Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.R.C. Genk
2 2
03.12.2019 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Lothar DHondt

Lijnrechters:
Nick Senecaut - Tom Vanpoucke

Vierde official: Jasper Vergoote
Toeschouwers: 11.000

Wedstrijdverslag

Dieumerci Mbokani knalt rood-wit naar volgende bekerronde

Eigen bericht - Geen gebrek aan belangstelling in Deurne-Noord voor de komst van uittredende landskampioen KRC Genk. Het Bosuilstadion was weliswaar niet helemaal uitverkocht voor deze eerste wedstrijd van de achtste finales voor de Croky Cup. Zoals geweten is de nationale beker de kortste weg naar (de) Europa (League), al liggen er onderweg heel wat wolfijzers en schietgeweren in aanslag. Zo moesten de XI van Laszlo Bölöni in de vorige editie het nog afleggen van de latere bekerwinnaar. Hoewel de voorbereiding voor beide clubs kort tot ultrakort toegemeten was, hadden beide coaches de borstel doorheen de selectie gehaald. Bij de bezoekers was dat na het verlies van de provinciale derby in de eigen Luminus Arena zeker geen verrassing. Zes wijzigingen moesten de Limburgers inspireren tot grootse daden. Hun supporters provoceerden nog voor aanvang met een regen van verboden vuurwerk, pyrotechnische middelen en rookpotten, al zal de bondsprocureur dit allicht wel als een accident de parcours omschrijven.

De rood-witte technische staf was alvast niet onder de indruk haalde o.a. Benson Manuel en Sander Coopman van onder het stof vandaan en stuurde ook Didier Lamkel Ze opnieuw de loopgraven in. Scheidsrechter van dienst Lothar D'Hondt zag weliswaar op een bepaald moment even het licht uitgaan en dus stond ook hij voor een lange en boeiende voetbalavond.

Ondanks of misschien net omwille van de omzetting van de troepen, had KRC Genk slechts enkele minuten nodig om net als hun achterban, maar dan op een sportieve manier, een statement te maken. Geen, honderdtachtig seconden ver of rechtsachter Maehle liep rood-witte linkerflank in de vernieling en vloerde Sinan Bolat met een gekruist schot in de linkerbenedenhoek. Knarsetanden in de rood-witte dug-out en op de tanden bijten binnen het terrein voor de troepen van Laszlo Bölöni en Wim De Decker. Hoewel de eerste hoekschop van Kevin Mirallas, ook hij haalde dus opnieuw de basiself, nog even getoucheerd werd door Lucumi, was Didier Lamkel Ze ter plaatse om een schicht af te vuren. Even later ging ook zijn omhaal buiten het kader. Terwijl KRC Genk blindelings de buitenspelval inliep, was Kevin Mirallas na een knappe inspanning en dito schot op de voet van Genkie Vandevoordt van Didier Lamkel Ze, al aan zijn volgende hoekschop bezig. Het werd meteen een serie van twee, die wel wat dreiging veroorzaakten, geen doelpunt. Benson Manuel kon vervolgens uithalen, maar het schot was te zwak om de jonge Genkdoelman te verontrusten.

Elf minuten en enkele seconden ging de wedstrijd vervolgens in opgelegde rust als de lichten, kant tribune II even dienst weigerden. Is er ook een elektricien in het stadion? KRC Genk bladerde uit verveling doorheen het reglement, maar moesten vaststellen dat de installaties netjes op tijd opnieuw functioneerden. Pas hervat of Dieumerci Mbokani haalde bijna verschroeiend uit. Zijn kopslag op assist van Kevin MIrallas klom over de dwarsbalk. Brutaliteit of geniale ingeving? Didier Lamkel Ze kreeg centraal in de zestien aangepeeld van Benson Manuel, hakte de bal tot bij inlopende Simen Juklerod en de Noor zetten een wekenlange inactiviteit, een tweede Scandinavisch doelpunt op het bord, de gelijkmaker voor zijn rood-witte kleuren. Hoewel de Limburgers niet bepaald als koorknaapjes verdedigden in de buurt van de benen van Dieumerci Mbokani, was het toch Antwerpspeler Faris Haroun die als eerste de gele prent te zien kregen. Dat was van den hond, reageerden de verbolgen Antwerpfans.

Kevin Mirallas mocht de tweede periode op gang trappen. Dieumerci Mbokani lag op vinkenslag, maar de afwerking viel in handen van doelman Vandevoordt. Paintsil reageerde na afloop van omstandig samenspel met een poging op het dak van Sinan Bolat. Je zou er Boucaut zo nog aan het twijfelen brengen, maar Ndongala kwam er na een opvallende schwalde in de zestien vanaf met een forse uitbrander van de wedstrijdleiding. Hoewel Wesley Hoedt zeker geen feilloze partij acteerde, waren de Genkse aanvallers overigens niet bij machte veel gevaar te creëren. Aan de overkant buffelde Abdoulaye Seck, de vervanger van de geblesseerde Dino Arslanagic, richting Genks doel, Vandevoordt pakte klemvast. Nauwelijks op het terrein of Amara Baby knalde vol op de dwarsligger. In de rebound haalde Dieumerci Mbokani vernietigend uit. De Great Old stond daarmee voor het eerst aan de leiding, maar liet even later de winst door de vingers glippen. In een poging de voorzet richting Samatta af te buigen, devieerde Wesley Hoedt in eigen doel en veroorzaakte zo de gelijkmaker.

"Foute vriend" en tijdelijk stadionomroeper Jeron Dewulf mocht bij het ingaan van de eerste verlenging Lior Refaelov aankondigen en nog later Alexis de Sart. Nog voor het einde van die eerste vijftien plus een minuten klom de Great Old opnieuw op de tabel. Amara Baby verlengde met het hoofd de vrijschop van Lior Refaelov. Dieumerci Mbokani zette er zijn voorhoofd tegen en de bal belandde haarfijn in de linkerhoek. Hoewel de selectie van Laszlo Bölöni en Wim De Decker er hartsgrondig op hadden getraind, leken strafschoppen opnieuw heel ver weg. Dat was zonder de wilskracht en de kwaliteit van de uittredende landskampioen gerekend. Nog in blessuretijd van die eerste verlenging, ging de bal soepel en gezwind van voet naar voet. Aan de tweede paal had invaller Ito tijd en ruimte om de gelijkmaker te netten. Hoewel de beide coaches nog een keer hun reservemateriaal aanspraken, bleef de gelijke stand nog een volle achttien minuten op het bord.

Na een korte onderbreking en al dicht in de buurt van middernacht vatten de acteurs de strafschoppenepiloog aan. Ook de kwartfinale zal mogelijk op dezelfde manier beslist worden. Samatta en Berge misten niet. Royal Antwerp FC zette er na de misser maar één geslaagde poging van Lior Refaelov tegenover. Ook centrale verdediger Lucumi benutte zijn elfmeter. Druk op de schouders van Aurélio Ulineia Buta. Hoewel doelman Vandevoorst de beweging van de tegenstanders blijkbaar goed leest, moest hij toch weer incasseren. Ito was trefzeker tijdens de wedstrijd, maar stuurde nu de reuzegrote kans richting wolkendek. Na rechtsachter Aurélio Ulineia Buta, was ook linksachter Simen Juklerod trefzeker. Opnieuw was de score in perfect evenwicht. Wouters bezweek onder de druk en stuurde zijn elfmeter pal in de grijphanden van Sinan Bolat, die opnieuw een stormachtig applaus ten deel viel. Balk binnen, zo simpel kan het zijn en was het voor topschutter Dieumerci Mbokani om de klus af te maken. Royal Antwerp FC zit in de grabbelton voor de volgende bekerronde. Het had moeite gekost, maar de fans waren door het dolle heen!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/12/2019)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.R.C. Genk

Elftallen

1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
3 Abdoulaye Seck
22 Wesley Hoedt
6 Simen Juklerřd
7 Didier Lamkel Ze
38 Faris Haroun (K)
20 Sander Coopman
87 Kevin Mirallas
28 Benson Manuel
70 Dieumerci Mbokani
26 Maarten Vandevoordt
31 Joakim Maehle
33 John Lucumi
6 Sebastien Dewaest (K)
5 Borges Neto
11 Joseph Paintsil
17 Patrik Hrosovsky
46 Carlos Cuesta
25 Sander Berge
77 Dieumerci NDongala
10 Mbwana Samatta

Wissels

68' 28 Benson Manuel (uit)/
14 Amara Baby (in)
 
81' 20 Sander Coopman (uit)/
25 Alexis de Sart (in)
 
91' 87 Kevin Mirallas (uit)/
11 Lior Refaelov (in)
 
113'
Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 516
7 Didier Lamkel Ze (uit)/

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 524

Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 524
Zinho Gano (in)
 
46 Carlos Cuesta (uit)/
7 Junya Ito (in)
69'
 
17 Patrik Hrosovsky (uit)/
27 Theo Bongonda (in)
75'
 
46 Carlos Cuesta (uit)/
4 Dries Wouters (in)
81'
 
5 Borges Neto (uit)/
2 Casper De Norre (in)
108'
 

Begin Match
      Joakim Maehle 0-1 3'
30' Simen Juklerřd 1-1      
Ruststand 1-1
51' Faris Haroun      
64' Aurélio Buta      
      Joseph Paintsil 69'
72' Dieumerci Mbokani 2-1      
      Sebastien Dewaest 75'
      Wesley Hoedt (own-goal) 2-2 79'
      Dieumerci NDongala 82'
      Borges Neto 89'
Begin verlengingen
Alexis de Sart      
99' Wesley Hoedt      
105' Dieumerci Mbokani 3-2      
      Junya Ito 3-3 105'
Einde verlengingen 3-3
120' Eindstand 3-3 120'
4 Penalty's 3
  Lior Refaelov Mbwana Samatta  
  Wesley Hoedt Sander Berge  
  Aurélio Buta John Lucumi  
  Simen Juklerřd Junya Ito  
  Dieumerci Mbokani Dries Wouters  
TERUG