Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V. Oostende R. Antwerp F.C.
1 1
08.02.2024 Plaats: Diaz Arena

Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters:
Ruben Wyns - Michele Seeldraeyers

Vierde official: Kevin Van Damme
Toeschouwers: 4.658

Wedstrijdverslag

Bom van Doumbia en dan wederwoord...
Nooit eerder stonden beide clubs tegenover elkaar in deze fase van het bekertoernooi. KV Oostende had zich inderdaad ten koste van topklasser R.W.D.M. weten te verzekeren van een plaatsje bij de laatste vier. De Seasiders mochten zich deze donderdag 8 februari zelfs in eigen vesting als underdog presenteren bij de komst van bekerhouder Royal Antwerp FC naar de Diaz Arena. In tegenstelling tot de tegenstander had de technische staf van de kustploeg weinig tot geen personele problemen. Antwerpcoach Mark van Bommel zag zich vanwege schorsing in hoofdzaak genoodzaakt manusje-van-alles Vincent Janssen te vervangen. Hij kon daarbij rekenen op de terugkeer van het strafbankje van Mandela Keita. Geen groot liefhebber van rotatie, stuurde hij op doelman Senne Lammens, middenvelder Mandela Keita en flankspeler Arbnor Muja na, hetzelfde elftal tussen de lijnen dat tijdens de eerste thuiswedstrijd van februari na een late ommekeer in de score de competitiepunten kon veroveren. Beide clubs stonden in 2015 al een keer tegenover elkaar in het kader van de zestiende finale van de bekercompetitie. Toen tweedeklasser, kwalificeerde de Great Old zich ten koste van Couckestad. Dit keer lagen de krachtsverhoudingen anders en er volgt nog een terugwedstrijd in het Bosuilstadion. Naar gewoonte nam Toby Alderweireld de honneurs waar voor zijn rood-witte kleuren.

De Reds hadden weliswaar de aftrap, maar ondervonden enige moeite om zich tot in de buurt van het Oostendse doel door te zetten. De eerste doelpoging leverde na interventie van doelman Gabriel met de vuisten meteen een dubbele hoekschop op voor Chidera Ejuke. De nummer negentien van Royal Antwerp FC testte even later de Oostendse portier opnieuw die in twee keer het projectiel controleerde. Het was voor de zesduizend en oneven toeschouwers vervolgens geduld oefenen voor een volgende doelpoging vanop afstand van Mandela Keita. Ook nu stond de Oostendse goalie pal. Halverwege de periode werd hij desondanks in gebreke gesteld door een stevige zwieper vanop afstand van... Mahamadou Doumbia. De jonge middenvelder is zich een reputatie aan het vormen! Jurgen Ekkelenkamp legde net voor het half uur aan voor de verdubbeling, maar miste het doelkader. Het leek op handspel, maar het werd uiteindelijk slechts een hoekschop voor de Great Old. De VAR zou uiteindelijk geen enkele keer tussenbeide komen. De Oostendse vijfmansafweer bleef ook nu overeind. Hoewel betrokken in de lage opbouw, had Antwerpdoelman nauwelijks volk in zijn buurt zien opduiken. Ook op dat ogenblik vertrok de bal van Henderson van ver buiten zijn zestien om via de rechterpaal in de verre hoek te vallen. KVO op gelijke hoogte en meteen ging het volume van de aanhang opnieuw crescendo. Alderweireld werd nog stevig aangepakt door Atanga, maar de kaart bleef bij Verboomen in de zak!

Verrassende tussenstand? KVO mocht alvast de tweede periode in ongewijzigde samenstelling aanvatten. Ook nu veroverde de Great Old de eerste hoekschop van de speelhelft. Veel gevaar leverde het niet op en dus moesten Mandela Keita en de stevig uitgefloten Mahamadou Doumbia (die alweer de verkeerde achterban groette na zijn doelpunt) vol aan de bak. De jonge afstandsschutter kon even later nog een keertje aanleggen, doelman Gabriel wist er in twee keer raad mee. De dubbele wissel op het uur van de thuisploeg, lokte bij de bezoekers ook een vervanging uit. Jacob Ondrejka kwam de ongelukkige Arbnor Muja opvolgen. Aangevuurd door de verse krachten, deed KVO nu een forse greep naar de bal. Pérez richtte enig gevaar aan, al hoefde Antwerpdoelman Senne Lammens zich nauwelijks te onderscheiden. In de slotfase probeerde de Great Old na een drievoudige wissel alsnog de beslissing te forceren, maar vond doelman Gabriel op de weg. In volle blessuretijd werd heel even nog gevreesd door lijf en leden van Senne Lammens, maar ook de Antwerpdoelman maakte de wedstrijd vol. Geen beslissing in de Diaz Arena en dus volgt eind februari een (razend spannende) terugwedstrijd in het Bosuilstadion.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 08/02/2024)

Statistieken

K.V. Oostende R. Antwerp F.C.

Elftallen

13 Brent Gabriel
36 Siebe Wylin
2 Jonas Vinck
22 Massimo Decoene
3 Zech Medley
5 Brent Laes
8 Ewan Henderson
6 Maxime D'Arpino
16 Sieben Dewaele
90 Mohamed Berte
77 David Atanga
91 Senne Lammens
34 Jelle Bataille
33 Zeno Van den Bosch
23 Toby Alderweireld (K)
5 Owen Wijndal
27 Mandela Keita
84 Mahamadou Doumbia
24 Jurgen Ekkelenkamp
11 Arbnor Muja
19 Chidera Ejuke
9 George Ilenikhena

Wissels

61' 6 Maxime D'Arpino (uit)/
23 Alfons Amade (in)
 
61' 77 David Atanga (uit)/
9 Daniel Perez (in)
 
76' 8 Ewan Henderson (uit)/
17 Juan Fuentes (in)
 
90' 90 Mohamed Berte (uit)/
25 Cederick Van Daele (in)
 
11 Arbnor Muja (uit)/
17 Jacob Ondrejka (in)
64'
 
9 George Ilenikhena (uit)/
60 Victor Udoh (in)
80'
 
84 Mahamadou Doumbia (uit)/
46 Milan Smits (in)
90'
 
19 Chidera Ejuke (uit)/
7 Gyrano Kerk (in)
90'
 
34 Jelle Bataille (uit)/
52 Kobe Corbanie (in)
90'
 

Begin Match
      Mahamadou Doumbia 0-1 25'
29' Ewan Henderson      
37' Ewan Henderson 1-1      
      Owen Wijndal 72'
90' Mohamed Berte      
TERUG