17.07.2011 Plaats: Tynecastle Stadium

Scheidsrechter: Steven McLean (Sch.)
Toeschouwers: 4.504

Nipt onderuit in het Tynecastle Stadium
R Antwerp FC nam het zondagmiddag op tegen het Schotse Hearts. De oudste club van het land liet geen onaardige indruk, maar moest zich in de laatste vijf minuten toch gewonnen geven, 1-0.

Voor de wedstrijd tussen Hearts en R Antwerp FC kwamen er bijna 5000 supporters opdagen. Ook 300 supporters maakten vanuit Antwerpen de overstap naar Schotland voor deze vriendschappelijke wedstrijd. R Antwerp FC begon best aan de wedstrijd met een goede kans voor Kevin Oris. Zijn schot werd gestopt door doelman Kello. Ook de thuisploeg wist even later een eerste keer te dreigen. Het schot van Danny Grainger ging net naast de kruising. Beide ploegen probeerden wel, maar echte mogelijkheden vielen er amper te noteren zodat een 0-0-ruststand op het bord bleef staan.

In de tweede helft kreeg Jonsson een enorme kans, maar doelman Defourny was zeer alert. Hij hield zijn ploeg van een achterstand. De thuisploeg nam het initiatief verder op zich, de Great Old kreeg het moeilijk. Defourny was op geen foutje te betrappen en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Met nog een kwartier te spelen kwam R Antwerp FC opnieuw opzetten, maar ook de aanvallers van R Antwerp FC, met een sterke Tosin Dosunmu, deden de netten niet trillen. In de laatste vijf minuten moesten de bezoekers zich gewonnen geven na een penalty-doelpunt, 1-0. Zo won Hearts uiteindelijk de galawedstrijd ter ere van het 125-jarige Tynecastle Stadium.

Minuut per minuut
4' mooi schot Kevin Oris, gepakt door de keeper.
14' kans Hearts, waggewerkt door de verdediging. Op de RAFC-tribune nog geen seconde stilte!
18' schot Kevin Oris net naast de kruising ! "Wie niet springt is een rat !" Nog steeds 0-0.
32' vrije trap Hearts door Danny Grainger, net naast de kruising. Nog steeds volop ambiance vanuit het Antwerpvak.
33' opstootje met Marvin Peersman voor een harde tackle.
34' Dosunmu wordt zwaar getackled door Hamill. De vrije trap voor RAFC wordt net op tijd weggekopt door Hearts verdediger Grainger.
42' kans Hearts : schot van Grainger gaat voorlangs
45' rust 0-0.
45' Vertrokken voor de 2de helft, R Antwerp FC speelt nu richting kop. Nog steeds een stralend zonnetje en geen regen.
62' Niels Martin wordt vervangen door Wouter Smeets.
64' Grainger en Stevenson worden vervangen door Lee Noviss en Eggert Jonsson.
66' schot van Jonsson, gevolgd door een wereldsave van Defourny.
70' Hearts zet meer druk met enkele hete standjes voor Antwerpdoel tot gevolg.
72' Yannick Put wordt vervangen door Franky Pelgrims.
76' R Antwerp FC komt terug in de wedstrijd, creëert enkele mooie kansen.
77' Tosin Dosunmu wordt vervangen door Yens Peeters
80' nog steeds 0-0. Bij gelijke stand wordt er overgegaan tot het trappen van penalty's om te beslissen wie de mooie beker mee naar huis mag nemen...
85' Hamill benut een strafschop voor Hearts (1-0), na fout van Thomas Phibel.
88' Wesley Pollemans, geblesseerd aan het hoofd, verlaat het veld. R Antwerp FC moet even met z'n tienen verder.
90' Einde wedstrijd. De stadionomroeper vraagt een geweldig applaus voor de "tremendous support coming from the Antwerp fans".

10 Kevin Oris

46' 6 Andrew Webster (uit)/
17 Ryan McGowan (in)

46' 4 Adrian Mrowiec (uit)/
18 Arvydas Novikov (in)

64' 7 Ryan Stevenson (uit)/
14 Eggert Jonsson (in)

64' 3 Danny Grainger (uit)/
12 Lee Wallace (in)

30 Niels Martin (uit)/
20 Wouter Smeets (in)
63'

24 Yannick Put (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
70'

15 Tosin Dosunmu (uit)/
19 Yens Peeters (in)
77'

85' Jamie Hamill (penalty) 1-0
90' Eindstand 1-0 90'