29.08.1982 Plaats: Heizelstadion - B-terrein

Alberty - Oscar Criquielion
Toeschouwers: 1.800

Na Racing Jet Brussel - R Antwerp FC
Danny Dieltiens helpt Sinjoren ronde verder

R Antwerp FC heeft alle moeite van de wereld gehad om derdeklasser RC Jet af te schudden. Het enige doelpunt viel zes minuten voor tijd toen Laszlo Fazekas invaller Mark Van der Linden aanspeelde. De jonge aanvaller speelde met een vernuftig hakje Bert Cluytens vrij en die schoof de bal naast Everaert tegen het net (0-1). Het keerpunt van de partij situeerde zich even voordien, meer bepaald in de 67e minuut.

Met twee prachtsaves redde de voor Ratko Svilar ingevallen Danny Dieltjens zijn ploeg van de afgang. Eerst keerde hij een knap afstandsschot van middenvelder Meyskens. Bij de daaropvolgende hoekschop kon hij met een haast onwaarschijnlijke reflex een doelrijp vluchtschot van Heremans afweren. In de eerste helft hadden de zowat 1800 toeschouwers een behoorlijk zwak Antwerps elftal aan het werk gezien: onnauwkeurige voorzetten, slecht gerichte schoten, misverstanden, aarzelingen in de verdediging, de Sinjoren hadden het allemaal in huis. De stevige Jetse verdediging, met een sterk spelende De Grumbcor, had in feite niet eens veel moeite om de rood-witte aanvalspogingen met succes te keren.

De eersteklassers kwamen af en toe dreigen, toch moest Everaert slechts in de 21e minuut de handen uit de mouwen steken, toen hij de doorgebroken Bert Cluytens stuitte. Ondertussen had een vrij onzeker acterende Ratko Svilar wat moeite gehad met schoten van Meyskens en Goyvaerts. De Joegoslaaf werd vrij vroeg in de tweede helft aan de schouder gekwetst na een contact met Goyvaerts, die hiervoor door scheidsrechter Verhaeghe met een boeking werd bedacht. De tweede helft was van iets beter niveau, met doelkansen voor beide teams. Naarmate de wedstrijd vorderde begon de Jetse hoop te groeien, doelman Danny Dieltiens stopte alles... (bron: onbekend - 30/08/1982).

Racing Jet 0 - R Antwerp FC 1

BRUSSEL - De partij begon veelbelovend met erg snelle, opeenvolgende counters van beide ploegen. Mede door de geringe omvang van het Brusselse speelveld bracht dit de bal dan ook telkens gevaarlijk dicht bij de doelmonden. Jets poging om het tempo te drukken, lukte eerst slechts gedeeltelijk, maar hoe meer de wedstrijd vorderde, hoe lamlendiger het spel werd. Toch waren er in de eerste helft een paar knappe doelpogingen. Goris, Labarbe en Cluytens probeerden het voor de Antwerpenaars, Meyskens en vooral Goyvaerts trachtten de eer van de hoofdstad hoog te houden.

De koffie scheen de spelers nog lomer te hebben gemaakt. Op voorzet van Meyskens noopte Goyvaerts doelman Ratko Svilar wel tot een parade en in de 71e minuut was het reservedoelman Danny Dieltiens, ingekomen nadat Svilar gekwetst werd in een botsing met Goyvaerts, die R Antwerp FC in de beker hield. Een schot van Meyskens werd briljant gekeerd, een bliksemsnelle reflex werd uit de mouw geschud toen Heremans de rebound op de slof nam. Zes minuten later dook Danny Dieltiens onvervaard in de voeten van de vrijstaande Hosker. Mark Van der Linden kopte aan de overzijde nog tweemaal te hoog, vooraleer de klapper kwam. Een voorzet van Laszlo Fazekas op links en een hakje van Mark Van der Linden in het centrum sneden in de 86e minuut de geelblauwe verdediging open. De op rechts vrijstaande Bert Cluytens kon ongehinderd binnenschieten. Meteen blijft de kans bestaan dat R Antwerp FC een tweede keer dit seizoen naar de Heizel mag reizen, al zal het daarvoor wel beter moeten spelen dan gisteren het geval was (bron: onbekend - 30/08/1982).

Harry Cnops

88' Jean-Paul De Grumbcor (uit)/
Dirk Fluyt (in)

0 Francis Goris (uit)/
Mark Van der Linden (in)
46'

0 Ratko Svilar (uit)/
Danny Dieltiens (in)
57'

51' Jan Goyvaerts
      Bert Cluytens 0-1 84'
90' Eindstand 0-1 90'