Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Boussu Dour Bor. R. Antwerp F.C.
0 0
26.08.2012 Plaats: Stade Robert Urbain

Scheidsrechter: Christophe De Marneffe

Lijnrechters:
Christophe Berbiers - Frédéric Godelaine

Wedstrijdverslag

R Antwerp FC sneuvelt in zicht van de strafschoppen

Eigen bericht - Colin Andrews en oud-Antwerpdoelman Ferhat Kaya zien tot in lengte van dagen telkens weer Kamel Oujdide in hun stoutste dromen het Antwerpdoel bestormen. 3-0 werd het die laatste zondag van oktober 2010, mede door toedoen van de stormram, die zich door een recente blessure, tevreden moest stellen met een plaatsje in de dug-out. Vorig seizoen trok het heir richting Borinage o.l.v. Bart Wilmssen. De nieuwe hoofdcoach mocht dank zij doelpunten van Karel De Smet en Guy Dufour meteen zijn eerste overwinning vieren. Uiteenlopende resultaten in het Zwarte Land. Het kleinste detail kan er over winst en verlies beslissen. Dat zou mogelijk deze uiterst moeilijke vijfde bekerronde niet anders zijn. Gelukkig kon Dennis van Wijk na een schorsingsdag opnieuw rekenen op zijn kapitein. Salomon Nirisarike kreeg opnieuw het vertrouwen van zijn coach en dus leverde Nicky Haren, ondanks zijn doelpunt van afgelopen woensdag, zijn basisplaats in. R Antwerp Fc moest het bovendien zien te rooien zonder Justice Wamfor, onbeschikbaar vanwege een blessure aan de kuit. Kevin Roelandts stond voor het eerst in de rood-witte line-up. Stade Vedette was naar gewoonte deze zondagmiddag bijzonder matig bezet.

R Antwerp FC was een van de zes tweedeklassers die in een onderlinge confrontatie een affiche in de zestiende finale moest zien af te dwingen. Van alle zes die tweedeklassers lootte de groep van Dennis van Wijk, gezien het verleden van de partij, allicht de zwaarste en moeilijkste opdracht. Ondanks de offensief ogende veldbezetting van de bezoekers, duurde de studieronde eindeloos lang. Een mislukte omhaal van Koffi en een verre uitzwaarier richting cornervlag van Albarkaoui, daarmee moest het weinig talrijke publiek het tien lange minuten doen. Mouradit kwam met een Franstalige
uitbrander vanwege de (Waalse) wedstrijdleiding bijzonder goedkoop weg na een doffe overtreding op Jorn Vermeulen. Op veel bijval van scheidsrechter Christophe De Marneffe moesten de Antwerpaanvallers niet rekenen, want elk ingebeeld foutje in de zestien werd ongenadig teruggefloten. Mady Panandetiguiri kon wel zijn gang gaan, maar liftte voorlangs. Yao probeerde vanaf de rechterflank voor opwinding te zorgen, maar vond evenmin de weg naar het doel van Björn Sengier. Een flankwissel tussen Bruno Carvalho en Omar Bennassar leverde evenmin het verhoopte resultaat, al kregen Yao en Mombongo elk nog een mogelijkheid om de score open te breken. R.B.D.B.-doelman Creemers reageerde net als zijn overbuur Björn Sengier even tevoren met de vuist.

Met Nicky Hayen bracht de Antwerpcoach al een vroege wissel mee uit de kleedkamer. Freddy Mombongo-Dues werd zo de nieuwe aanvoerder. R.B.D.B. zette aan voor een vroeg offensief, kon wel enkele hoekschoppen afdwingen, maar echte doelkansen bleven schaars. Opschudding als Elbarkaoui aan de zestien handspel beging. De vrijschop leverde evenmin wat op. Freddy Mombongo werd van de sokken gelopen. Mooi plekje, maar de kick van Komel werd door de groen-witte torens opgeruimd. Rood-wit probeerde combinerend naar voren te trekken, maar het hoogopgeschoten gras was niet echt een bondgenoot. Het was ondertussen opletten geblazen voor de snelle omschakeling van de thuisploeg. Het leverde enkele halfslachtige doelpogingen op die geen richting kenden. Halverwege de periode kwam Jordan Faucher het effectief versterken, maar raakte al snel gevangen in de groenwitte afweer. Het zesde kwartier kwam eindelijk onder stoom. Ouejdide bezorgde ei zo na de stadionomroepster extra werk, maar knalde in de vlucht over na voorbereidend werk van rechtsachter Dikaba. Omar Bennassar deed hem dat aan de overkant na. De diepe intrap kwam via Freddy Mombongo tot bij de spits, maar die kon de bal niet kaderen. Freddy Mombongo dwong de hoekschop af, Bruno Carvalho trapte, Freddy Mombongo kopte aan de tweede paal.

Er was de vuist van doelman Cremers om zijn team overeind te houden. Opnieuw was er een hoekschop om verwarring te stichten in de zestien, maar uiteindelijk ruimde Dikaba het standje op. Derde poging op rij: Bruno Carvalho kon nog een laatste keer aanleggen, maar de bal viel op het dak van het lokale doel. In de ultieme sekonden brachten de vuisten van Björn Sengier redding. Bijna 95' speeltijd volstonden niet om een winnaar aan te duiden.

Net als een weekje eerder moest rood-wit beginnen aan extra tijd. De rust/drankpauze van enkele minuten haalde opnieuw de snelheid uit de partij. De twee ploegen plooiden achteruit, al toonde RBDB en vooral Oujdide zich (iets) gretiger in het initiatief. De Great Old trok verrassend de buitenspelval open. Björn Sengier nam zijn tijd bij elke hervatting. Jorn Vermeulen ging het opschrijfboekje in en had te vrezen voor het vervolg van het bekerparcours. R Antwerp FC moest nog een laatste keer tegen de laaghangende zon in. De neerslagbarometer stond al een hele middag op nul en zo bleef het ook dit laatste kwartier. Björn Sengier ontsnapte aan doorboring als invaller Lauriente van binnen de kleine rechthoek hoog over joeg. Vrijschop en corner van Bruno Carvalho richtten gevaar aan, maar ook nu bleef de afwerking achterwege. Björn Sengier loste tot grote tevredenheid van de achterban alles op, maar moest zich in zicht van een nieuwe strafschoppenreeks toch nog gewonnen geven. Invaller Robail reikte aan, Lemoine schoof in de verste hoek. De resterende tijd volstond niet om de achterstand alsnog op te halen. Zo eindigde de eerste basisplaats van Kevin Roelandts op een sof, zo moest hij bij RAFC.TV eerlijkheidshalve toegeven. Coach Dennis van Wijk toonde zich mild(er) in zijn oordeel en moet het plannetje voor de allerbelangrijke verplaatsing naar Dessel bijstellen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/08/2012)

Statistieken

R. Boussu Dour Bor. R. Antwerp F.C.

Elftallen

25 Fabian Creemers
18 Rodrigue Dikaba
2 Christophe Pressaux
31 Daré Nibombé
17 Chemledine Elaraichi (K)
16 Rachid Elbarkaoui
5 Rachid Mouradit
20 Maxime Lemoine
11 Gaetan Fallempin
12 Dévann Yao
9 Kevin Koffi
26 Björn Sengier
12 Mady Panandetiguiri
6 Karel De Smet (K)
16 Salomon Nirisarike
11 Sebastjan Komel
22 Omar Bennassar
10 Kevin Roelandts
15 Jorn Vermeulen
7 Bruno Carvalho
19 Freddy Mombongo-Dues
24 Dieter Van Tornhout

Wissels

69' 12 Dévann Yao (uit)/
7 Samuel Robail (in)
 
74' 9 Kevin Koffi (uit)/
14 Kamel Ouejdide (in)
 
80' 11 Gaetan Fallempin (uit)/
22 Alexandre Laurienté (in)
 
6 Karel De Smet (uit)/
3 Nicky Hayen (in)
46'
 
24 Dieter Van Tornhout (uit)/
17 Jordan Faucher (in)
68'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
61' Rachid Elbarkaoui      
90' Eindstand 0-0 90'
      Jorn Vermeulen 98'
110' Rodrigue Dikaba      
111' Samuel Robail      
118' Maxime Lemoine 1-0      
      Mady Panandetiguiri 119'
120' Eindstand 1-0 120'
TERUG