Jo De Weirdt - Nicolas Ponsar

Vierde official: Laurent Colemonts
Toeschouwers: 6.350

R.A.F.C. pas na strafschoppen uitgebekerd

Nieuwbakken Westerlo-coach Bob Peeters stak voor de match in de pers nog de lofzang af over onze club, maar was ook niet te verlegen om de naïeve fans op het verkeerde been te zetten. "We spelen met een B-ploeg” en "de beker is voor ons bijzaak”, liet 'Bobke' optekenen. Wie twee keer nadacht en het wedstrijdblad bekeek, wist snel beter. Peeters stuurde hetzelfde elftal de wei in die afgelopen weekend nipt 0-1 verloor tegen KV Oostende. Antwerptrainer David Gevaert was uiteraard niet van gisteren. Hij koos eveneens voor dezelfde elf die R Union SG met 2-0 naar huis hadden gestuurd, tien dagen geleden. Voor R Antwerp FC was de beker écht geen prioriteit, maar als we de kans kregen om door te stoten, zouden we dat uiteraard niet laten! Een aantrekkelijke affiche op de Bosuil in een mogelijke volgende ronde, daar deden we het maar al te graag voor! De 2700 meegereisde Antwerpfans in het XL-bezoekersvak hadden er in ieder geval zin in, wat de uitslag ook mocht zijn!

In de eerste helft liet R Antwerp FC opnieuw zien dat het niet bang hoeft te zijn van eersteklasser. Gesteund door het geweldige Legioen was het baas op het middenveld en dwong enkele kansen af. Maar wel pas na een minuut of 20. Eerst kwam de thuisploeg voorzichtig opzetten, met een schot van Schouterden dat ver over doel belandde. Na twee hoekschoppen voor de Kemphanen pakte R Antwerp FC uit met een scherpe counter over Geoffry Hairemans en Joeri Dequevy, maar Stallone Limbombe werd blijkbaar niet foutief afgestopt in het strafschopgebied. Even later kon Stallone Limbombe vanop de achterlijn voorzetten, Joeri Dequevy tikte de bal net naar de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten later had de rabona van Stallone Limbombe een beter lot verdiend, maar William Owusu Acheampong kon er net niet bij. Toen was voor Sporza-kijkend Vlaanderen duidelijk dat KVC Westerlo het allerminst gemakkelijk had met de Great Old.

Integendeel, Mustoe en De Ceulaer moesten zelfs teruggrijpen naar ordinair ellebogenwerk. Alleen die laatste kreeg daarvoor geel. R Antwerp FC drong nog voorzichtig aan, maar Steve Colpaert kreeg een vrije trap van Geoffry Hairemans niet onder controle. Even later vond de strakke hoekschop van Geoffry Hairemans opnieuw onze kapitein, wiens volley ditmaal nipt over de lat eindigde. Voor de rust was er aan de overkant enkel nog rechtsback Apau op te merken, die eerst ver over mikte en even later een bal voorlangs stuurde. We gingen rusten met 0-0.

De eerste vijf minuten van de tweede periode waren voor de thuisploeg. Schouderden verprutste al snel twee hoekschoppen en een vrije trap. De Ceulaer - sinds zijn elleboogstoot stevig op de korrel genomen door de Antwerpaanhang - kon een bal controleren maar besloot zelf ongevaarlijk naast te schieten. Aan de overzijde konden een voorzet van Joren Dom en een strak voorzetschot van Stallone Limbombe keeper Van Langendonck niet verontrusten. Net voor het uur kon William Owusu Acheampong een bal recupereren, Stallone Limbombe aanspelen, die (samen met de bal, zeggen we eerlijkheidshalve) werd neergehaald door Van Langendonck. De scheidsrechter floot, Joeri Dequevy scoorde vanop de stip! 0-1, een terechte voorsprong voor de Reds. Na het openingsdoelpunt leek R Antwerp FC het plots moeilijker te hebben. KVC Westerlo vond zowaar enig enthousiasme en zette enkele gevaarlijke aanvallen op.

Mamoutou N’Diaye moest een gevaarlijke voorzet goed wegkoppen. Even voordien had Cools ook al eens een kopballetje richting onze doelmond geprobeerd. De Ceulaer probeerde het nog eens solo, zonder succes. Even later stelde Gounongbe Kevin Debaty op de proef met een kopbal, na een straffe diepe voorzet. Met nog tien minuten op de klok werd KVC Westerlo beloond voor de herwonnen aanvalslust. Een hoekschop werd door Gounongbe afgelegd en door Schuermans onhoudbaar binnengepegeld: 1-1. De laatste tien minuten van de reguliere speeltijd was het bibberen voor R Antwerp FC. Visnakovs tikte een afvallende bal naast, Hyland mikte een knappe poging vanop 25 meter tegen de deklat, een poging uit de tweede lijn van Mustoe eindigde in de klauwen van Kevin Debaty. Voor R Antwerp FC had Geoffry Hairemans de algemene euforie aan de voet, maar zijn heerlijke knal raakte nog net een geel-blauw been en belandde nipt naast. Verlengingen, dus!

Nico Binst zorgde voor de eerste voetnoot tijdens de eerste verlenging, zijn schot werd afgeblokt. Visnakovs en Koffi probeerden het van dichtbij, hun scrimmage geraakte niet voorbij onze verdedigingsgordel én Kevin Debaty. R Antwerp FC had nog de beste kansen. Joren Dom zette goed voor, Johanna Omolo met de vallende volley, Van Langendonck pakte uit met een wereldsave. Even later ontfutselde Nico Binst de bal aan Schuermans en besloot hij over Van Langendonck de lobben… De bal ging over de deklat. Net voor de kampwissel sneed Grégory Dufer een vrijschop goed aan, Binst kopte voorlangs. In de tweede verlenging was het vet van de soep. Alleen Koffi kwam tot een poging, Kevin Debaty stond wederom pal. De loterij van de strafschoppen was R Antwerp FC niet goed gezind. Jammer maar helaas, onze Reds liggen uit de bekercompetitie. Spelers en trainers hebben er alleszins alles aan gedaan. Nu kunnen we ons weer volop op de competitie smijten, met R Antwerp FC-KFC Dessel Sport wacht ons op 12 december opnieuw een leuke partij.

9 William Owusu Acheampong

46' 14 Mohamed Aoulad (uit)/
90 Eduards Visnakovs (in)

73' 10 Benjamin De Ceulaer (uit)/
23 Jarno Molenberghs (in)

90' 18 Nils Schouterden (uit)/
9 Kevin Koffi (in)

14 Stallone Limbombe (uit)/
7 Grégory Dufer (in)
74'

9 William Owusu Acheampong (uit)/
23 Nico Binst (in)
82'

2 Dimitri Daeseleire (uit)/
18 Pietro Perdichizzi (in)
108'

Maxime Biset 13'
24' Benjamin De Ceulaer
59' Koen Van Langendonck
59' Khaleem Hyland
      Joeri Dequevy (penalty) 0-1 60'
      Steve Colpaert 65'
78' Kenneth Schuermans 1-1
      Geoffry Hairemans 89'
90' Eindstand 1-1 90'