Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

O.-H. Leuven R. Antwerp F.C.
2 3
24.01.2024 Plaats: K.P. @ Den Dreefstadion

Scheidsrechter: Bert Put

Lijnrechters:
Nick Senecaut - Lennert Becquet

Vierde official: Kevin Van Damme
Toeschouwers: 5.888

Wedstrijdverslag

Uitkijken naar de volgende tegenstander
Geen afscheid in mineur voor "Tuur Tuur Antwerp!". Een sportieve bijdrage leverde Arthur Vermeeren niet meer op het terrein aan Den Dreef, maar hij kwam na afloop van de bekerkraker in het K.P. @ Den Dreef Stadion wel nog een (laatste) keer zijn supporters groeten, met een reeks selfies bovenop. Na het succesvolle jaar van de Great Old met beker, kampioenschap, Super Cup en Champions League voetbal, vliegt de jonge middenvelder uit op zoek naar succes en geluk in La Liga bij Atlético Madrid. Treedt Milan Smits in de voetsporen van zijn illustere voorganger uit de rood-witte Academy? Hij werd alvast door Mark van Bommel goed bevonden voor een plaatsje in de startersrij van deze woensdagavond bekerwedstrijd tegen (laagvlieger?) OH Leuven. De technische staf kon opnieuw beroep doen op Jelle Bataille, maar behield wel het vertrouwen in de startersrij van afgelopen weekeinde, met Vincent Janssen opnieuw in de rol van schakel in de opbouw. De rechterflank werd zo opnieuw gewonnen terrein voor Arbnor Muja, al zou ook Jurgen Ekkelenkamp bij momenten doorzakken naar de zijkant om daar langere momenten ex-Antwerpspeler Dom of nog Maziz tegen te komen. De Leuvense XI waren in vergelijking met het tijdperk Brys nogal grondig in samenstelling gewijzigd.

De wedstrijd begon alvast onder een slecht gesternte voor de uittredende bekerwinnaar. Nauwelijks gestart en de secondewijzer geen twee keer rond of N'Dri vond half ter linkerzijde Maziz die Antwerpdoelman Senne Lammens met een pegel in het dak van diens doel klopte. Hoop en blijdschap in de Leuvense harten waren evenwel van korte duur. Royal Antwerp FC vond al vlug haar energieke zelf. Chidera Ejuke denderde de zestien binnen en werd daar ten koste van de zwaarste sanctie in zijn opmars gestuit. Even nog een (onnodige) check in Basecamp Tubize en behoeder van de bal Jurgen Ekkelenkamp zag hoe zijn landgenoot Vincent Janssen via de stip in het dak van het doel raak trof. De Leuvense fusieploeg trok onmiddellijk en onverbiddelijk de buitenspelval open. Klemde daarmee de rood-witte opmars enigszins af, maar moest ondertussen toch ook een eerste hoekschop toestaan aan Chidera Ejuke. Het eerste kwartier voorbij stuurde Vincent Janssen ploegmaat Chidera Ejuke weg die in de korte hoek doelman Leysen vond. Vincent Janssen nam op aangeven van Mandela Keita stormenderhand de vijandelijke helft in en tegen diens uithaal vanop zo'n 25 meter stond de Leuvense doelman machteloos. In tien minuten hadden de bezoekers de zaakjes omgedraaid en perfect onder controle. Het lokale publiek kreeg de handen vooral op elkaar voor defensieve oplossingen. Op het half uur een eerste hoekschop voor Maziz die zowat alle standaardfases voor zijn rekening zou nemen. Het werd even spannend voor het doel van Senne Lammens. Miguel kon trappen op de rebound van een ontzetten door Toby Alderweireld, maar miste ruim het doelkader. Drie hoekschoppen op rij voor Chidera Ejuke en Owen Wijndal ter rechterzijde leverden niet op en dus mochten de Reds met een kleine bonus naar binnen.

De fusieclub kwam weliswaar laattijdig, maar wel gedecideerd terug. In weinige minuten combineerden ze zich ter linkerzijde richting Senne Lammens. Klemvast viel het schot van Thorsteinsson in de handen van de Antwerpdoelman. Vincent Janssen vloog de bon op bij scheidsrechter Put vanwege een doelwachtersreflex met de hand halverwege het terrein. Het zou de Bosuilschutter in de laatste fase van de wedstrijd zuur opbreken. De Leuvense storm geluwd, overwon doelman Leysen de doelpoging van Jurgen Ekkelenkamp, Chidera Ejuke uiteraard met de voorbereiding. Diens eerste hoekschop van de tweede periode werd aan de eerste paal paniekerig in de voeten van Zeno Van den Bosch gedevieerd met diens eerste doelpunt in de korte hoek tot gevolg. OHL trok opnieuw aanvallende registers open, maar stuitte in de eerste plaats op Antwerpdoelman Senne Lammens die N'Dri van de gelijkmaker hield. Maziz viseerde zonder goed gevolg de korte hoek, maar dan waren beide coaches al druk doende verse krachten te mobiliseren. Het moet gezegd, de inbreng van Maertens gaf de thuisploeg een nieuw elan. Het was precies diezelfde Maertens die net voor het ingaan van de laatste tien minuten de Leuvense harten verblijdde met de aansluitingstreffer in het rechterzijnet van Senne Lammens. Werden het zo nog bijna twintig moeilijke minuten voor de XI van Mark van Bommel. Vincent Janssen werd na een overtreding randje zestien nog weggestuurd. Het was in eerste instantie de rood-witte muur die het gevaar tot twee keer toe keerde. Aan de overkant joeg Jurgen Ekkelenkamp het aangeven van Mandela Keita over de dwarsligger van Leysen. Volgde dan nog het afscheid van Arthur Vermeeren... Het ga je goed in Spanje, Red!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/01/2024)

Statistieken

O.-H. Leuven R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Tobe Leysen
23 Joel Schingtienne
6 Joren Dom
3 Raz Shlomo
28 Ewoud Pletinckx
18 Florian Miguel
52 Richie Sagrado
8 Siebe Schrijvers
88 Youssef Maziz
7 Jon Dagur Thorsteinsson
15 Konan N’Dri
91 Senne Lammens
11 Arbnor Muja
33 Zeno Van den Bosch
23 Toby Alderweireld (K)
5 Owen Wijndal
46 Milan Smits
27 Mandela Keita
24 Jurgen Ekkelenkamp
18 Vincent Janssen
19 Chidera Ejuke
9 George Ilenikhena

Wissels

59' 28 Ewoud Pletinckx (uit)/
11 Ezechiel Banzuzi (in)
 
59' 8 Siebe Schrijvers (uit)/
33 Mathieu Maertens (in)
 
59' 7 Jon Dagur Thorsteinsson (uit)/
43 Nachon Nsingi (in)
 
71' 18 Florian Miguel (uit)/
9 Jonatan Braut Brunes (in)
 
90' 6 Joren Dom (uit)/
14 Federico Ricca (in)
 
11 Arbnor Muja (uit)/
34 Jelle Bataille (in)
63'
 
46 Milan Smits (uit)/
17 Jacob Ondrejka (in)
63'
 
9 George Ilenikhena (uit)/
7 Gyrano Kerk (in)
82'
 
17 Jacob Ondrejka (uit)/
52 Kobe Corbanie (in)
90'
 

Begin Match
2' Youssef Maziz 1-0      
      Vincent Janssen (penalty) 1-1 8'
      Vincent Janssen 1-2 18'
      Vincent Janssen 50'
      Zeno Van den Bosch 1-3 54'
55' Richie Sagrado      
64' Ezechiel Banzuzi      
      Jurgen Ekkelenkamp 74'
79' Mathieu Maertens 2-3      
90' Raz Shlomo      
      Vincent Janssen 93'
TERUG