Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Sp. Lokeren O.-Vl.
4 2
26.09.2019 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Lijnrechters:
Mathias Hillaert - Quentin Blaise

Wedstrijdverslag

Eind goed, alles goed

Eigen bericht - Drie min of meer bekende gezichten bij KSC Lokeren voor het bezoek aan het Bosuilstadion. Van heel recent tot een bijna vage herinnering uit 2011. Doelman Theo Defourny begon inderdaad aan zijn 'Belgische' carrière bij de Great Old. Ook Abdoulaye Diaby maakte voetbalpasjes bij de Great Old, alvorens deze zomer (tijdelijk) te verhuizen naar Daknam. Veruit de bekendste en meest besproken is... Er ging geen week voorbij of hij haalde op een of andere manier de krantenkoppen: een half mislukte tackle, een niet-gefloten strafschop lastens zijn geliefde rood-witte kleuren, ontsnapt aan een gele of rode kaart die een andere Club in 't voordeel had moeten zetten, elke week weer hadden de journalisten, commentatoren, sidekicks, of nog andere opiniemakers het in een of ander medium wel over Jelle Van Damme. Met z'n overstap naar KSC Lokeren OV, leek de belangstelling getaand, de opiniestukken wel gespeend van inspiratie. Toch heeft hij zelve niet ingeboet aan présence. Ook z'n aantal Lokerse ontmoetingen met de scheidsrechterij getuigen van een doorgedreven regelmaat. Met z'n komst naar de Bosuil stond hij plots bijna opnieuw in 't centrum van de voetbalbelangstelling. Echt smerige overtredingen zou hij deze avond niet maken, zijn ploeggenoten namen die rol met gretigheid op zich. KSC Lokeren OV had volgens neuzelende tussenbeschouwingen op Q2 bij het rustsignaal met acht, hooguit negen mogen terugkeren naar de kleedkamer. Niet zo volgens scheidsrechter Jonathan Lardot, met verve de zwakste acteur in een regengeteisterde Bosuil. De negenduizend en oneffen toeschouwers zochten bescherming onder de dakgebintes, de beide elftallen werden ongenadig gegeseld door de elementen. De bal ging zo een niet te controleren leven leiden... De tweede periode op gang fluiten zonder tweede lijnrechter? Amateurisme, wist de thuisaanhang!

Zo ver waren ze op de Bosuil nog lang niet, maar lang zouden de elf van Laszlo Bölöni en Wim De Decker om een flardje van de kwaliteiten van de tegenstander te ontdekken. Amper afgetrapt of De Witte stuurde diep. Beridze profiteerde van een aarzeling in de rood-witte afweer om meteen te scoren. Royal Antwerp FC lijkt in bepaalde home duels wel een patent te hebben op hele vroege tegendoelpunten, al viel die van Sporting du Pays de Charleroi nog sneller in de beslissende finalewedstrijd van P.O. I. KSC Lokeren kroop meteen de egelstelling in en werd daarvoor op Q2 gecomplimenteerd (!). De Great Old, op achtervolgen aangewezen in een offensieve veldbezetting met o.a. Koji Miyoshi en Benson Manuel. Laatstgenoemde was aan zijn eerste optreden in rood-wit shirt toe. De vleugelflitser had wat aanpassing nodig, maar zag spoedig hoe Didier Lamkel Ze via tussenstation Koji Miyoshi Dieumerci Mbokani bereikte. Knal in de linkerbovenhoek voor de gelijkmaker. Dan volgde die razend gevaarlijk tackle van Said Said op linksachter Robbe Quirynen, zonder meer een overtreding met gestrekt been voor een dik rood karton! Het bleef verrassend bij de eerste van ZES gele flappen voor de bezoekers. Net voor het kwartier werd Benson Manuel ongenadig geveld. Lardot vond het geen fluit waard! Royal Antwerp FC richtte haar balbezit richting Defourny. De plaatsbal van Didier Lamkel Ze streelde de buitenkant van de paal. Op corner van Sander Coopman kon Wesley Hoedt aanleggen. Ervaren De Witte sprong op de lijn bij en redde zijn kleuren van achterstand. Het doelpunt van Sander Coopamn werd in een duel met De Jonghe door de wedstrijdleiding geweigerd. Toch klom de Great Old bij het ingaan van het derde kwartier voor het eerst op voorsprong. Eentijdsvoetbal met Sander Coopman, Faris Haroun, Didier Lamkel Ze en Koji Miyoshi stak via de linkerpaal in doel. KSC Lokeren reageerde met een vroege wissel, maar moest uiteindelijk wel met een logische achterstand de kleedkamer opzoeken.

Royal Antwerp FC moest dus de aftrap van de tweede helft overdoen en zette aan voor meer balbezit. Aangemoedigd vanuit de commentaarpositie van Q2 en gedwongen door de tussenstand, liet KSC Lokeren geleidelijk aan ook zien offensief wat te kunnen betekenen. Nauwelijks doelpogingen tot Filipovic als intermezzo de voorzet van De Jonghe (ver) naast kopte. De vallende voorzet van Benson Manuel verplichtte doelman Defourny tot een dubbele ingreep. Aan de overkant was KSC aan haar eerste corner van de spelperiode toe. Invaller Amana probeerde wat goeds te doen, maar werd in de buitenspelval gevangen. In een 'duel' met Wesley Hoedt probeerde diezelfde Amano een vorm van kunstduiken uit dat door de wedstrijdleiding gehonoreerd werd met de gele kaart. De zoveelste in de rij. Enkel Amara Baby zou later in de partij na een duel met De Witte in aanmerking komen voor dezelfde sanctie. Als eerste van vier wissels, was de flankspeler inderdaad het offensief ingestuurd. Diens eerste doelpoging met links liep net naast het Lokerse doel. In zijn duels werd hij doorlopend teruggefloten door de wedstrijdleiding. Een halve vuist van Defourny volstond om een voorzet af rechts van Aurélio Buta uit baan te halen. In de rebound richtte Dieumerci voorlangs. Het gebrek aan efficiëntie bij de afwerking, brak de Great Old in de laatste minuten alsnog zuur op. De Witte verlengde de bal van Van Damme richting doel. Kleine kokette Navaro liep uit de rug van Wesley Hoedt en kopte via de rechterpaal binnen. Ondanks ruim drie minuten onnodige extratijd kregen de 9.000+ toeschouwers een toetje van ruim twee keer vijftien minuten verlenging. En wat daarin mogelijk was?

Koji Miyoshi trapte af en de Great Old zou spoedig en nu definitief aan de leiding gaan. Dieumerci Mbokani en Koji Miyoshi bereidden het schot van Faris Haroun voor, Koji Miyoshi stond klaar om het vuistenwerk van Defourny in doel te verlengen. KSC probeerde nog wel, maar kreeg halverwege de tweede verlenging nog een doelpunt van Amara Baby te incasseren. Royal Antwerp FC had zich vervelende verlengingen op de hals gehaald, maar stuurde het KSC Lokeren OV van Louis De Vries met slechts een gedeelde recette huiswaarts. In de onderlinge duels van de topklassers lootte de Great Old met KRC Genk een van de moeilijkste tegenstanders voor een achtste finale in eigen huis begin december.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/09/2019)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Sp. Lokeren O.-Vl.

Elftallen

1 Sinan Bolat
30 Aurélio Buta
21 Dylan Batubinsika
22 Wesley Hoedt
17 Robbe Quirynen
7 Didier Lamkel Ze
38 Faris Haroun (K)
20 Sander Coopman
29 Benson Manuel
19 Koji Miyoshi
70 Dieumerci Mbokani
33 Theo Defourny
25 Mikael Tirpan
32 Jakov Filipovic
15 Giorgi Beridze
21 Jimmy De Jonghe
3 Ryuta Koike
44 Seth de Witte
20 Omri Ben Harush
37 Jelle Van Damme (K)
22 Said Ahmed Ahmed
23 Lukas Marecek

Wissels

65' 29 Benson Manuel (uit)/
14 Amara Baby (in)
 
81' 20 Sander Coopman (uit)/
18 Martin Hongla (in)
 
91' 30 Aurélio Buta (uit)/
11 Lior Refaelov (in)
 
116' 70 Dieumerci Mbokani (uit)/
93 Zinho Gano (in)
 
15 Giorgi Beridze (uit)/
14 Jun Amano (in)
38'
 
23 Lukas Marecek (uit)/
11 Francisco Navarro Aliaga (in)
59'
 
25 Mikael Tirpan (uit)/
9 Anel Hajric (in)
80'
 
21 Jimmy De Jonghe (uit)/
8 Abdou Diakhate (in)
105'
 

Begin Match
      Giorgi Beridze 0-1 1'
5' Dieumerci Mbokani 1-1      
      Said Ahmed Ahmed 8'
      Giorgi Beridze 20'
      Jimmy De Jonghe 31'
32' Koji Miyoshi 2-1      
Ruststand 2-1
      Jun Amano 67'
      Francisco Navarro Aliaga 2-2 85'
      Francisco Navarro Aliaga 92'
98' Koji Miyoshi 3-2      
113' Amara Baby 4-2      
114' Amara Baby      
120' Eindstand 4-2 120'
TERUG