Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Admira Wacker Wien R. Antwerp F.C.
2 4
21.10.1992 Plaats: Bundesstadion Südstadt

Scheidsrechter: Sergei Khusainov (Rus.)
Toeschouwers: 2.300

Wedstrijdverslag

Na Admira Wacker - R Antwerp FC
Snelle jongens zorgen voor schitterende uitgangspositie

Sigi Held, de trainer van Admira Wacker, had zijn spelers vooraf gewaarschuwd. "R Antwerp FC beschikt over een aantal erg snelle jongens", had de Duitser verwittigd. De hazewinden Hans-Peter Lehnhoff, Cisse Severeyns, Didier Segers en Alex Czerniatynski hebben de Oostenrijkers pijn gedaan. Vier keer scoren op verplaatsing. Het is niet niks. R.A.F.C. legde een collectief gave prestatie op de overigens door de voortdurende regenval erg zware grasmat van het Bundesstadion Sildstadt. Bovendien scoorden de Bosuiljongens vier keer. Admira geraakte maar twee keer voorbij Wim De Coninck. Enige smet op de prestatie is de gele kaart die Hans-Peter Lehnhoff incasseerde. Hij mist, net zoals libero Messlender overigens, de terugwedstrijd.

Walter Meeuws stuurde de aangekondigde elf tussen de lijnen. Hij had aan Geert Emmerechts de bewakingsopdracht op de Duitse spits van Admira, Marschall, meegegeven. Rudi Smidts moest zich met Ogris bezighouden. Aan de overzijde plakte Mitzi tegen Czernia aan. Michael Gruber ving Cisse Severeyns op. De heren boden de overigens weinig talrijk opgekomen supporters een aardige eerste helft aan. Beide ploegen gingen duidelijk op zoek naar een doelpunt. R.A.F.C. tekende aanvankelijk voor de meest gevaarlijke dingen. Vooral dan omdat de Oostenrijkers op het middenveld erg vriendelijk waren voor de Antwerpse opponenten. Cisse Severeyns kon zodoende bijna profiteren, na aandringen van H.-P. Lehnhoff, van een slecht uitverdedigen van doelman Gruber.

Alex Czerniatynski kwam het dichtst bij de openingstreffer. Na een een-twee beweging met H.-P. Lehnhoff verscheen hij alleen voor de thuisportier. De bal stiften had gemoeten. De nationale Czernia koos voor een lage schuiver. De bal rolde naast.Een misverstand tussen Wim Kiekens en H.-P. Lehnhoff lag aan de basis van de eerste Admira-kans. Via Artner en Ljung viel de bal op de slof van Marschall. Wim De Coninck pakte. Didier Segers, Cisse Severeyns en Geert Emmerechts probeerden het vanop afstand. De twee eerstgenoemden mikten slecht, Geert Emmerechts zag Gruber met de vuisten afweren. Eigenaardig genoeg was de eerste vreugdedans voor de Wieners. Geert Emmerechts verloor Marschall even uit het oog en de Duitser profiteerde er van om, na een voorzet van libero Messlender, de score te openen.

Zeven minuten later had R.A.F.C. de scheve situatie alweer rechtgetrokken. Een actie over links, ingeleid door H.-P. Lehnhoff en verdergezet door Didier Segers, kon door Gruber niet echt weggeduwd worden. De bal huppelde tot aan de verste paal en Czernia, natuurlijk hij, duwde binnen. Toch zou Admira met een voorsprong de rust intrekken. Bacher verschalkte Wim De Coninck met een lage schuiver. R.A.F.C. speelde goed en zou dat na de rust bevestigen. Didier Segers, een van de betere Deurnenaars, pikte een voorzet van Patrick Van Veirdeghem mee en zorgde met een keurig stiftballetje voor het tweede Antwerpdoelpunt. Die situatie ging er nog beter uitzien voor de jongens van Walter Meeuws.

H.-P. Lehnhoff onderschepte de bal op het middenveld, bediende Cisse Severeyns, ging zelf diep om de bal terug te krijgen en het ding meteen tot aan de tweede paal te slingeren. Czernia kopte, Cisse Severeyns duwde verder binnen. Een schitterende goal. Echt overbodig zal de return wellicht niet zijn, maar Alex Czerniatynski zorgde er toch voor dat de Antwerpsupporters de komende veertien dagen op beide oren mogen slapen. Na een persoonlijke actie van Severeyns bracht hij de 2-4 eindcijfers op het bord. Verdiend, want R.A.F.C. speelde een prima wedstrijd.

"Dit keer konden we ons wel herpakken"

Wenen — Walter Meeuws was na afloop natuurlijk opgetogen over het resultaat en het vertoonde spel van zijn jongens. "Zonder twijfel een verdiende overwinning. Dat we aan de rust tegen een achterstand aankeken was niet alleen onbegrijpelijk, maar ook onverdiend. In tegenstelling tot vorige zaterdag in Anderlecht, konden we ons dit keer wel herpakken in de tweede helft. Mijn spelers hebben hun fysieke en mentale weerbaarheid vandaag duidelijk getoond", zei de trainer, die lof had voor het duo Czernia-Severeyns.

"Cisse en Cernia hebben bewezen dat ze een ijzersterk duo vormen; vandaag hebben ze brokken gemaakt. In de eerste helft waren ze misschien net niet agressief genoeg, maar dat is na de rust recht gezet."

Didier Segers, maker van het tweede doelpunt, had het over een collectief sterke prestatie. "Een schitterend resultaat natuurlijk. Alleen begreep ik niet wat er in de eerste helft gebeurde. We hadden 1-4 moeten voorstaan en we keken tegen een doelpunt achterstand aan. Over twee weken moeten we thuis het karwei probleemloos kunnen afmaken", aldus Didier Segers.

Aanvankelijk dacht men op de tribune dat Cisse Severeyns het derde Antwerpdoelpunt gescoord had, maar in de kleedkamer gaf hij toe dat de bal al over de lijn was toen hij verlengde. "Het speelt echter geen rol wie scoorde. Het is 2-4 geworden en dat telt. Ik heb eindelijk mijn draai gevonden in deze ploeg. Dat gedraaf op de linkerflank ligt me wel", aldus Cisse Severeyns (Luk De Ranter - GvA - 22/10/1992).
(bron: GvA - 22/10/1992)

Statistieken

Admira Wacker Wien R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Franz Gruber
2 Alois Dötzl
3 Thomas Zingler
4 Michael Gruber
5 Gerald Messlender
6 Gerald Bacher
7 Ernst Ogris
8 Peter Artner
9 Uwe Müller
10 Roger Ljung
11 Olaf Marschall
1 Wim De Coninck
2 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
4 Geert Emmerechts
5 Rudi Smidts
6 Didier Segers
7 Rony Van Rethy
8 Patrick Van Veirdeghem
9 Cisse Severeyns
10 Hans-Peter Lehnhoff
11 Alex Czerniatynski

Wissels

60' 6 Gerald Bacher (uit)/
15 Johannes Abfalterer (in)
 
6 Didier Segers (uit)/
12 Noureddine Moukrim (in)
80'
 

Begin Match
24' Olaf Marschall 1-0      
      Hans-Peter Lehnhoff 29'
      Alex Czerniatynski 1-1 35'
38' Gerald Messlender      
41' Gerald Bacher 2-1      
Ruststand 2-1
      Didier Segers 2-2 52'
      Alex Czerniatynski 2-3 55'
      Alex Czerniatynski 2-4 80'
90' Eindstand 2-4 90'
TERUG