Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Fluminense (Bra.)
0 0
07.08.1991 Plaats: Bosuilstadion

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - Fluminense FC

R Antwerp FC 0 - Fluminense FC 0

DEURNE ó Voor het eerst speelde R Antwerp FC gisteren met wat het type-middenveld kan worden. De lijn Lehnhoff-Musznay-Ukkonen deed het heel behoorlijk en voerde een aantal snelle bewegingen uit. Fluminense FC was goed genoeg georganiseerd om Dragan Jakovlevic en Czernia van kansen te houden. Ook bij R.A.F.C. klopte de dekking, zodat de deoelmannen nauwelijks in gevaar kwamen. Raph. Quaranta verzuimde te scoren toen hij halfweg de eerste helft te lang aarzelde om een steekpas van Zswolt Musznay af te werken.

Na de rust moest Stewan Stojanovic beginnen met een ver schot van Valdecir af te weren. Nadien drukte R.A.F.C. de Brazilianen terug op hun helft. Nadat doelman Ricardo Pinto een schot van Hans-Peter Lehnhoff in corner had gewerkt en een kopbal van Czernia centimeters overzeilde, vond R.A.F.C. geen openingen meer. Als je bedenkt dat Fluminense in Europa nog niet verloor was dit toch een geslaagde test voor de ploeg van Walter Meeuws (S.M.M. - bron: onbekend - 8/08/1991).

R Antwerp FC 0 - Fluminense FC 0

Het aangeduide arbitrale trio verscheen niet tijdig op het appel. Met acht minuten vertraging kon de partij van start onder de leiding van een inderhaast uit de tribune opgeviste en als vogelverschrikker uitgedoste drietal. R Antwerp FC zorgde voor het eerste gevaar. Zsolt Muzsnay zette Raph. Quaranta vrij. Hij omspeelde de uitgekomen Ricardo, maar zag zijn bal op de lijn weggepegeld. Rood-wit op dreef. Dragan Jakovlevic kopte een scherpe corner van Kari Ukkonen over. Kortom een puik eerste halfuur, met veel beweging, vlotte balcirculatie en een secure afweer. Alleen doelpunten bleven uit, ondanks een poging op vrijschop net voor rusten van een ingeburgerde Kari Ukkonen.

Na de koffie bleven de solide draaiende Zsolt Muzsnay en doelman Wim De Coninck in de kleedkamer. Stewan Stojanovic en Patrick Van Veirdeghem draafden op. Fluminense FC bleef erg vlak bezig: weinig wervelende samba-kronkels, wandelvoetbal, geen gevaar. Even toch wat copacabana aan het venster: een strak schot van Alves door Stewan Stojanovic overgetapt. Voor R.A.F.C. legde Dragan Jakovlevic terug op H.-P. Lehnhoff, maar de schuiver werd naast geduwd. Het schot van Patrick Van Veirdeghem miste van een haartje het doel. Ondertussen pegelde Benucci gewelddadig hard tegen de kruising, maar de nul bleef op het bord. Een erg hoopvol oefendrafje van de Great Old (bron: onbekend - 8/08/1991).

Round-up Oefencampagne '91 (8)

De rood-witten speelden tegen het prestigieuze Braziliaanse Fluminense FC ťťn van de betere oefenwedstrijden van de campagne. Met de heroptredende Zsolt Musznay en de debuterende Kari Ukkonen, toonden de Antwerpjongens zich zeker niet de mindere. In de 21e minuut was R Antwerp FC dicht bij de openingstreffer. Raph. Quaranta lobde weliswaar de uitgekomen Pinto Ricardo, maar de bal werd nog op de lijn weggewerkt.

De tweede helft bleef de Great Old, zonder de lichtgekwetste Zsolt Musznay de betere ploeg. Pech verhinderde een verdiend doelpunt. Acht minuten voor tijd kwam R.A.F.C. zelf goed weg toen een afstandsschot van Ezio op het kruishout terecht kwam. In blessuretijd kopte Alex Czerniatynski rakelings over. Uiteindelijk verwierf de Great Old een oververdiend gelijkspel. De roodwitten zoeken wel nog naar het eerste doelpunt op de Bosuil (B.C. - Antwerp Clubblad-1 - 7/09/1991).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 07/09/1991)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Fluminense (Bra.)

Elftallen

1 Wim De Coninck
2 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
4 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts
6 Hans-Peter Lehnhoff
7 Zsolt Muzsnay
8 RafaŽl Quaranta
9 Dragan Jakovljevic
10 Kari Ukkonen
11 Alex Czerniatynski
Geen elftal beschikbaar!

Wissels

46' 1 Wim De Coninck (uit)/
20 Stewan Stojanovic (in)
 
46' 7 Zsolt Muzsnay (uit)/
16 Patrick Van Veirdeghem (in)
 

Begin Match
Ruststand 0-0
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG