Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.M.S.K. Deinze
7 4
25.01.1995 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Ghislain Hayen
Toeschouwers: 2.500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KMSK Deinze

Vuurwerk op de Bosuil

Deurne - Dat R Antwerp FC-KMSK Deinze niet de grote massa zou lokken, lag enigszins voor de hand, maar dat er uiteindelijk meer toeschouwers uit Oost-Vlaanderen waren dan rood-witte supporters, had wel niemand verwacht. De tweedeklasser kreeg de steun van liefst tien bussen met fans, getooid met oranje petjes en gewapend met dito vlaggen en zelfs heus Bengaals vuurwerk dat ook al oranjegekleurd was. Trommels en trompetten ontbraken evenmin op de afspraak.

Vuurwerk kreeg men ook op het veld. Wie wil er vooraf niet tekenen voor een 7-4 uitslag? Meestal kan men van zo'n resultaat slechts dromen: Maar voelt iedereen bij R.A.F.C. zich nu wel zo gelukkig met die monsterscore? "De aanvallers zeker en vast," zegt Cisse Severeyns, maker van drie doelpunten. "Vergeet niet dat we in onze laatste drie competitiematchen slechts eenmaal konden scoren. Dat was dan nog vorige zaterdag op RWDM, waar we verloren en waar verdediger George Kulcsar de eer moet redden. Neen, voor mij was dit de ideale wedstrijd. Nooit serieus in moeilijkheden en veel goals maken. Dat zulks concentratieverlies achteraan meebrengt, is een andere zaak."

Dus even polsen wat keeper Yves Van der Straeten te zeggen had. "Stel je maar eens voor. Weinig of geen werk moeten opknappen en vier keer te grazen genomen worden. Als ik eerlijk mag zijn dan voelde ik mij zaterdag in Molenbeek ondanks het 3-1 verlies beter op mijn gemak dan nu. Ik weet wel dat de kwalificatie het belangrijkst is, maar toch. Vier doelpunten tegen krijgen blijft een moeilijk te verteren zaak (J.Cla. - GvA - 26/01/1995)."

Achtste finale Beker van BelgiŰ door Peter

Tegen tweedeklasser K.M.S.K. Deinze is de Great Old er in geslaagd om liefst zeven keer te scoren. Een uitstekende prestatie dus, er werden evenwel ook vier treffers ge´ncasseerd. Vooral dat laatste baart zorgen. Er worden al een heel seizoen lang veel goals geslikt. De kwalificatie is binnen met nog zeven mogelijke tegenstanders over voor de loting. Alles is vanaf dit stadium mogelijk, al is R.A.F.C. wel de laagst geklasseerde ploeg van het nog resterende groepje. Iin een competitie die zo grillig verloopt, kan dat snel veranderen.

De partij tegen K.M.S.K. Deinze startte ideaal. Al na zes minuten vond John Alo´si een gaatje in de bezoekende afweer en mikte hij laag binnen. Nog voor het kwartier verdubbelde Kurt Vangompel de voorsprong, na uitstekend voorbereidend werk van een voor het overige slordige Carlo Lavigne. Drie minuten na de treffer legde Foucquet het tekort aan waakzaamheid in de defensie bloot. Hij dolde met drie Antwerpverdedigers en nam ook Yves Van der Straeten te grazen. Even na het halfuur besliste Cisse Severeyns de match met twee treffers in evenveel minuten. Eerst een typisch stiftballetje zoals alleen hij dat kan, nadien vanop de stip. Delbare had de beweeglijke John Alo´si tegen het Bosuilgras gekwakt en zag dat bestraft met een elfmeter.

De tweede helft bood nog meer doelpunten dan de eerste, netjes verdeeld tussen de twee ploegen. John Alo´si bracht met een uitzonderlijk mooie volley R.A.F.C. op 5-1. Daarna sloeg de nonchalance in verdediging weer toe. Baert en De Roy maakten er gebruik van om te milderen tot 5-3. Nog voor de bezoekers uit hun derde treffer moed konden putten, zette Cisse Severeyns met een knappe solo-actie nummer zes op het bord. K.M.S.K. spartelde nog even tegen. Baert scoorde zijn tweede van de avond. Het laatste woord was voor de uitstekende Alo´si, die voor 7-4 zorgde en mee voor de ouderwetse uitslag tekende.

De kwalificatie is binnen, de perspectieven voor het verdere seizoensverloop zijn moeilijk in te schatten. R.A.F.C. kan allicht niet meer rekenen op Itzhacq Zohar en die stond garant voor gevaar en ideeŰn. Vooral het middenveld lijkt erg kwetsbaar. Wim Kiekens zit vol goede wil, maar is geen speler die de lijnen kan uitzetten. Krist Porte ruilde zijn gezonde aggressiviteit van vorig seizoen voor onzichtbaarheid. Manu Godfroid vergeet geregeld zijn rechtstreekse tegenstander te volgen bij balverlies. Ook Carlo Lavigne gaf nog geen blijk van zuiver afspelen van de bal. Alle hoop is gevestigd op het drietal Cisse Severeyns, John Alo´si en Kurt Vangompel, eventueel ook nog Rubinelson Monteiro (Peter Nys - Antwerp Clubblad-11 - 01/02/1995).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 26/01/1995)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.M.S.K. Deinze

Elftallen

1 Yves Van Der Straeten
4 George Kulcsar
3 Nico Broeckaert
2 Rudi Taeymans
5 Rudi Smidts (K)
6 Carlo Lavigne
7 Wim Kiekens
8 Krist Porte
11 Kurt Vangompel
10 John Aloisi
9 Cisse Severeyns
1 Karl Huyghelier
2 Wim Delbaere
3 Tim Verstuyft
4 Nico Vanderdonck (K)
9 Luc Feys
11 John Fouquet
13 Mbemba Ngabu
14 Stijn Dhondt
15 Chris Baert
16 Kristoff De Roy
10 Kurt Mertens

Wissels

75' 6 Carlo Lavigne (uit)/
12 Geert Emmerechts (in)
 
10 Kurt Mertens (uit)/
7 MBaye NDour (in)
57'
 
14 Stijn Dhondt (uit)/
12 Dirk Stock (in)
87'
 

Begin Match
6' John Aloisi 1-0      
13' Kurt Vangompel 2-0      
      John Fouquet 2-1 16'
31' Cisse Severeyns 3-1      
33' Cisse Severeyns 4-1      
Ruststand 4-1
50' Rudi Taeymans      
      Luc Feys 54'
55' John Aloisi 5-1      
      Chris Baert 5-2 58'
      Wim Delbaere 67'
      Kristoff De Roy 5-3 71'
77' Cisse Severeyns 6-3      
      Chris Baert 80'
      Chris Baert 6-4 85'
90' John Aloisi 7-4      
90' Eindstand 7-4 90'
TERUG