Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Beerschot V.A.V.
4 0
17.02.1990 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Alphonse Constantin

Lijnrechters:
Eddy Dubois - Raymond Allice
Toeschouwers: 12.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - K Beerschot VAV

Derby op de Bosuil van matige kwaliteit, zonder veel animo en uitblinkers: 250 frank voor een goal

ANTWERPEN - R Antwerp FC had voor de derby zijn prijzen aangepast. Voor een zitje had je zaterdag tot duizend frank nodig, een serieus bedrag zonder de minste garantie voor gezelligheid en opwinding. Er was overigens niet veel te zien: R Antwerp FC-Beerschot was vervelend, weinig animo, veel onverschilligheid, schimmig spel, lange periodes van grote stilte, matige kwaliteit. Een mager beestje.

Doelpunten maken veel goed en dus trok R Antwerp FC na afloop toch blijgezind zijn vestiaire binnen. Het had wel lang zitten wachten. De pauze was in zicht toen Nico Claesen pas de eerste roos afschoot en Beerschots defensieve strategie daarmee naar de prullenmand verwees.

De "Mannekens" waren aan hun opdracht begonnen in een massaal afwachtende houding, daarbij loerend op de counter. Het leek geen slechte zet want R Antwerp FC had er last mee. Het kreeg aanvankelijk geen dreiging in zijn spel, stapelde de onnauwkeurigheden op en werd achterin tweemaal tot oplettendheid aangespoord. Zo kwam Ratko Svilar in actie op een poging van Luyckx. Goots kopte inlopend een half metertje naast. Meer was er in het eerste halfuur niet te beleven geweest en dus ging het volk knorrend en mopperend naar de pauze.

Een hoekschop bracht plots redding voor Antwerp FC. Van Rooij trok die voor, Talbut raakte de bal met het hoofd, Rasquin weifelde bij de opvang, Broeckaert kopte dan maar lukraak in het gat en Claesen - rug naar het doel - trok het leer met een omhaal in de hoek. Allemaal goed voor een minuutje opwinding, een gele kaart voor Luyckx, een paar tempoversnellingen van de thuisploeg, meer niet...

Tweemaal Van Veirdeghem
KBVAV herschikte na de pauze even zijn veldbezetting. Simon Tahamata, tot dan vastgeketend aan Wim Kiekens, verscheen nadrukkelijker in de aanval. Er kwam evenwicht in het spel, maar geen verbetering voor het oog. De bal werd verontrustend vaak in verkeerde voeten gepasseerd. Zelfs voetballers als Frans van Rooij maakten zich schuldig aan technische mankementen die het ongenoegen bij het volk hoorbaar deden toenemen.

In het laatste halfuur scoorde R Antwerp FC nog driemaal en dat maakte veel goed. KBVAV waagde zich in de periode op de terreinhelft van zijn tegenstander en dat was natuurlijk in diens kaart gespeeld. Het team van Dimitri Davidovic wierp zich wellustig in de opening en accentueerde de broosheid van de bezoekende verdediging vooral met infiltraties op rechts. Een paar hoekschoppen waren daar het gevolg van.

Eerst trok Hans-Peter Lehnhoff voor, daarna Frans van Rooij. Telkens kapte een ploegmaat met succes het balletje binnen: eerst Patrick Van Veirdeghem, daarna Alex Czerniatynski. Drie goals uit corner niet bepaald vleiend voor KBVAV. Niettemin een verwittiging voor de tegenstanders die dit seizoen nog naar de Bosuil komen... Tussenin had Verstraeten gedreigd met een infiltratie afgesloten met een zwak schot en een afstandspoging op de borst van Ratko Svilar... en had R Antwerp FC via Patrick Van Veirdeghem nogmaals gescoord.

Nico Claesen was toen rechts doorgelopen, passeerde precies ťn op het juiste moment en Patrick Van Veirdeghem prikte de bal op manshoogte naast Kerremans in het net. Het was zijn tweede doelpunt van de avond. Vier treffers dus en toch geen goede wedstrijd. De cijfers van de derby zullen langer meegaan dan de herinneringen eraan (bron: onbekend - 19/02/1990).

(bron: de pers - 19/02/1990)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Beerschot V.A.V.

Elftallen

Ratko Svilar
Wim Kiekens
Nico Broeckaert
RafaŽl Quaranta
Rudi Smidts
Ralf Geilenkirchen
Patrick Schrooten
Patrick Van Veirdeghem
Frans van Rooij
Hans-Peter Lehnhoff
Nico Claesen
Peter Kerremans
Freddy Luyckx
Attila Pinter
Michel Rasquin
Mike Verstraeten
Danny NGombo
Mark Talbut
Jos Daerden
Beghir Makhi
Patrick Goots
Simon Tahamata

Wissels

81' Hans-Peter Lehnhoff (uit)/
Alex Czerniatynski (in)
 
Beghir Makhi (uit)/
Pereira Arisvaldo (in)
64'
 

Begin Match
      Freddy Luyckx
39' Nico Claesen 1-0      
Ruststand 1-0
61' Patrick Van Veirdeghem 2-0      
74' Patrick Van Veirdeghem 3-0      
84' Alex Czerniatynski 4-0      
90' Eindstand 4-0 90'
TERUG