Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.V. Cercle Brugge
0 1
23.12.1977 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Louis Delsemme

Lijnrechters:
Pierre Peterkenne - Julien Caluwe
Toeschouwers: 4.500

Wedstrijdverslag

Na Royal Antwerp FC - Cercle Brugge KSV
Krasselend Royal Antwerp FC en doelpunt van Kleton

Deurne - Om in de kwartfinale van de Belgische bekercompetitie te geraken, verkoos Antwerptrainer Ladislav Novak, die vermoedelijk een jaar langer kan aanblijven, geen risico's te nemen. Hij stelde van meet af zijn vijf buitenlanders op het terrein. Cercle Brugge KSV deed het met vier buitenlanders.

Royal Antwerp FC was dadelijk de meest aanvallende ploeg, maar Aage Hansen leed veel balverlies. Het waren de bezoekers die in het eerste kwartier op twee tegenaanvallen, het gevaarlijkst waren. De mee opgerukte Vercammen knalde van ver in het zijnet. Op een laterale voorzet van Beheydt, die Marc Steyaert op het verkeerde been had gezet, bood zich evenwel geen ploegmaat aan om de gemiste tussenkomst van Theo Custers te benutten. Op voorzet van Vercammen viel er in de 32e minuut een bezoekend doelpunt.

Beheydt trapte in eerste instantie naar doel waar Theo Custers de bal met de vuist afweerde in de voeten van Kleton die vanop twintig meter kon scoren. Dat doelpunt viel enkele minuten na de vervanging van De Vriese door Van Iseghem. Even later kreeg Vanderschommen het benauwd wanneer Willy Geurts op voorzet van Jan van der Veen slechts centimeters over de deklat kopte. Royal Antwerp FC dwong nog verscheidene hoekschoppen af, loste afstandsschoten, maar Vanderschommen liet zich niet niet verschalken.

Draaien met een voor de bezoekers hoopvolle tussenstand. Verriest moest zich na de rust in de kijker spelen wanneer de thuisploeg alles in de aanval wierp. Meeste applaus ging evenwel naar Beheydt voor diens voorzet in de voeten van Skov. Het schot werd in twee tijden door Theo Custers gestopt. De later inbreng van Eddy Snelders mocht evenmin baten voor Royal Antwerp FC. Verriest en Veenstra organiseerden perfect de Brugse afweer en stelden de zege veilig. Bij het weerklinken van het eindsignaal lieten de bezoekers hun grote vreugde duidelijk blijken (HNB - Louis Ceulemans - 1977-12-24).
(bron: de pers - 24/12/1977)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.V. Cercle Brugge

Elftallen

Theo Custers
Paul Lieben
Marc Steyaert
Bob Geens
Frank Mariman
Jan van der Veen
Peter Anderson
Aage Hansen
Ulrich Thychosen
Stanislav Karasi
Willy Geurts
Geen elftal beschikbaar!

Wissels

80' Paul Lieben (uit)/
Eddy Snelders (in)
 

Begin Match
      ???
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG