Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Beerschot V.A.V. R. Antwerp F.C.
0 4
09.08.1989 Plaats: Olympisch Stadion

Scheidsrechter: Bosschaert
Toeschouwers: 3.000

Wedstrijdverslag

Na K Beerschot VAV - R Antwerp FC

Een klein beetje weggespeeld

Antwerpen - Bosschaerts op tijd weg en een prachtige grasmat die niet eens op regen hoeft te wachten. De eerste die van het biljart gebruik maakte, was Nico Broeckaert die de bal afsnoepte van de vrij trage Iorgulescu en Czernia zuiver in het straatje stuurde. Doelman Creemers kwam nog even groeten en dan was het nul-ťťn. Het bleef er een tijd mak aan toegaan. Er ontstond wel enige verwarring toen H.-P. Lehnhoff staalhard uithaalde en er reddende lichaamsdelen nodig waren om de bal uit de voor R Antwerp FC goede baan te houden. De roodwitten duwden het gaspedaal in en dat werd K Beerschot VAV fataal.

Eťn keer de gastheren nog, met Daerden die de bal afsnoepte van Patrick Schrooten en die Goots in ideale stelling bracht. Ratko Svilar en niet Wim De Coninck, redde knap met de voet.
R.A.F.C. stond vooal op rechts goede dingen te doen. Flankverdediger Wim Kiekens speelde erg sterk en vulde H.-P. Lehnhoff biezonder goed aan. Een lange voorzet van Frans Van Rooij naar Czernia ging aan het tweede doelpunt vooraf. Czernia ging onmiddellijk liggen toen hij Francken in de nabijheid voelde. Een goedkope strafschop die zonder pardon door Frans Van Rooij werd omgezet. Als om aan te tonen dat het geen penalty nodig had om te scoren, ramde Nico Claesen er nog eentje met het hoofd binnen. Wim Kiekens en Hans-Peter Lehnhoff lagen aan de basis van deze door iedereen gesmaakte goal.

KBVAV, eindelijk opnieuw met Tahamata, kon niets terugdoen. Szabadi en Goots reageerden hun frustraties af door ballen na teruggefloten te zijn, nog een eind weg te trappen. Goots die ons een dag eerder nog zo'n hoopvolle kronieken aangaande het nieuwe KBVAV had bezorgd, geraakte niet weg tussen de goed verdedigende volgelingen van trainer Davidovic. Broeckaert en Franky Dekenne vormden een niet te doorbreken minigordel voor laatste man Frank Mariman. KBVAV ondanks de slappe koffie die voor de rust werd geschonken, met dezelfde elf opnieuw proberen. R.A.F.C. hield, op vraag van betrokkene zelf, Frank Mariman binnen. Doelgevaar bleef aanvankelijk uit. KBVAV kon zowaar even op de helft van de tegenstander actie voeren.

Szabadi bleef echter halsstarrig de buitenspelregels met de voeten treden. Als hij toch eens de weg vond, werd hij door de ref onverbiddellijk gestopt. R.A.F.C. opnieuw met H.-P. Lehnhoff in een hoofdrol. De Duitser etaleerde, zijn rijke talenten zowel op links als op rechts: ongrijpbare jongen. Een tweestrijd tussen verdediger Camerman en aanvaller Czernia werd door Frans Van Rooij handig benut en er werd voor de vierde keer gebeld achter Creemers. Beerschot dus voor de tweede keer tijdens de aanloop naar een nieuw voetbal
jaar door R Antwerp FC van de mat geveegd. "Een klein beetje weggespeeld," zei een Kielse lolbroek laconiek toen hij de tribune verliet. Kort voor het einde van de wedstrijd scoorde Szabadi op pas van Tahamata tegen, maar het betrof hier het zoveelste buitenspelgeval (Roger Vlemings - GvA - 10/08/1989).

(bron: de pers - 10/08/1989)

Statistieken

K. Beerschot V.A.V. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Johan Creemers
Paul Franken
Igor Iorgulescu
Alex Camerman
Eric Van Coillie
Peter Claessens
Jos Daerden
Lucian Balan
Laszlo Szabadi
Simon Tahamata
Patrick Goots
Ratko Svilar
Wim Kiekens
Nico Broeckaert
Franky Dekenne
Frank Mariman
Ralf Geilenkirchen
Patrick Schrooten
Hans-Peter Lehnhoff
Frans van Rooij
Alex Czerniatynski
Nico Claesen

Wissels

83' Eric Van Coillie (uit)/
Patrick Verdoren (in)
 
0 Frank Mariman (uit)/
RafaŽl Quaranta (in)
46'
 
0 Patrick Schrooten (uit)/
Geert Emmerechts (in)
66'
 
0 Alex Czerniatynski (uit)/
Erik Meijer (in)
75'
 

Begin Match
      Alex Czerniatynski 0-1 7'
      Frans van Rooij (penalty) 0-2 30'
      Nico Claesen 0-3 42'
Ruststand 0-3
      Frans van Rooij 0-4 70'
90' Eindstand 0-4 90'
TERUG