Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. KFC Poederlee
2 0
04.11.1994 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Erik Clerkx

Lijnrechters:
Marcel Douce - Fonny Plessers
Toeschouwers: 2.500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KFC Poederlee

Kurt Van Gompel breekt de ban

Deurne - R Antwerp FC plaatste zich gisterenavond voor de achtste finales van de beker van BelgiŽ. Dat gebeurde met een 2-0 winstscore tegen KFC Poederlee. De gehandicapte derdeklasser stond weliswaar de hele wedstrijd onder druk, maar mocht toch met opgeheven hoofd het Bosuilstadion verlaten. Het waren veeleer de thuisspelers die met het schaamrood op de wangen de kleedkamer indoken. De malaise bij de rood-witten blijft duren. De kwalificatie is slechts een zoethouder voor de supporters die eens te meer het ontslag van trainer Urbain Haesaert eisten.

Al tijdens de eerste vijfenveertig minuten kreeg de Great Old kansen genoeg om zijn tegenstander op achterstand te zetten. Het merendeel van de tijd werd er gevoetbald op de bezoekende helft. De afwerking van de Bosuilen liet echter alweer te wensen over. Manu Godfroid en Francis Severeyns mikten allebei buiten het kader. Een vrijschop van de alweer niet overtuigende Itzhacq Zohar, werd door een vrij onzeker gestarte Fissers over zijn doel getikt. De Poederleedoelman lag vervolgens in de baan van schoten van Krist Porte en Manu Godfroid. Daarna kon hij ook nog een nieuwe poging van Porte in hoekschop duwen.

Daaruit besluiten dat de rood-witten eindelijk op niveau acteerden, is gelogen. Zij legden daarentegen een zodanig armtierig spel op de grasmat dat zelfs de duiven hoog in de hoofdtribune als het ware bij wijze van protest om de haverklap hun 'behoeften' naar beneden stuurden. Men zou voor minder sch... bij het zien van zoveel onkunde. We mogen ook niet vergeten te zeggen dat vlak voor rust KFC Poederlee, dat ondertussen Janssens had verloren, bijna op voorsprong kwam. Eerst Symons en daarna Van der Linden voerden een nummertje op, waarna laatstgenoemde maar nipt naast schoot.

De tweede helft bracht niet veel verandering in de situatie. Een drukkend R.A.F.C. verdrong zich constant in de zestien meter van zijn tegenstander. Het kwam het eerste kwartier op uitzondering van een schot van Krist Porte op Fissers niet aan een echte scoringskans. George Kulcsar werd dan gewisseld voor Monteiro Rubenilson. De invaller draaide onmiddellijk een levensgrote mogelijkheid de nek om. Zijn poging strekte tot voorbeeld voor Francis Severeyns en Kurt Vangompel. Uiteindelijk brak laatstgenoemde onder massaal supportersprotest tijdens het laatste kwartier dan toch tweemaal de ban (Jan Claessens - D.N.G. - 4/11/1994).

Zestiende finale Beker van BelgiŽ door Peter

Geen overschot voor de eersteklassers in deze bekerronde. K Lierse SK, RSC Anderlecht, KV Mechelen, KAA Gent en KSK Beveren hadden het stuk voor stuk bijzonder moeilijk om hun opponent uit lagere afdelingen at te schudden. Leider R Standard CL liet zich zelfs verrassen door R.E. Moeskroen.

De Great-Old trof met KFC Poederlee de co-leider uit derde klasse B en begon met de nodige gereserveerdheid aan het duel. Gelukkig geloofde de tegenstander niet echt in zijn overlevingskansen. R Antwerp FC hield 90 minuten lang rustig het heft in handen en dat resulteerde in een verdiende, maar kleurloze kwalificatie. R.A.F.C. trok van bij de aanhef het initiatief naar zich toe, maar hield zelf tegelijk ook de sleutel op de deur om een tegendoelpunt te vermijden. In de eerste periode kreeg rood-wit liefst vijf uitgespeelde mogelijkheden, maar de ploeg had geen meeval. Zo stond het bij de rust nog 0-0 in de plaats van pakweg 3-0. Makkelijk was het niet, voetballen tegen een ploeg die constant massaal terugplooit, maar van alle afgedwongen mogelijkheden leidde geen enkele tot succes in die eerste periode.

Ook in de tweede helft werden er kansen gemist dat het niet leuk meer om volgen was zodat er op de tribunes een gevoel van onrust en gemor de kop opstak. Cisse Severeyns en Kurt Vangompel verkwanselden huizenhoge kansen. Toch slaagde Kurt Vangompel er in om met twee doelpunten rust in de gelederen te brengen. R.A.F.C. trok daarmee een streep onder een reeks van vier nederlagen op rij en zette zich weer op het juiste spoor. KMSM Deinze kwam bij de loting uit de trommel als tegenstander voor de volgende bekerronde. Een haalbare kaart (Antwerp Clubblad-6 - 18/11/1994)?

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 04/11/1994)

Statistieken

R. Antwerp F.C. KFC Poederlee

Elftallen

1 Yves Van Der Straeten
7 Wim Kiekens
3 Nico Broeckaert
2 Rudi Taeymans
5 Rudi Smidts (K)
4 George Kulcsar
8 Krist Porte
6 Manu Godfroid
10 Itzhaq Zohar
11 Kurt Vangompel
9 Cisse Severeyns
1 Kris Fissers
3 Gert Delen
5 Frank Spoorenberg
6 Franciscus Van der Eycken (K)
7 Hugo Leysen
8 Guy Janssens
9 Hans Van Hasselt
10 Marnix Benaets
11 Luc Van der Linden
13 Guy Fransen
14 Tom Symons

Wissels

70' 4 George Kulcsar (uit)/
12 Rubenilson Monteiro Ferreira (in)
 
8 Guy Janssens (uit)/
4 Gert Soontjens (in)
60'
 
5 Frank Spoorenberg (uit)/
12 Luc Wouters (in)
80'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Tom Symons 48'
      Frank Spoorenberg 53'
74' Kurt Vangompel 1-0      
82' Kurt Vangompel 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG