Camille Doore - Van De Voorde
Toeschouwers: 5.600

Na R Antwerp FC - SC E. Aalst
Een uur beuken

ANTWERPEN — De hele eerste helft had R Antwerp FC erg veel last met de versterkte verdediging van KSC Eendracht Aalst. Voortdurend stonden zes mannen klaar om de Antwerpaanvallen op te vangen. De Eendrachters zelf deden nauwelijks een poging uit te breken. Het duurde tot de 20e minuut voor R.A.F.C. voor het eerst gevaarlijk werd, Laszlo Fazekas geraakte net niet voorbij drie verdedigers. KSC E. Aalst brak in de 34e minuut door de buitenspelval, die R.A.F.C. had opgetrokken. Door het snelle uitkomen van Ratko Svilar werd Aalstenaar Cornelis gedwongen van erg ver te schieten, zodat hij zijn schot moeilijk kon richten. De supporters kregen dus weinig waar voor hun geld. Wanneer Leo Vander Elst een gaatje zag om aan het kanon te staan, vond hij de 'oude' Trappeniers op de goede plaats om zijn pogingen te parreren. In de 65e minuut wist R.A.F.C. de blokkade van de bezoekers eindelijk te breken. Leo Vander Elst miste zijn schot half, Sandro Müller werkte af. In de 76e minuut werd het 2-0 na een knappe combinatie tussen Francis Goris en Leo Vander Elst. Desmet bekritiseerde de ref te fel en kreeg rood. In de 79e minuut kon Trappeniers op schot van Gaston Van Camp onvoldoende redden, Francis Goris scoorde en zorgde voor de eindstand (bron: onbekend - 18/12/1980)

Van Roy

62' Danny Bonne (uit)/
Harry Cnops (in)

Jean Arnolis (uit)/
Jean-Marc Imbert (in)
59'

Jef Cornelis (uit)/
Manu Ferrera (in)
75'

De Smet 23'
Ruststand 0-0
      Luc Limpens 53'
65' Laszlo Fazekas 1-0
      De Smet 69'
76' Leo Van der Elst 2-0
79' Francis Goris 3-0
90' Eindstand 3-0 90'