Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.
2 0
19.09.2017 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Luc Wouters

Lijnrechters:
Kristof Meers - Raf Eerdekens

Wedstrijdverslag

Einde van een traditie: Royal Antwerp FC plaatst zich voor volgende bekerronde
Hoe goed had Fred Vanderbiest de tactische patronen van zijn opponent Laszlo Bölöni gelezen? Een Bosuil die Schapenkop werd, kent allicht wel de langjaarlijkse statistieken. K Lierse SK bracht inderdaad een succesrijke traditie mee naar de Bosuil, maar of dit zou volstaan tegen het powerplay dat Royal Antwerp FC gemeenlijk kan ontwikkelen? Match in de match tussen ex-Lierenaar Geoffry Hairemans en ex-Antwerpspeler Nico Binst? Neen, echt in mekaars weg lopen doen die twee uiteraard zelden of niet. En dat werd ze absoluut deze avond langere tijd onmogelijk gemaakt in Deurne-Noord, want beiden opgeborgen in de brede dug-outs van het Bosuilstadion. Gabriel Buta en Joaquin Ardais de los Santos hadden alvast hun eerste basisplaats vast. Zouden de Pallieters verrassen in de nog prille bekercompetitie of zou de Great Old de eerste thuiszege van het seizoen weten in te schrijven? Er was een extra-editie van Antwerp Clubblad voorbereid, maar het leesvoer moest wachten tot na afloop van de beloftevolle buren- en provinciederby. Ballenjongens, persmensen noch het publiek werden dit keer gegeseld door het (wisselvallige) weer.

De Bosuil was aardig volgelopen voor deze zestiende finale van de Croky Cup en dat had alles te maken met de onderlinge rivaliteit van de tegenstanders. De bekercompetitie houdt bovendien altijd de belofte van een verrassing in, zeker als de partij in een partij met mogelijke verlengingen en strafschoppen beslist moet worden. Geen herkansing. Welke wat oudere Bosuilboy droomt niet van nog een beker op de kas(t). De strafschoppenepiloog van 1992 is al in menig huiskamer bekeken, herbekeken of bij gebrek aan beelden naverteld. Darko Pivaljevic had daar part noch deel aan, maar stond deze avond toch maar mooi klaar voor de eerste aftrap van de bekercompetitie 2017-2018. Vooral K Lierse SK kon een opsteker goed gebruiken. Twee debutanten in een team dat een lichte make-over had ondergaan en dus was het bij aanvang wat zoeken bij de thuisploeg. K Lierse SK had liefst drie aanvallers in de startersrij, maar werkte vooral op de eigen speelhelft. Weinig doelgevaar, wel twee hoekschoppen voor het uitgaan van de eerste tien minuten, een voor beide teams.

Ivo Rodrigues pikte balverlies van de tegenstander op, debutant Joaquin Ardais kon de voorbereiding niet doeltreffend verlengen. Aan de overkant ruimde Matheus Borges de flankvoorzet van Bourdin met het hoofd op voor de bezoekers gevaarlijk konden worden. Janssens had de openingstreffer aan de voet, maar richtte zijn schot over en naast. Antwerpdoelman Sinan Bolat moet zowel een Lierse vrijschop als een kopbal van Janssens afweren. "We hadden de beste kansen in de omschakeling", beoordeelde Fred Vanderbiest na afloop het werk van zijn ploeg. En gelijk had hij. R.A.F.C. werd het balbezit opgedrongen, maar had ondanks de inspanningen over de flank van Ivo Rodrigues en Stallone Limbombe duidelijk moeite om diepste spits Joaquin Ardais te bereiken. De jonge Uruguayaan werd bovendien de voet dwarsgezet na voorbereiding van Sambou Yatabaré. Jelle Van Damme kon de hoekschop net niet binnenkoppen. De Bosuil hield net voor het half uur de adem in. Het scorebord reageerde onmiddellijk op het (vermeende) doelpunt van Yagan, maar werd op aangeven van scheidsrechter Wouters gecorrigeerd.

Gabriel Buta vond Stallone Limbombe over rechts, diens voorzet wordt door Joaquin Ardais ei zo na binnengekopt. Ook Jelle Van Damme kan nog eens buffelen, maar ook zijn kopbal is finaal te breed uitgemeten.

Beide coaches leken tevreden, of waren alvast overtuigd van hun basisploeg en dus werden de wissels opgespaard. R.A.F.C. had het tempo al opgedreven voor de rust, maar zette K Lierse SK helemaal klem. De geel-zwarte fortengordel bleef intact ten koste van een hele reeks hoekschoppen. Ivo Rodrigues noch Reda Jaadi vonden de juiste voet of een doeltreffend hoofd. Telkens weer kon de Lierse afweer tijdig ingrijpen. Veel beweging aan de zijlijn. Mamoutou N'Diaye, Roberto Nunez Manas, Joeri Dequevy, Geoffry Hairemans wisselen mekaar af in de opwarmzone voor tribune 2. Ze worden in hun inspanningen ondersteund door de thuisaanhang, die net als de elf op het terrein een vette kluif heeft aan de bezoekende kop. Opnieuw ging het volume beiderzijds crescendo als doelman Goris in een uiterste inspanning de rebound van Sambou Yatabaré (van een afgeweerd schot van Stallone Limbombe) afweerde. Na Roberto Nunes Manas, werd ook Geoffry Hairemans tussen de lijnen gestuurd voor een korte invalbeurt. Precies drie minuten stond hij op het terrein, wanneer Matheus Borges een perfecte hoekschop van de linkspoot aan de eerste paal uitvallend binnen buffelde.

De bezoekers leken klaar voor de sloop, kwamen er nog nauwelijks uit. Geoffry Hairemans nam zijn team op sleeptouw. Gabriel Buta werd over rechts foutief tegengehouden. Dino Arslanagic knikte de vrijschop van de ex-Lierenaar feilloos voorbij Goris. Ex-Bosuil Nico Binst was net tevoren zijn ploegmaats ter hulp gekomen, maar ook hij kon aan de situatie niets meer veranderen. Antwerpcoach Laszlo Bölöni toonde zich tevreden met de kwalificatie en heeft nu bijna al zijn spelers in competitieve omstandigheden aan het werk gezien.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 19/09/2017)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.

Elftallen

1 Sinan Bolat (K)
30 Aurélio Buta
15 Dino Arslanagic
2 Matheus Borges Domingues
37 Jelle Van Damme
9 Stallone Limbombe
60 Sambou Yatabaré
25 Alexander Corryn
8 Ivo Rodrigues
7 Reda Jaadi
23 Joaquín Ardaiz
30 Nathan Goris
39 Cyril Ntambwe Brice
13 Ludovic Buysens (K)
34 Tim Hall
15 Pierre Bourdin
14 Issahaku Yakubu
17 Koen Weuts
18 Thomas Wils
77 Ivan Yagan
44 Wolke Janssens
22 Aurélien Joachim

Wissels

64' 8 Ivo Rodrigues (uit)/
285 Roberto Núñez Mañas (in)
 
69' 60 Sambou Yatabaré (uit)/
20 Geoffry Hairemans (in)
 
78' 9 Stallone Limbombe (uit)/
11 Joeri Dequevy (in)
 
44 Wolke Janssens (uit)/
8 Ayoub Allach (in)
69'
 
77 Ivan Yagan (uit)/
21 Sabir Bougrine (in)
76'
 
34 Tim Hall (uit)/
25 Nico Binst (in)
80'
 

Begin Match
      Tim Hall 31'
40' Sinan Bolat      
Ruststand 0-0
72' Matheus Borges Domingues 1-0      
84' Dino Arslanagic 2-0      
89' Jelle Van Damme      
94' Eindstand 2-0 94'
TERUG