Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. KFC Poederlee
4 0
31.10.1992 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Luc Lippens

Lijnrechters:
Guy De Ruyck - Luc Janssens
Toeschouwers: 2.500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KFC Poederlee
Supporters de beste bij Kempenaars

Deurne - "Ik zou dit een eenvoudige overwinning willen noemen", zei Antwerptrainer Walter Meeuws na afloop van R Antwerp FC - kFC Poederlee. Eenvoud siert de mens, maar in dit verband bleef de betalende trotseerder van mist en kilte toch wat onverwarmd achter. Voetballers mogen er wat meer insteken dan hun tijd. Bezoekend coach Patrick Hantson vond toch nog de mogelijkheid een gaatje naar een eventuele 'andere wedstrijd' te vinden: "Wij hadden 1-1 kunnen maken en dan weet je maar nooit. Schitterend hoe Ratko Svilar die bal van Carl Cornelissen uit de winkelhaak haalde. Is die man 42?"

Hantson heeft echter voldoende voetbalverstand. Hij stuurde de wedstrijdontleding de goede richting uit. "Ik ben gekomen met een spits. Vandaar dat Piqué op de bank zat. Luc Van der Linden kan beter de bal houden en dat was tegen R.A.F.C., toch de bekerhouder, wel nodig. Uiteindelijk mag ik niet klagen. Het verschil tussen eerste en derde klasse was duidelijk merkbaar. Bij ons had alleen Cornelissen eersteklasse-ervaring en dat zag je zo. Hij speelde een dikke match."

KFC Poederlee was slechts éen keer gevaarlijk geweest. Naast die vrijschop: niets meer. R.A.F.C. had niet eens een behoorlijk niveau nodig om de kloof te slaan. "Akkoord", zei Hantson, "maar wij speelden met liefst drie debutanten. Schorsingen en blessures brachten Belmans, Leysen en Lievens in de ploeg. Ik ben tevreden, de jongens hebben zich goed verdedigd."

Klassesupporters
Ondanks de 4-0 nederlaag bleven de aanhangers van KFC Poederlee positief supporteren. Gekke toeters, het had soms veel weg van de lokroep van de wulpse eidereend, een goed van decibels voorziene muziekinstallatie en degelijk ingestudeerde koorgezangen: de mensen van KFC Poederlee verdienen een open doekje. Het moet daar wat zijn nu ze in de competitie aan de top van het klassement staan.

De acteurs dan. Tijdens de wedstrijd had iederen de mond vol van het nummer 10 van KFC Poederlee. Benaets was veel aan de bal en hij tekende met zijn linkerpootje een paar heerlijke arabesken op de Bosuilmat. Eens de zestien-meter genaderd viel het doorgaans stil. Ook Janssens haalde opvallende toeren uit. Het was alleen zo moeilijk om enig overzicht te bewaren gezien de vrij negatieve veldbezetting van de leider uit derde klasse B. Van der Linden stond afgezonderd vooraan, de andere bezoekers liepen mekaar soms op eigen helft voor de voeten. Er werd ook op geen trek- of duwfout, noch op een "patat" in de tribunes gekeken.

R.A.F.C bleef rustig wachten op dat eerste doelpuntje en het zal wel geen toeval geweest zijn dat eerst Hans-Peter Lehnhoff met een onhoudbare vrijschop en na de rust Rudi Smidts met een balcontrole op de borst en dan een bom, de score openden en aandikten. H.-P. Lehnhoff en Rudi Smidts waren van het beste dat er te bekijken viel.

Wim Kiekens zette nog een strafschop om. De voor Cisse Severeyns ingevallen Willy Vincent rondde de avond af. In de Antwerpkleedkamer werd nog wat gedold. Rudi Taeymans was pas vader geworden van een kleine mandekker. De eerste foto ging van hand tot hand. Cisse Severeyns wilde aan iedereen kwijt dat het borelingetje helemaal op kleurling Willy Vincent geleek. Verbazing alom. "Je moet eens nagaan", lachte Cisse dan, "precies dezelfde oortjes als Willy..." (Roger Vlemings - GvA - 2/11/1992)

"KFC Poederlee sterker verwacht" (W. Meeuws)

Deurne — R Antwerp FC heeft zich bij haar eerste optreden in de nationale beker niet laten verrassen door derdeklasser KFC Poederlee. Als cuphouder eigenlijk de normaalste zaak van de wereld, ware het niet dat het in het verleden vaak anders liep op de Bosuil.Trainer Walter Meeuws was uiteraard tevreden dat de eerste van twee opeenvolgende bekeropdrachten, woensdag volgt de Europese wedstrijd tegen Admira Wacker, tot een goed einde gebracht werd. En in feite veel vlotter tot stand kwam dan aanvankelijk mocht gevreesd worden.

"Ik zag onze tegenstander in competitie aan het werk tegen K Tubantia Borgerhout FC. Beide ploegen lieten toen een erg goede indruk. Vandaag was KFC Poederlee echter niet tot zijn eigen spel gekomen. Er werd te veel de nadruk gelegd op het defensieve, zodat men er aanvallend niet is uitgekomen. Ik had eerlijk gezegd de Kempenaars sterker verwacht. Voor ons natuurlijk een goede zaak. We hebben echt niet goed moeten spelen om ons te kwalificeren. Het voornaamste is dat we donderdag in het tonnetje zitten bij de nationale lottrekking. En als we er dan 's anderdaags in Genève voor de derde ronde van de Europabeker voor bekerhouders ook nog bij zouden zijn, mogen we over onze huidige bekercampagne niet klagen."

R.A.F.C. werd door KFC Poederlee slechts eenmaal op de proef gesteld. Net voor het uur, toen de stand nog 1-0 was, vuurde Carl Cornelissen een vrijschop af richting winkelhaak. Ratko Svilar wist evenwel tot eenieders verbazing het leder nog in hoekschop te werken. "Papa" zelf was nog het meest verwonderd. "Ik zei bij mezelf: die pak ik nooit. Het is echter niet mijn gewoonte de ballen zomaar door te laten zonder te reageren. Dus heb ik het toch geprobeerd en het lukte nog ook", lachte Ratko Svilar (J.CLA - GvA - 2/11/1992).

(bron: GvA - 02/11/1992)

Statistieken

R. Antwerp F.C. KFC Poederlee

Elftallen

1 Ratko Svilar
2 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
4 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts (K)
6 Noureddine Moukrim
8 Patrick Van Veirdeghem
10 Hans-Peter Lehnhoff
7 Kari Ukkonen
9 Cisse Severeyns
11 Alex Czerniatynski
1 Kris Fissers
2 Hubertus Stokmans
4 Luc Verwimp
9 Hugo Leysen
13 Guy Fransen
6 Tom Belmans
8 Guy Janssens
10 Marnix Benaerts
3 Carl Cornelissen
12 Kris Lievens
11 Luc Van der Linden

Wissels

65' 9 Cisse Severeyns (uit)/
12 Willy Vincent (in)
 
86' 5 Rudi Smidts (uit)/
14 Garry De Graef (in)
 
11 Luc Van der Linden (uit)/
7 Wendell Picqué (in)
58'
 
13 Guy Fransen (uit)/
Rudi Van Tilburg (in)
70'
 

Begin Match
      Kris Lievens 8'
20' Hans-Peter Lehnhoff 1-0      
      Marnix Benaerts 40'
Ruststand 1-0
65' Rudi Smidts 2-0      
72' Wim Kiekens (penalty) 3-0      
73' Willy Vincent 4-0      
90' Eindstand 4-0 90'
TERUG