Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R. Union St.-Gilloise
2 1
25.08.1984 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Andrť Van Volcem

Lijnrechters:
Patrick Deman - Leopold Copine
Toeschouwers: 2.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - R Union SG

Vladi, help! of R Antwerp FC verzuipt...

DEURNE - "En Gaston, heb jij een zinnige verklaring af te leggen?", vroegen we Antwerpaanvoerder Boeckstaens ruim een half uur nadat we door trainer Arie Haan keurig in de spelersclub werden ontvangen. De Antwerpkapitein schuddebolde even, keek zijn trainer diep in de blauwe ogen en stak daarna de vinger in de lucht. "We hebben gewonnen, we gaan dus een ronde verder... " Inmiddels was ook de geblesseerde spelmaker Vladimir Petrovic met clubdokter Boghemans binnengekomen. Coach Arie Haan staarde een moment bijna wezenloos naar 'zijn' Joegoslaaf. "Jongen, kom gauw terug..." flitste het door zijn hoofd, "want dat loopt hier helemaal verkeerd met me af."

Geel-blauwe kleuren schijnen R Antwerp FC niet helemaal te liggen. Ook tegen R Union SG speelde de Great Old als een ploeg zonder kop. Deze keer zelfs met dit grote verschil dat er over de gehele lijn geen klasse te ontwaren viel. Negentig minuten lang schreeuwde Arie Haan zich te pletter op zijn jongens, maar het leek erop dat die woorden enkel gehoor vonden bij de reclamepanelen. Het was louter toeval dat R Antwerp FC in de eerste helft op voorsprong kwam. Een complete misser van Mark Van der Linden caprioleerde tot bij Peter Bodak die Brits cool afwerkte. Even later kreeg R Antwerp FC een strafschop toegekend na een handspel van De Lentdecker.

Peter Bodak maakte er 2-0 van. Niet zo snel maar wel even afdoend herhaalde zich dan het scenario van tegen SK Sint-Niklaas. R.AF.C. liep te rommelen. Drie minuten na de tweede treffer kon Bonne zich doorheen een kluwen van vooruitgestormde rood-witte verdedigers werken waarna Ceuppens met een vluchtschot ŗ la... Haan de stand tot 2-1 kon herleiden.

Na rust leek het er eventjes op of R.A.F.C. zou op overtuigende manier de bovenhand halen. Dat 'eventjes' duurde al bij al een tiental minuten. Er waren nog kansen voor Mark Van der Linden, Harry Cnops en Gerrit Carleer, van wie we pas diep in de tweede helft hadden opgemerkt dat hij Peter Bodak had vervangen. R Union SG van zijn kant kon eveneens voor aanvalsacties zorgen. Het rekende daarvoor op de vinnigheid van Electeur, maar zag met Save en Muylaert de betere kansen de mist ingaan. Ondertussen begonnen wij dankzij het scorebord te dromen over R Anderlecht SC en Enzo Scifo (Francis De Witte - GvA - 27/08/1984).

(bron: de pers - 27/08/1984)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R. Union St.-Gilloise

Elftallen

1 Tony Goossens
2 Gaston Boeckstaens
4 Norbert Beuls
6 Yves Vanderveeren
3 Danny Koekelcoren
5 Guy Vanhorenbeek
7 Patrick Ipermans
9 Alex Verniers
10 Marc Van der Linden
8 Harry Cnops
11 Peter Bodak
Francis Cuypers
Danny Ost
Bruno Delentdecker
Michel Van de Velde
Didier Save
Kristiaan Ceuppens
Gerrit Muylaert
Thierry Bassem
Didier Electeur
Danny Bonne
Dirk Fluydt

Wissels

46' 11 Peter Bodak (uit)/
13 Gerrit Carleer (in)
 
Danny Bonne (uit)/
Thierry Steenwerckx (in)
83'
 
Danny Ost (uit)/
Chris Kerckhove (in)
87'
 

Begin Match
      Francis Cuypers
30' Peter Bodak 1-0      
43' Peter Bodak (penalty) 2-0      
      Kristiaan Ceuppens 2-1 43'
Ruststand 2-1
90' Eindstand 2-1 90'
TERUG