Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. V.C. Westerlo
2 0
30.08.1980 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: André Van Volcem
Toeschouwers: 3.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - VC Westerlo

Van Hemelen en het weerstandsnest

DEURNE - R Antwerp FC heeft na twee maanden inactiviteit zijn eerste thuiszege verworven. Een probleemloze zege overigens tegen een dappere vierdeklasser, die zich volkomen leeg speelde en zelden uit zijn weerstandsnest te lokken was. De actieradius van de Kempenaars beperkte zich voortdurend tot de eigen speelhelft. Tegen die compacte verdediging vond de thuisploeg slechts sporadisch ruimte en waren de kansen niet erg royaal. In verhouding tot het veldoverwicht waren de cijfers aan de schamele kant. De rood-witten kunnen weliswaar inroepen dat scheidsrechter Van Volcem ten minste één doelpunt weigerde. Een fraai kopbaldoelpunt van Harry Cnops werd immers afgekeurd, zogezegd voor een duwfout (18') en drie minuten voor tijd werd Laszlo Fazekas ongestraft onderuit gehaald. Als dat geen penalty was...

De vlotte en degelijke voorbereiding van de rood-witten, vaak te lateraal, speelde in de Kempische kaart. VC Westerlo kon telkens opnieuw de invalswegen barricaderen, ook in de tweede helft toen het van langsom meer naar de tweede adem hapte. Een halve kans was er voor Geens, die een kruispas van Van Ouytsel in niet op de slof kreeg. Voor de rest gaf ook Moons wel eens een flits weg, bleef Gorts de overtredingen opstapelen in zijn duel met Laszlo Fazekas, maar was het vooral doelman Paul Van Hemelen die de schade kon beperken. De van Linda Olen overgenomen doelman hield Leo Vander Elst en na de rust ook Harry Cnops en Laszlo Fazekas van een doelpunt weg. Daarvoor kreeg hij achteraf een extra applaus.

Kansloos was hij bij de twee Antwerpdoelpunten, waarmee de 3.000 kijkers vrede konden nemen. Na 31 minuten slingerde André Heerwegh, pas verzorgd en met een handdoek in de hand, de bal voor de doelmond, waar Harry Cnops feilloos binnenkopte. Elf minuten na de rust werd de bezoekende verdediging ontregeld door een combinatie tussen Ruud Kaiser en Laszlo Fazekas. De Hongaar schoot hoog in de touwen. Leo Vander Elst geraakte niet aan zijn treffer ofschoon hij die beslist verdiende. Hij was de exponent van de werkkracht, maar had pech met zijn loeiers. Vermelden we nog dat Rudi Cools (gekwetst) ontbrak bij de gasten en dat Patrick Ipermans na de rust de vermoeide Danny Bonne verving in een voor de rest ongewijzigde Antwerpformatie (Frans Van Bergen - GvA - 01/09/1980).

R Antwerp FC 2 - VC Westerlo 0

Onder een voortdurend neerstromende regen is zaterdagavond eens temeer gebleken dat R Antwerp FC momenteel moeilijkheden kent om kansen te verzilveren. Ondanks de 2-0 cijfers, had bevorderingsploeg VC Westerlo weinig in te brengen tegen het rood-witte overwicht. Dat het een halfuur duurde voor Harry Cnops met een krachtige kopslag een verre voorzet van André Heerwegh afrondde, kwam niet alleen door het missen van een reeks kansen, maar ook doordat referee Van Volcem in de 18e minuut een vrijwel identiek doelpunt van Harry Cnops verrassend afgekeurd had. VC Westerlo bleef zich kranig verdedigen en kwam af en toe langs een goed geďnspireerde Moons snel in de tegenaanval zonder Theo Custers evenwel te bedreigen. Nadat Fazekas in de 55e minuut een foutje van Neuskens had afgestraft, zag het er even naar uit dat VC Westerlo een afstraffing zou krijgen. Uitblinker Van der Elst vond steeds doelman Van Hemelen op zijn weg, terwijl Sandor Muller te offervaardig was. Even voor tijd weigerde Van Volcem R.A.F.C. een penalty toen Laszlo Fazekas werd neergelegd (bron: onbekend - 01/09/1980).

(bron: de pers - 01/09/1980)

Statistieken

R. Antwerp F.C. V.C. Westerlo

Elftallen

Theo Custers
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Danny Koekelcoren
Frank Mariman
Leo Van der Elst
Danny Bonne
Sándor Müller
Laszlo Fazekas
Ruud Kaiser
Harry Cnops
Paul Van Hemelen
Van Otten
Testelmans
Leopold Willems
Richard Neuskens
André Vanlommel
Van Ouytsel
Laurent Tubeeckx
Willy Gorts
Moons
Karel Geens

Wissels

46' Danny Bonne (uit)/
Patrick Ipermans (in)
 
Laurent Tubeeckx (uit)/
Thijs (in)
64'
 

Begin Match
31' Harry Cnops 1-0      
Ruststand 1-0
56' Laszlo Fazekas 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG