Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Club Brugge K.V.
2 4
29.01.1986 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Ignace Goris

Lijnrechters:
Jean-Pierre Grayet - Jaak Van Melkebeke
Toeschouwers: 2.500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - Club Brugge KV

Harry Cnops scoort goal van de hoop, 'Caje' reageert

Harry Cnops heeft woensdagavond op de Bosuil zijn uitstekende prestatie uit de heenwedstrijd tegen Club Brugge KV overgedaan. Net als toen stelde hij de blauw-zwarte verdediging voor moeilijk op te lossen problemen. Hij dwong bij herhaling één van beide stoppers ertoe zijn positie te verlaten om de soms overspeelde Beyens ter hulp te snellen. Bovendien dook hij aan alle kanten op, wat nog meer herrie veroorzaakte in de achterhoede van de leiders uit de competitie.

In de zevende minuut leverde één van zijn uitvallen bijna succes op. Bij het besluiten stuitte bij evenwel op een attente Van Der Eist en diende hij vrede te nemen met een hoekschop. Even later verging het hem beter, toen hij vanuit een onbewaakte positie de mogelijkheid kreeg een vrijschop van Piet Wildschut binnen te koppen. Geen wonder dat de Nederlander erbij betrokken was. Hij had van bij de aanvang resoluut het offensieve elan van de rood-witten bezield in een opgemerkt en... lonend streven om onmiddellijk succes af te dwingen. Een bedreiging voor Club of gewoon een waarschuwing om niet langer met een zekere nonchalance en een breed uitgezet samenspel de 3-0 voorsprong te beveiligen? Het antwoord kwam prompt.

Wellens waagde zijn kans van ver. De beweeglijke Papin dwong Nicky Schippers tot een eerste ingrijpen. Club kwam tot leven na de nogal tamme verrichting uit het eerste kwartier. Op het halfuur dwong het verdiend de gelijkmaker af. Ceulemans zond binnen na het hernemen van een afgeweerde vrijschop van Papin. Meteen hoefden de mannen van Houwaart zich geen zorgen meer te maken. Hun offensieve sterkte straalde af op het verdere verloop van de wedstrijd met de 'gouden schoen' in een verdekte positie achter zijn drie diepgaande spitsen. De 'Caje' maakte dankbaar gebruik van het snedige spel van Wellens, Papin en Degryse om nog tweemaal toe te slaan en een hattrick te scoren binnen amper twaalf minuten.

Hij voerde de stand op met een kopbal uit center van Wellens en benutte even voor rusten een vrijschop van Querter. Ceulemans graaide de bal met de borst mee en besloot in één tijd. R Antwerp FC speelde nog nauwelijks mee. Raakte helemaal overstuur toen het ook nog te kampen kreeg van de grillen van het lot. Het had twee kansen verkeken bij een 1-1 score om Club in zijn opgang te stuiten. Bij de eerste pakte Van De Walle uit met een briljante save op een schot van Severeyns. Bij de tweede besloot Cnops op een aangeven van dezelfde Severeyns naast. De opportunist had het voor één keertje laten afweten met alle gevolgen van dien...

3.000 toeschouwers!
Het duurde lang voor de tweede helft echt op gang geraakte. Door bet scoreverloop in het eerste gedeelte van de match en het fantastische succes van Ceulemans viel de motivatie bij beide ploegen weg. Zakte bet tempo zienderogen. Zagen de verdedigers niet langer de noodzaak in met beslistheid in te grijpen. Dat kwam de sfeer ten goede die overigens van in het begin in alle opzichten voldeed en nauwelijks één keer werd verstoord door het gejouw van het karige publiek - 3.000 toeschouwers! - toen Broos Severeyns in de rechthoek afstopte. Scheidsrechter Goris liet terecht doorspelen. Er was voor hen helemaal niets aan de hand geweest.

Zelfs zonder Ceulemans die bij de rust was weggevallen, hield Club gemakkelijk gelijke tred met zijn sportieve tegenstander. Het gaf zelfs een doelpint weg op een achterwaartse voorzet van Beyens. Cnops profiteerde ervan. Hij sloeg op de vlucht en legde Severeyns een niet te missen kans voor om er 2-3 van te maken. Brugge pakte wat later uit met de nummertje. Degryse luidde het in met een dribbel en Leo Vander Elst scoorde moeiteloos. Alsof men aan beide kanten ingestudeerde fasen aan het afwerken was (Jan Pulinx - bron: onbekend - 30/01/1986)...

(bron: de pers - 30/01/1986)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Club Brugge K.V.

Elftallen

1 Nicky Schippers
2 Piet Wildschut
3 Danny Koekelcoren
4 Rudi Smidts
5 Alex Verniers
6 Ronny Prins
7 Patrick Ipermans
9 Eric Reynders
10 Jurgen Müller
11 Harry Cnops
8 Cisse Severeyns
1 Phillippe Van de Walle
3 Franky Van der Elst
4 Hugo Broos
12 Luc Beyens
8 Alex Querter
11 Leo Van der Elst
7 Stefan Vereycken
6 Jan Ceulemans
10 Marc Degryse
9 Jean-Pierre Papin
15 Willy Wellens

Wissels

64' 5 Alex Verniers (uit)/
14 Albert Van den Bergh (in)
 
84' 10 Jurgen Müller (uit)/
13 Yves Vanderveeren (in)
 
6 Jan Ceulemans (uit)/
14 Henk Houwaert Jr. (in)
46'
 
8 Alex Querter (uit)/
2 Pascal Plovie (in)
71'
 

Begin Match
15' Harry Cnops 1-0      
      Jan Ceulemans 1-1 32'
      Jan Ceulemans 1-2 41'
      Jan Ceulemans 1-3 44'
Ruststand 1-3
      Leo Van der Elst 1-4
64' Cisse Severeyns 2-4      
90' Eindstand 2-4 90'
TERUG