Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.F.C. Zwarte Leeuw
4 1
27.08.2016 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Nathan Verboomen

Lijnrechters:
Florian Lemaire - FranÁois Baltieri
Toeschouwers: 3.828

Wedstrijdverslag

Royal Antwerp FC simpel geplaatst voor volgende bekerronde

Eigen bericht - Eten Leeuwen Bosuilen? Niet naar de verwachting van de ruim 3.500 rood-witte supporters. Oud-Antwerpspits Yens Peeters, thans KFC Zwarte Leeuw, schakelde zich samen met zijn tien ploegmaats en enkele honderden fans wat graag in het strijdplannetje van zijn coach Gert Jochems in. De Croky Cup? Dat leeft in de Noorderkempen, zeker als de tegenstander Royal Antwerp FC heet en de wedstrijd in het Bosuilstadion wordt afgewerkt. Voor het eerst in het nog prille seizoen troffen de rood-witte fans een waardige tegenstander op de zitjes van de Vic Meestribune. Oud-KFC-speler Johan Lauryssen kent als geen ander de tegenstander en waarschuwde in de pers voor overdreven optimisme van zijn eigen manschappen. Coach Fred Vanderbiest haalde na de minder geslaagde vertoning tegen Lommel United de borstel door de selectie, waarbij ook de uitblinker(s) van die partij niet gespaard werden. Of roteerde de Bosuilcoach simpelweg in afwachting van (zwaardere) competitieopdrachten in 1B? Spelers als Fabien Camus, Tuur Dierckx of nog Mamoutou N'Diaye hou je uiteraard niet eeuwig in de dug-out.

Ongeloof, consternatie zelfs in de bezoekende dug-out (met ook nog Antwerpopgeleide tweede doelman Michael De Neef) als scheidsrechter Verboomen al vlug naar de stip wees. Goalie Brugmans dreef Tuur Dierckx naar buiten, maar bracht de winger ter hoogte van de verste paal ten val. Fabien Camus zette zich achter de bal, zette de bezoekende doelman op het verkeerde been en viseerde de linkerhoek. De vroege voorsprong stond op het bord. Veerkrachtig als ze zijn, gingen de Leeuwen in de achtervolging richting de eerste hoekschop van de partij. Geheel gelukt was die herneming van Van Huffel echter niet. Even later begon ook Fabien Camus aan een kleine reeks corners. Tussendoor liep Tuur Dierckx vanop zijn linkerflank in de buitenspelval. Elke korte onderbreking werd wel door een of andere speler benut om de vochtvoorraad op peil te brengen, een echte drankpauze kwam er niet. Zowat rond dat tijdstip halverwege de eerste periode rondde Tuur Dierkcx met het hoofd een languitgesponnen rood-witte combinatie op voorzet van Stallone Limbombe doelrijp af. Het bezoekersvak moest even naar adem zoeken, helemaal weggedrumd als ze werden door de thuisaanhang.

Gretig in de inspanning dwong Yens Peeters de Antwerpverdediging tot waakzaamheid. Ook nu volgde onmiddellijk een hoekschop voor de bezoekers. Cornelissen kwam los aan de tweede paal, maar trapte naast. Rood-wit had onmiskenbaar dominantie in het balbezit, al kopte centrale verdediger Schrauwen gevaarlijk richting Kevin Debaty. Tweemaal Stallone Limbombe in de lens van de camera's. Zijn voorzetschot verdween via de vingertoppen van doelman Brugmans tegen de paal. Vervolgens incasseerde hij na een fel, maar correct duel met linksachter Meynendonckx, een totaal onterechte gele kaart van de wedstrijdleider. Geen zorg voor William Owusu Acheampong die zijn eerste basisplaats bekroonde met een eerste seizoenstreffer. Weggestuurd door Mamoutou N'Diaye, slalomde hij doorheen de geelzwarte afweer en klopte Brugmans in de korte hoek.

De tussenstand leek lange tijd de tweede speelhelft overbodig te maken. Dat was gelukkig zonder de veerkracht van de bezoekers gerekend. Toch was de allereerste mogelijkheid van de tweede periode voor R.A.F.C. De schicht vanop afstand van Stallone Limbombe ging naast het houtwerk buiten. Niet geprobeerd, is altijd verloren moet centrale verdediger Schrauwen gedacht hebben. Bekend voor zijn doelpogingen vanop hele grote afstand, raapte hij na een (foutief) duel in de middencirkel de bal op en vlamde doelman Kevin Debaty overhoop voor de geel-zwarte eerredder. Het bezoekersvak herleefde. Het Antwerppubliek was niet helemaal opgezet met de gang van zaken. Enkele onzuiverheden werden genadeloos op de korrel genomen. Tijd voor verse krachten beiderzijds. Joeri Dequevy en Michael Lallemand werden in enkele minuten tijd losgelaten. William Owusu werd met een staande ovatie begeleid. In de slotfase mocht ook Stephen Buyl zijn duivels ontbinden. Op zijn eerste baltoets moest doelman Brugmans een hele krachtige reflex bovenhalen om het schot te pareren.

De corner van Fabien Camus werd door Mamoutou N'Diaye aan de tweede plaats buiten het kader gedevieerd. De officiŽle speeltijd was nog niet helemaal rond als Geoffry Hairemans en Joeri Dequevy met nog een laatste snelle combinatie doorheen de bezoekende afweer stormen. Stephen Buyl zette de 4-1 eindcijfers op het bord. Zo kreeg de provinciale bekerpartij nog een laatste hoogtepunt(je). Twee tevreden coaches analyseerden na afloop de wedstrijd in de vernieuwde persruimte van het Bosuilstadion. Gevraagd naar zijn voorkeur als volgende tegenstander, goochelde Fred Vanderbiest niet zonder ironie met de naam van... landskampioen Club Brugge KV!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/08/2016)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.F.C. Zwarte Leeuw

Elftallen

89 Kevin Debaty
25 Alexander Corryn
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
55 Tuur Dierckx
17 Mamoutou N'Diaye
20 Geoffry Hairemans
9 Stallone Limbombe
10 Fabien Camus
19 William Owusu Acheampong
1 Bernd Brugmans
8 Nick Van Huffel
6 Thijs Schrauwen (K)
20 Tim Hofstede
15 Ruben Meynendonckx
7 Jelle Adriaensen
23 Senne Vanderheyden
10 Bart Cornelissen
8 Nick Van Huffel
12 Glenn Jansen
9 Yens Peeters

Wissels

62' 9 Stallone Limbombe (uit)/
11 Joeri Dequevy (in)
 
69' 19 William Owusu Acheampong (uit)/
21 Michael Lallemand (in)
 
79' 55 Tuur Dierckx (uit)/
40 Stephen Buyl (in)
 
12 Glenn Jansen (uit)/
11 Kevin Lauryssen (in)
62'
 
10 Bart Cornelissen (uit)/
19 Michiel Meyendonckx (in)
70'
 
8 Nick Van Huffel (uit)/
14 Yannick Bevers (in)
79'
 

Begin Match
7' Fabien Camus (penalty) 1-0      
24' Tuur Dierckx 2-0      
37' Stallone Limbombe      
43' William Owusu Acheampong 3-0      
Ruststand 3-0
      Thijs Schrauwen 3-1 61'
      Jelle Adriaensen 65'
89' Stephen Buyl 4-1      
91' Eindstand 4-1 91'
TERUG