Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Seraing United
3 1
26.08.2014 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Bram Van Driessche

Lijnrechters:
Raf Eerdekens - Bart Elen
Toeschouwers: 2.017

Wedstrijdverslag

Klus geklaard in reglementaire speeltijd

Eigen bericht - Na de weigering van de lokale overheden voor zondagmiddag, was de regen bijna opnieuw spelbreker. Finaal kon de match toch afgetrapt worden op laatst aangeduide datum en uur. Coach Richard Stricker had weliswaar zijn voorbereidingsprogramma een aantal keren moeten aanpassen aan een mogelijke speeldatum, maar hij deed zulks met de kracht van verandering. De Antwerpcoach gaf zijn spelers verplichte rust op zaterdag en stoomde zijn kern vervolgens ononderbroken klaar voor de tweede confrontatie met promovendus Seraing United. De nieuweling in de reeks zette als kersvers tweedeklasser ondertussen een behoorlijk parcours neer. De ploegvan Arnaud Mercier schakelde in de vierde ronde traditieclub Royal Union S.G. met het kleinste verschil uit, terwijl de Great Old in de verlengingen en met Joren Dom tussen de palen de kwalificatie veiligstelde. Twee nieuwelingen overigens in de wedstrijdkern voor deze ongewone voetbalavond op dinsdag. Johanna Omolo bekocht zijn treffer in Schoten met een blessure en een wekenlange revalidatie, maar was (eindelijk) klaar voor zijn grote debuut op de Bosuil. Prille Antwerpspeler Günther Vanaudenaerde van zijn kant, werd ten koste van David Iboma meteen in de basis gedropt. De achterban hoopte uiteraard meteen op een verlenging van de pasgestarte bekercampagne, al moest de club wel rekenen met het late forfait van John Bostock. Ook Gertjan Martens was helaas niet speelklaar.

Vier wijzigingen in het effectief van coach Richard Stricker, twee vrijwillig, twee gedwongen. De bijna nieuwe gezichten en de vertrouwde van o.a. Jonas De Roeck en Umberto Carvalho Dos Santos, na de partij nadrukkelijk gefeliciteerd door zijn coach, pasten wonderwel in het geheel. In tegenstelling tot de seizoensopener trok de Great Old nu wel onmiddellijk van leer. De ploeg woekerde met de krachten op het hier en daar drassige speelveld van het Bosuilstadion. Dikaba kreeg moeilijk voet aan de grond en had zonder Saliu Popoola geen verlengstuk in en over de cirkel. De ongeveer tweeduizend toeschouwers, goed beschut onderdak tribune 2, zagen de rood-witten binnen de twee minuten een eerste corner afdwingen. Anthony Di Lallo zorgde weliswaar telkens voor het nodige tumult in de zestien, maar de bezoekende defensie gaf geen krimp. Seïd Khiter joeg een eerste kans na voorbereidend werk van William Owusu, Johanna Omolo en Jannes Vansteenkiste over het doel van Didillon, niet echt een toonbeeld van zekerheid.

Antwerpdoelman Jorn Brondeel mocht lange tijd werkeloos toekijken, want de bezoekende aanvalsmachine wist zich geen raad met de rood-witte buitenspelval. Gevaarlijk dat wel, al was de opening voor de goal een lucky shot van Stevance op de voet van de Antwerpdoelman, alvorens Boumédiene de rebound in het hoekje kon knikkeren. R.A.F.C. was een secondje van slag, maar dat volstond bijna voor de bezoekers om te verdubbelen. Jorn Brondeel had een nette parade in huis op de poging van Vaccaro. Even voorbij halverwege was het terug naar af voor alle zeventien bezoekende supporters. De knal van Jannes Vansteenkiste als slot van een collectieve aanval vertrokken bij Johanna Omolo en over de verdedigers Papé Diakité, Jonas De Roeck, Günther Vanaudenaerde, langs Joren Dom, Anthony Di Lallo en Seïd Khiter, verdween in de linkerbenedenhoekje. Doelman Didillon zag er in deze fase niet echt geweldig uit. Seraing United moest het initiatief nu volledig aan de rood-witten laten. Anthony Di Lallo leek op weg, maar gleed in de beslissende zone uit.

William Owusu, knap vrijgespeeld door Johanna Omolo, zag zijn schot voorlangs vliegen. William Owusu zocht vervolgens de korte hoek, maar werd gedwarsboomd door oud-Antwerpverdediger Préseaux. De navolgende corner werd collectief ontzet, al joeg Seïd Khiter de rebound over de bezoekende goal. Jonas De Roeck zorgde voor het laatste wapenfeit van een aangename eerste periode. Zijn kopbal was niet scherp genoeg aangesneden.

De rood-witten hapten na de kampwissel even naar de tweede adem. De Luikenaars maakten er gebruik van om de bal oordeelkundig en snel doorheen de linies te combineren. Dikaba joeg het voorwerp over de dwarsbalk. Ook nu trok de Great Old onder impuls van Jonas De Roeck de val open, al kwam Dufer toch gevaarlijk opzetten. Zijn schot op aangeven van Stevance schoot voorlangs. Jorn Brondeel had vervolgens twee halve pogingen nodig om die ene knal van Dufer onschadelijk te maken, om vervolgens ook Stevance de voet dwars te zetten. Het bezoekende offensief overgewaaid, kwam Seïd Khiter los van alle verdedigers. De ingreep van Didillon was binnen de rechthoek, was foutief en hij was de laatste verdediger. Seraing United moest met z'n tienen verder en moest net als de Great Old een week eerder bij gebrek aan wisselmogelijkheid op de bank met aanvaller Stevance als (reserve)doelman verder.

Hij werd onmiddellijk vanop de stip tegenvoets genomen door Seïd Khiter. Opdracht volbracht, haalde coach Richard Stricker Johanna Omolo naar de kant voor een offensieve wissel met Emrullah Güvenç. Seraing United probeerde nog wat terug te doen met een schaarse hoekschop, maar viel nu ten prooi aan de rood-witte aanvalsdrang. Jannes Vansteenkiste werd zowaar in de buitenspelval gevangen! Jonas De Roeck, nu zonder rechtstreekse tegenstander, probeerde Stevance te kloppen met een scherpe kopbal. Amper op het terrein of Stallone Limbombe mocht mee juichen. William Owusu rolde centraal de defensie uit elkaar, Emrullah Güvenç profiteerde en poeierde in de linkerbenedenhoek. De rood-witte achterban ging nu helemaal los en wist maar al te goed dat de kwalificatie binnen was en stuurde meteen een waarschuwing richting SV Zulte Waregem!

Emrullah Güvenç zorgde in de slotfase nog bijna voor nog duidelijker cijfers. Hoewel doelman Stevance de bal niet klemde, werd het doelpunt niet gevalideerd door een voor het overige vrij behoorlijk leidende Bram Van Driessche. De XI van Richard Stricker zette een overtuigende prestatie neer en trekt zondag richting Pierre Cornelisstadion met een boost aan vertrouwen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/08/2014)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Seraing United

Elftallen

1 Jorn Brondeel
32 Günther Vanaudenaerde
3 Papé Abdoulaye Diakité
23 Jonas De Roeck (K)
5 Jannes Vansteenkiste
7 Joren Dom
15 Johanna Omolo
14 Umberto Carvalho Dos Santos
16 Anthony Di Lallo
18 Seïd Khiter
9 William Owusu Acheampong
1 Thomas Didillon
23 Michaël Tirpan
5 Christophe Préseaux
21 Petar Bojovic
27 Alex Bonemme
7 Grégory Dufer (K)
18 Rodrigue Dikaba
6 Luigi Vacaro
10 YaYa Boumédiene
26 Lilian Bochet
9 Florence Stevance

Wissels

63' 15 Johanna Omolo (uit)/
10 Emrullah Güvenç (in)
 
71' 18 Seïd Khiter (uit)/
20 Stallone Limbombe (in)
 
80' 9 William Owusu Acheampong (uit)/
2 David Iboma (in)
 
10 YaYa Boumédiene (uit)/
29 François Kompany (in)
71'
 
26 Lilian Bochet (uit)/
8 Sodiq Saliu Popoola (in)
76'
 
6 Luigi Vacaro (uit)/
11 Samy Kehli (in)
76'
 

Begin Match
      YaYa Boumédiene 0-1 16'
25' Jannes Vansteenkiste 1-1      
Ruststand 1-1
      Alex Bonemme 53'
      Thomas Didillon 61'
62' Seïd Khiter (penalty) 2-1      
74' Emrullah Güvenç 3-1      
87' Anthony Di Lallo      
92' Eindstand 3-1 92'
TERUG