Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Beerschot V.A.V.
5 0
27.10.1990 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Frans Van Den Wyngaert

Lijnrechters:
Willy Van Driessche - Jean Van Der Auwera
Toeschouwers: 5.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - K Beerschot VAV

Doelpuntenproductie tot vijf beperkt tegen nu ook op het veld klungelend Beerschot: R Antwerp FC nog lief voor stadsgenoot

ANTWERPEN - R Antwerp FC heeft zichzelf zaterdagavond weer onbetwistbaar tot ploeg van 't stad gekroond. Loopt het voor de rood-witten in de competitie niet op wieltjes, uit de eigen omgeving hoeven ze alvast niet veel concurrentie te vrezen. KFC Germinal Ekeren werd in Genk simpelweg uit de beker gestoten en op basis van wat K Beerschot VAV in het Bosuilstadion liet zien is er helemaal geen reden om te geloven dat de Great Old zijn regionale titel op korte termijn zal moeten afstaan. Drie weken geleden stonden beide teams in competitieverband tegenover mekaar. R Antwerp FC had net een bittere Ferencvaros-pil moeten doorslikken, maar won met 3-0. Zaterdag was de thuisploeg in goede doen. De stadsgenoot ontsnapte aan onmenselijk hoge cijfers.

Het was nochtans allemaal vrij goed begonnen voor K Beerschot VAV. De stadionklok was aan zijn zesde wijzersronde toe toen Makhi boven een verbouwereerde Wim De Coninck de dwarsligger trof. D kans om de wedstrijd nog wat spankracht mee te geven werd daarmee gemist. Van dan af was het al R.A.F.C. wat de klok sloeg. Nico Claesen testte het reactievermogen van de piepjonge Beerschotdoelman Verheyden (17). Na twintig minuten was het raak. Nico Broeckaert en Hans-Peter Lehnhoff maakten gebruik van de enorme ruimte die de Beerschotdefensie in het centrum gaf. De Duitser, bijzonder goed op dreef, tikte de 1-0 op het bord. Zeven minuten later volgde een nieuwe versnelling van de rood-witten. 2-0 via Nico Claesen, op voorzet van Frans van Rooij. Meteen waren de bezoekers uitgeteld.

Na de kampwisseling dreigde Ngombo nog even. Polley speelde de Zarees verbluffend knap vrij, hij besloot voorlangs. Even geloofde men in een kentering. Nico Broeckaert boorde die gedachte meedogenloos de grond in. Een lage voorzet van Raph. Quaranta werd door de heroptredende Antwerplibero voorbij de arme Verheyden getikt. KBVAV, dat door de trage opbouw en het veelvuldig terugspelen op de doelman soms de indruk wekte dat zij een voorsprong te verdedigen hadden, bleef de defensieve blunders met een verbluffende regelmaat op elkaar stapelen. Hans-Peter Lehnhoff legde Nico Claesen de nummer vier op de slof. Het moet maanden geleden zijn dat Frans van Rooij, Hans-Peter Lehnhoff en Nico Claesen nog zoveel ruimte van de tegenstander kregen. Enkel Geert Emmerechts had het heel af en toe lastig met Polley

De thuisspelers sprongen nogal kwistig met de geboden vrijheid om en bespaarden de geplaagde stadsrivaal van een regelrechte afgang. Ook vanop de Antwerpbank kwam het signaal om het rustig aan te doen. Dimi Davidovic haalde Nico Broeckaert naar de kant. Dimitri Mbuyu mocht voor de eerste maal dit seizoen opdraven. Hans-Peter Lehnhoff, wr hij, stelde Mohammed Lashaf in staat de toch nog vernederende 5-0 cijfers op het bord te schieten. Het Antwerps voetbal anno 1990 verkeert duidelijk in een dal. Amper 5.000 toeschouwers voor een bekerderby die vr de aftrap althans, alle kanten uit kon. Beerschot lijkt mr op een ontmoetingsplaats voor gerechtelijke inspecteurs en op werk wachtende curatoren dan op een naar sportieve successen strevende voetbalvereniging.

KFC Germinal Ekeren werd gewipt door de laatstgeklasseerde uit de hoogste afdeling. KFC Boom geraakte niet voorbij derdeklasser Hoogstraten. Alle hoop van de neutrale Antwerpse voetballiefhebber is dit seizoen dus weer op R Antwerp FC gericht. Ook daar is niet alles peis en vree. De nieuwe affaire-Lehnhoff bewijst dat men er maar niet schijnt in te slagen rust in de tent te houden (Ludo Vandewalle - D.N.G. - 29/10/1990).

(bron: de pers - 29/10/1990)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Beerschot V.A.V.

Elftallen

1 Wim De Coninck
2 Ludo Geens
3 Nico Broeckaert
9 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts
4 Ronny Van Geneugden
7 Frans van Rooij (K)
8 Rafal Quaranta
6 Hans-Peter Lehnhoff
11 Mohamed Lashaf
10 Nico Claesen
1 Lee Verheyden
2 Freddy Luyckx
11 Johan De Ruyter
12 Alex Camerman
3 Marc Talbut (K)
4 Eddy Lodewijckx
5 Danny Ngombo
7 Godwin Okpara
14 Bachir Makhi
10 Kenneth Bruylle
9 Prince Polley

Wissels

68' 3 Nico Broeckaert (uit)/
15 Patrick Schrooten (in)
 
80' 11 Mohamed Lashaf (uit)/
14 Dimitri Mbuyu (in)
 
14 Bachir Makhi (uit)/
8 Johan Vanheusden (in)
46'
 
7 Godwin Okpara (uit)/
15 Peter Van Cleemput (in)
61'
 

Begin Match
      Godwin Okpara
      Lee Verheyden
20' Hans-Peter Lehnhoff 1-0      
28' Nico Claesen 2-0      
Ruststand 2-0
48' Nico Broeckaert 3-0      
59' Nico Claesen 4-0      
79' Mohamed Lashaf 5-0      
90' Eindstand 5-0 90'
TERUG