Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.F.C. Germ. Ekeren
3 2
10.05.1998 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Marcel Javaux

Lijnrechters:
Henri Klums - Leon Franken
Toeschouwers: 2.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KFC Germinal Ekeren

Deze week hoopt het Antwerpbestuur zijn plannen voor volgend seizoen bekend te maken: "We komen zeker terug!"

DEURNE - Tranen bij Rudi Taeymans. Tranen bij Ratko Svilar. De degradatie van R Antwerp FC mocht dan al tien dagen vaststaan, het besef dat rood-wit tegen KFC Germinal Ekeren haar laatste eersteklassepartij voor ten minste ťťn seizoen speelde, kwam aan als een mokerslag. De derbywinst was amper van tel. Bij de rood-witten blijft men zich vooral afvragen op welke manier de club zal proberen zo snel mogelijk haar plaats bij de elite weer in te nemen. "Het bestuur beloofde deze week de lijnen uit te zetten voor het volgend seizoen," vertelde assistent-trainer Paul Degenaers.

R.A.F.C. speelde voor de 34e maal dit seizoen in een andere opstelling. KFC Germinal Ekeren kwam met een ploeg op de proppen die de belangrijkste vertrekkers in Ekeren bevatte. Beide teams blonken uit door manke afwerking. Moons hield bovendien de enige twee schoten binnen het kader van Sandro Da Silva en Manu Godfroid klasrijk uit zijn doel. In het zicht van de rust klom de thuisploeg toch op voorsprong. Op aangeven van Manu Godfroid schoot Ganiyu Owolabi binnen.

Gelukkig werd het na de pauze beter. Milosevic en Darko Pivaljevic dwongen de twee doelmannen onmiddellijk tot een redding. Na tien minuten werd de door Van Ankeren vrijgespeelde Hofmans door Yvan De Corte in het strafschopgebied geveld. Penalty, keihard omgezet door Schaessens. De wedstrijd kreeg er nog meer animo door en binnen de kortste tijd prijkte Germinal zelfs aan de leiding. Camerman geraakte in eerste instantie niet voorbij de Antwerpportier maar in de herneming trof Van Ankeren wel raak (1-2).

De bal was nauwelijks terug aan het rollen gebracht of Sandro Da Silva vloerde aan de overzijde de uit zijn doel gekomen Moons met een verre lob. Stand terug in evenwicht. KFC Germinal Ekeren even later herleid tot tien men. Enigszins onterecht, Ganiyu Owolabi was al gestruikeld over het leer toen hij door Budts werd aangetikt. Met elf tegen tien nam de thuisdruk toe. Op hoekschop van William Verbeeck kopte Ganiyu Owolabi de 3-2 onhoudbaar tegen het net.

De rest van de tijd hadden beide ploegen best nog diverse malen kunnen scoren. Ganiyu Owolabi schoot in de handen van Moons. Een kopbal van Schaessens trof de paal. Ganiyu Owolabi en William Verbeeck richtten hun kanon verkeerd. Da Graca kon niet afwerken (D.D.T. - GvA - 04/05/1998).

(bron: de pers - 04/05/1998)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.F.C. Germ. Ekeren

Elftallen

1 Ivan De Corte
12 Dragan Siljanoski
3 Igor Nikolovski
4 Geert Emmerechts (K)
5 Rudi Taeymans
6 Jonas De Roeck
18 Danny Muller
10 Sandro da Silva
8 Manu Godfroid
19 Ganiyu Owolabi
9 Darko Pivaljevic
1 Jan Moons
15 Marc Schaessens
2 Tom Vandervee
14 Laurent Dauwe
18 Kevin Budts
11 JoŽl Bartholomeeusen
16 Alex Camerman
17 Cvijan Milosevic
3 Rudy Moury
10 Gunther Hofmans (K)
9 Edwin Van Ankeren

Wissels

46' 18 Danny Muller (uit)/
7 William Verbeeck (in)
 
55' 8 Manu Godfroid (uit)/
19 Bimbo Fatokun (in)
 
60' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
14 Johan Mucher (in)
 
17 Cvijan Milosevic (uit)/
20 Mario Da Graca (in)
73'
 
9 Edwin Van Ankeren (uit)/
12 Fiorenco Serchia (in)
75'
 
11 JoŽl Bartholomeeusen (uit)/
19 Ken Verheyen (in)
83'
 

Begin Match
42' Ganiyu Owolabi 1-0      
Ruststand 1-0
54' Ivan De Corte      
      Marc Schaessens (penalty) 1-1 55'
      Edwin Van Ankeren 1-2 59'
61' Sandro da Silva 2-2      
      Kevin Budts 65'
      Jan Moons 65'
66' Ganiyu Owolabi 3-2      
90' Eindstand 3-2 90'
TERUG