Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

RFC Liégeois R. Antwerp F.C.
0 1
02.11.1985 Plaats: Stade Jules George Rocourt

Scheidsrechter: François Deflem

Lijnrechters:
Serge Gielbartowicz - Theo Smulders
Toeschouwers: 5.000

Wedstrijdverslag

Na RFC Luik - R Antwerp FC

Joker Jürgen Müller straft missers van Willy Geurts ongenadig af

ROCOURT - R Antwerp FC heeft in Luik tegen de verwachtingen in een 'mission impossible' tot een goed einde gebracht. Op Rocourt had de Great Old immers niet alleen de traditie tegen, bovendien moest trainer Arie Haan met Sergio Gonzales en Mark Van der Linden twee van zijn belangrijkste pionnen missen. Invaller Jürgen Müller ontpopte zich tot de joker die alle prognoses omver kegelde toen hij met verlengingen in zicht en via de voet van een Luiks verdediger zijn team in de achtste finales van de Belgische beker trapte.

Bekervoetbal blijft onberekenbaar, toch hadden slechts weinigen er rekening mee gehouden dat R.A.F.C. in deze omstandigheden voor een stunt zou zorgen. Van alle eersteklasseklubs haden de rood-witten immers zonder twijfel het slechtst geloot en met hun bijkomende handicap bleven tactiek, discipline en organisatie de enige troeven waarover de spelers van Arie Haan zaterdagavond in een kil Rocourt beschikten. We de Nederlandse oefenmeester kunnen bijtreden waar die achteraf stelde dat voor een keer maar eens niet gezeurd moest worden over de manier waarop R.A.F.C. zich had weten te plaatsen.

Inderdaad, al met al is het een biezonder magere bedoening geworden daar in Luik, waar dit keer geen mist of een elektriciteitspanne spelbreker waren. Geen van beide ploegen slaagde er in het spektakel op een aanvaardbaar niveau te tillen. Dat is dan meer een blaam voor de thuisploeg dan voor de bezoekers die geen negatief voetbal aangewreven kan worden, maar wel aanvallend totaal onmondig bleven. Het schot van Jürgen Müller, drie minuten voor tijd, was immers de enige bal die doelman Drouguet tussen zijn doelpalen kreeg. Aan de overzijde werd ook Ratko Svilar uiterst zelden belaagd.

RFC Luik had twee keer de kans om een goed georganiseerd R.A.F.C. kopje onder te duwen. Geurts kwam zowel voor als na rust immers oog in oog met de Antwerpdoelman, maar eerst knalde hij naast. In de tweede instantie bracht Ratko Svilar schitterend redding. Voor het overige was er nauwelijks wat te beleven in een ontgoochelende wedstrijd, die naarmate de minuten verstreken steeds meer naar verlengingen leek toe te gaan. Een lucky goal van de pas herstelde Jürgen Müller besliste er anders over, al kreeg een aangeslagen thuisploeg in de slotminuut nog de kans om langszij te komen.

De snelle Ernes was op rechts voorbij Rudi Smidts gespurt, opnieuw kwam bombardier Geurts centimeters tekort om de gelijkmaker te netten (Luk Luyten - GvA - 4/11/1985).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 04/11/1985)

Statistieken

RFC Liégeois R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Pierre Drouget
2 Bernard Wégria
3 Raphael Quaranta
6 Moreno Giusto
5 Jean-François De Sart
4 Bernard Habrant
7 Hans-Peter Lipka
8 Edhem Sljivo
10 Benoit Thans
9 Willy Geurts
11 Luc Ernes
1 Ratko Svilar
2 Piet Wildschut
3 Danny Koekelcoren
4 Rudi Smidts
5 Geert Deferm
6 Rony Van Rethy
7 Patrick Ipermans
8 Albert Van den Bergh
9 Eric Reynders
10 Alex Verniers
11 Harry Cnops

Wissels

10 Alex Verniers (uit)/
14 Jurgen Müller (in)
77'
 
1 Ratko Svilar (uit)/
12 Nicky Schippers (in)
90'
 

Begin Match
Raphael Quaranta      
Ruststand 0-0
      Jurgen Müller 0-1 88'
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG