De Wilde - Heyninck
Toeschouwers: 1.000

Beker Ludo Coeck - Na K Sint-Niklase SK-R Antwerp FC

Rudi Taeymans stelt beslissing uit

Sint-Niklaas — Veertien dagen voor de start van de competitie is Walter Meeuws nog op zoek naar een typeploeg. Dit keer probeerde hij het met Dragan Jakovljevic en Mario Krohm in de spits. Stewan Stojanovic mocht het doel verdedigen. Ludo Geens startte als rechtsachter. Het Antwerpgeheel draafde wat rommelig door elkaar, vergat de flanken te gebruiken en geraakte daardoor amper aan een doelkans. SK Sint-Niklaas was de betere ploeg, maar... nog niet zeker van een plaatsje in de halve finale. De late treffer van Rudi Taeymans stelde die beslissing immers uit.

Het team van Walter Elegeert maakte het veld breed en bezat bovendien in de persoon van de Roemeense aanwinst Minea een klasrijk en intelligent middenvelder, terwijl ook Quintelier, De Meyer en Niasse sterk speelden. Scoren deed de thuisploeg niet. Twintig minuten had SK Sint-Niklaas nodig om onder stoom te geraken. De Laet trok tot aan de doellijn, legde terug, Bonga Bonga kon niet bij de voorzet. Droeven stuurde de bal vanop de linkerflank tot bij De Laet. Hij duwde in de loop van de spurtende Maes. Stewan Stojanovic stopte de knal met de voet.

Quintelier, Minea en Bonga Bonga staken een prima actie in elkaar. Net voor de rust kwam Minea zo het dichtst bij de openingstreffer. Het één-tweetje met Balis werd perfect uitgevoerd. Minea, alleen voor de Antwerpkooi, joeg de bal gehinderd door een teruggekeerde Nico Broeckaert, pardoes tegen Stewan Stojanovic aan. R Antwerp FC kon daar de doelpoging van Dragan Jakovljevic tegenover stellen. De Antwerpspeler knalde naast. Er waren precies veertig minuten gevoetbald.

Ronny Van Geneugden kwam na de rust Mario Krohm vervangen. de eerste kans was weer voor SK Sint-Niklaas. Verdedigers De Meyer en Niasse toverden. Stewan Stojanovic stopte met een beenreflex het schot. Een flatertje in de defensie van de Klaasjes, bood Dragan Jakovljevic de gelegenheid om voor de tweede keer uit te halen. Zijn poging hobbelde voorlangs. Vijf minuten voor gedaan kreeg R.A.F.C. meer dan het verdiende. De ingevallen Rudi Taeymans kopte een hoekschop van Wim Kiekens binnen. Meteen werd de beslissing over deelname aan de halve finale uitgesteld. Winst woensdag tegen KFC Zwarte Leeuw volstaat voor de Klaasjes om vrijdag verder te bekeren (L.D.R - GvA - 5/08/1991).

Round-up Oefencampagne '91 (7)

Zonder zich te overtreffen heeft R Antwerp FC in Sint-Niklaas een gevleide zege behaald. Er was inderdaad een prima doelman Stewan Stojanovic nodig om de lokalen van een doelpunt te houden. Rudi Taeymans zorgde voor de zege met een late treffer. Zonder Alex Czerniatynski, Zsolt Musznay, Benoit Thans, Nouredinne Moukrim, Patrick Schrooten en met de nieuwe aanwinst Kari Ukkonen in de tribune , was de Great Old ondanks een licht overwicht vooral de eerste helft weinig gevaarlijk.

Na de rust bleef de partij evenwichtig tot de ingekomen Rudi Taeymans in de 83' een hoekschop van Wim Kiekens succesvol 'inknikte' (0-1). Als KFC Zwarte Leeuw de laatste wedstrijd bij K Sint-Niklase SK wint, speelt R Antwerp FC alsnog de halve finale van de Beker Ludo Coeck tegen KFC Boom, maar wie gelooft er nog in (B.C. - Antwerp Clubblad-1 - 7/9/1991)?

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 05/08/1991)

11 Mario Krohm

46'
Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 559

Bonga Bonga (uit)/
Fodé Camara (in)

60' Jan De Laet (uit)/
Souleymane Oulare (in)

75' Alain Balis (uit)/
Sinisa Stancic (in)

11 Mario Krohm (uit)/
14 Ronny Van Geneugden (in)
46'

2 Ludo Geens (uit)/
13 Rudi Taeymans (in)
75'

Rudi Taeymans 0-1 83'
90' Eindstand 0-1 90'