Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. F.c. Seraing
2 1
23.08.2015 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Lawrence Visser

Lijnrechters:
Pieter Becquet - Ruben Wyns
Toeschouwers: 4.515

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - Fc Seraing

Geoffry Hairemans en Nico Binst troeven Fc Seraing af

Eigen bericht - Voor het tweede jaar op rij kreeg de Bosuil de Mettalo's uit Seraing over de vloer, dit keer onder de bezielende leiding van hoofdcoach Alex Czerniatynski. De rood-zwarte club veranderde ondertussen opnieuw van naam en werd inmiddels omgedoopt tot FC Seraing, onderging een heuse make-over tijdens de zomermercato. Oud-Antwerpspeler Préseaux mag de Bosuil ondertussen al meer dan tien jaar geleden verlaten hebben, hij bleef een vaste waarde in de nationale tweede reeks en draait opnieuw rustig mee in de achterste rij van de Sérésiens. Alex Czerniatynski verwachtte een accolade van het publiek, maar liet zijn keuze vooral vallen op een (klinkende) overwinning tegen zijn oud-club. Ambitieuze woorden van de coach van de tegenstander. De rood-zwarten handelden naar de wensen van hun coach. Ze klommen zelfs op voorsprong, verloren smaakmaker Popoola Sodiq na twee terechte boekingen, al werd het desondanks wel opnieuw een wedstrijd op het scherp van de snee (PeWe - www.antwerpsupporter.be).

R Antwerp FC wint van sterk Fc Seraing

De wedstrijd begon en de regen viel plots met bakken uit de lucht. Geen probleem echter voor de jongens van coach David Gevaert of voor Tribune 1, die vandaag heropend werd. Onze coach mocht wederom maar 15 spelers op het wedstrijdblad zetten, wat voor de nodige selectieproblemen zorgde. Het elftal van vorige week werd op twee plaatsen gewijzigd, m.n. Wim De Decker in de plaats van Djaïd Kasri en Grégory Dufer ten koste van Joeri Dequevy. Onze coach liet wel zes jongens opwarmen, terwijl er maar vier op de bank startten, omwille van lichte hinder bij twee van hen.

Bij Fc Seraing (want daar zullen we het op houden, qua clubnaam) niet al te veel bekenden namen. Enkele kleppers van vorig seizoen hebben het schip verlaten, maar dat schip heeft wel een nieuwe kapitein: Antwerplegende Alex Czerniatynski. Namen als Préseaux, Popoola en Bojovic kennen we nog van vorige confrontaties. Heel wat nieuwe namen zijn de vrucht van de 'samenwerking’ met Ligue 2-club FC Metz en waren op voorhand moeilijk in te schatten. De eerste kans was meteen voor de bezoekers. Lamort zette voor, Pierrot kopte niet ver over de staak. Nog geen minuut later weer een actie van FC Seraing, dat R.A.F.C. hoog wist op te vangen. Wanneer Popoola te vroeg uit de muur kwam gelopen, werd die al na acht minuten met een gele kaart bedacht. De bijhorende vrije trap van Grégory Dufer, overigens, zou nipt naast de kruising vliegen, meteen het eerste gevaar van de Reds. Tot minuut 25’ was het toch voornamelijk FC Seraing dat voor de kansen zorgde. Popoola met een verre pegel en onoordeelkundig uitverdedigen van R.A.F.C. zorgden bijna voor een achterstand, zover kwam het niet.

De Great Old nam het heft in handen. Enkele keren werd vanop de flanken een knappe, snelle actie opgezet, maar tot driemaal toe lag een verdediger slim in de weg. Geoffry Hairemans schoot éénmaal hard en onverwacht op de paal. Even later verdween een schot nipt langs de verkeerde kant van het doelhout. Op het halfuur moest Maxime Biset naar de kant voor wat later een kneuzing aan de buikspieren bleek te zijn. Na een nieuwe, fijnzinnige aanval van Stamnummer 1, kon FC Seraing snel counteren. De aanval over rechts belandde uiteindelijk bij Sambu aan de tweede paal, die het leer onder Debaty wist te werken: 0-1 en een domper op de feestvreugde. Ook de daaropvolgende minuten zou R.A.F.C. het lastig hebben. Dan liet de tegenstander zich kennen. Talentje Sodiq Popoola haalde Stallone Limbombe neer en kreeg zo meteen zijn tweede gele karton: de kleine middenvelder mocht al na 39 minuten gaan douchen. Laatste wapenfeiten: Cascio probeerde het met een banaanbal die in het zijnet belandde, Geoffry Hairemans zette keeper Mfa Mezui aan het werk. Rusten met 0-1 dus.

De tweede helft zorgde in het begin voor weinig beroering. Johanna Omolo probeerde het van ver, ook voetballend werd het een keertje geprobeerd. Na bijna een kwartier in de tweede helft hadden de Reds het kader echter nog niet gevonden. Wanneer Geoffry Hairemans de bal kreeg op het middenveld, haalde hij helemaal zelf het slot van de deur. Met een slimme kapbeweging schakelde hij zijn mannetje uit, met een prachtige pegel vond hij de binnenkant van de paal: 1-1! R.A.F.C. leek bevrijd en zette nog enkele fraaie aanvallen op. Jannes Vansteenkiste met een cross naar het centrum, de vliegende kopbal van Nico Binst kwam een half metertje tekort. Joren Dom vond alweer een centrale verdediger op zijn weg naar glorie. Johanna Omolo ging twee keer zijn gang vanop 30 meter. Aan de overzijde dribbelde Sambu zich voorbij vijf verdedigers, afdrukken lukte niet. Ook het schot van Cascio was verre van succesvol. Na dik 70 minuten spelen stonden de sterren dan toch goed voor R.A.F.C. Joren Dom met het voorzetschot, doelman Mfa Mezui kon er nog bij maar liet de bal tegen de paal glippen, waardoor het leer in het strafschopgebied doodviel.

Nico Binst stond op de juiste plek om over de lijn te duwen: 2-1! Het slotkwartier bracht niet bepaald een overtuigend eindoffensief van de bezoekers. Begrijpelijk, gezien het voetballende niveau dat ze al zo lang met 10 man op de mat hadden gelegd. R.A.F.C. kwam er nog enkele keren uit op de counter. Stallone Limbombe en Johanna Omolo vonden elkaar goed in het centrum, maar de Keniaan faalde oog-in-oog met de goalie. Wim De Decker stuurde Stallone Limbombe diep, die Geoffry Hairemans in het centrum vond. Hij kapte en schoot, maar ditmaal vloog de bal naast. Een strakke voorzet van Stallone Limbombe zoefde langs de doellijn en had een afwerkende voet verdiend, terwijl invallers William Owusu Acheampong en Romain Davigny nog wenkende mogelijkheden op de 3-1 lieten liggen. Aan de overzijde was er enkel nog een potige knal van Udol, die op de volley nipt over besloot. Al bij al een degelijke en verdiende zege, maar R.A.F.C. is gewaarschuwd: dit FC Seraing is een ploeg om rekening mee te houden. Niettemin bekeren wij voort en zij niet. De Great Old gaat naar de 1/16e finales, waar de clubs uit de Jupiler Pro League mee in de loting komen (www.rafc.be).

(bron: De ANTWERPSUPPORTER Online en www.rafc.be - 23/08/2015)

Statistieken

R. Antwerp F.C. F.c. Seraing

Elftallen

21 Kevin Debaty
8 Joren Dom
3 Maxime Biset
4 Steve Colpaert (K)
5 Jannes Vansteenkiste
7 Grégory Dufer
15 Johanna Omolo
6 Wim De Decker
20 Geoffry Hairemans
14 Stallone Limbombe
23 Nico Binst
1 Anthony Mfa Mezui
20 Lucas Ferron
5 Christophe Préseaux
21 Petar Bojovic (K)
27 Axel Bonemme
7 Valenin Lamort
8 Sodiq Saliu Popoola
23 Alessio Cascio
6 Theo Pierrot
11 Junior Marsoni Sambu
12 Kwame Nsor

Wissels

30' 3 Maxime Biset (uit)/
18 Pietro Perdichizzi (in)
 
83' 7 Grégory Dufer (uit)/
27 Romain Davigny (in)
 
86' 14 Stallone Limbombe (uit)/
9 William Owusu Acheampong (in)
 
12 Kwame Nsor (uit)/
15 Matthieu Udol (in)
64'
 
27 Axel Bonemme (uit)/
17 Hicham Said (in)
75'
 
20 Lucas Ferron (uit)/
3 Miguel Dachelet (in)
83'
 

Begin Match
      Sodiq Saliu Popoola 7'
27' Steve Colpaert      
      Junior Marsoni Sambu 0-1 35'
      Sodiq Saliu Popoola 40'
Ruststand 0-1
52' Stallone Limbombe      
59' Geoffry Hairemans 1-1      
70' Nico Binst 2-1      
71' Johanna Omolo      
95' Eindstand 2-1 95'
TERUG