Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Berchem Sport R. Antwerp F.C.
0 3
19.07.2011 Plaats: Ludo Coeckstadion

Scheidsrechter: Lawrence Visser

Lijnrechters:
Frederic Cos - Dirk Vanbesauw
Toeschouwers: 1.600

Wedstrijdverslag

Jonge roodwitte bende zegeviert in Ludo Coeckstadion
Eigen bericht - K Berchem Sport was voor het vierde jaar op rij de sympathieke gastheer voor de 'Ploeg van 't Stad'. Voor het eerst stond (met Budts, Flies, Willems en tel er ook maar Mbemba bij) het grootst aantal bekende en herkenbare voetballersgezichten in geelzwarte uitrusting aan de aftrap in het Ludo Coeckstadion. Voor de voetbalhongerige Antwerpfans was het knarsetandend het matchblad overlopen en vaststellen dat ze veel geld hadden neergeteld om dit experimentele elfal aan het werk te zien! Kevin Wauthy, Bart Van Zundert (over wie het geruchtencircuit hardnekkig beweerde dat hij net naast een transfer had gegrepen), Franky Pelgrims en diepe spits Yens Peeters waren de enige vier kernspelers om ook effectief in de startersrij op te draven. Het was dus opgave rugnummers te keren en te draaien om er uiteindelijk nog de drie clubopgeleide jonge verdedigers Jari Verhaegen, Gianni Leemans en Lee Colin te samen met een batterij testers aan toe te voegen. Het wilde aanvankelijk voor geen van beide kampen vlotten, al keerden in de tweede helft de kansen. De roodwitten wisten de netten toch een aantal keren bol te zetten voor de grootste derby-zege in acht jaar.

Coach Bart De Roover verraste dus vriend, vijand en vooral de eigen meegereisde achterban met zijn selectie. Toch had de jeugdige roodwitte afweer doorlopend weinig moeite de geelzwarten van het lijf te houden. Flies en Mbemba gingen wel graag in het duel, maar daar hadden de jonkies Lee Colin, Jari Verhaegen en Gianni Leemans met een handje hulp van ervaren Bart Van Zundert beslist van terug. Het eigen offensief kruiden, liep aanvankelijk wat lastig, al ondernam Viktor Bopp (3) al vlug een poging richting doel, die over de balk ging. Dik tien minuten ver trapte de thuisploeg de eerste corner van de partij. Doelman Kevin Wauthy mocht er met de vuisten tegenaan. Yens Peeters zwoegde zich de pleuris, maar kon door een permanent gebrek aan steun weinig uitrichten tegen de centrale geelzwarte torens. Beste kans uit de eerste periode was nog voor Senne Willems die een gedevieerde corner aan de tweede paal naastkopte. Rusten met een schamele 0-0 en daarmee kreeg elk team wat het verdiende.

Wie ook de coach, bij thuisploeg K Berchem Sport wordt bij de kampwissel traditioneel met de pionnen geschoven en dat was met vier wissels dit keer niet anders. Bart De Roover bracht zuinigjes Kerem Zevne mee als verse kracht. En de invaller liet zich onmiddellijk opmerken. Hij stuurde de rebound van een afgeslagen vrijetrap van Bart Van Zundert in handen van invallersdoelman Ledent. Ook nu mocht KBS de eerste corner trappen. Defensief kregen de geelzwarten de handen op mekaar, maar aan het kwartier moesten ze toch buigen. Kerem Zevne verstuurde de assist vanop de linkerflank, Yens Peeters was de koele afwerker (69'). K Berchem Sport probeerde de bakens te verzetten. Linksachter Gianni Leemans had nog meer handen vol met Stef Van den Heuvel. Wat hem ontsnapte, viel in de gretige grijphanden van Kevin Wauthy of werd keihard weggepoeierd door het centrale duo Colin-Verhaegen. Franky Pelgrims en even later debutant Jordi Nijs brachten wat orde in de schakelzone.

Zorgden zo samen met Dudu voor betere bevoorrading. Roodwit op voorsprong en dus ging het volume crescendo in het stadion. Ondanks de wissels, moest KBS het initiatief grotendeels ondergaan, al schoot linksachter Quintana Yens Peeters met een technisch nummertje een keertje voorbij. Eduardo De Aziz, ook wel Dudu genaamd, verdubbelde bij het ingaan van de laatste twintig minuten de voorsprong met een grondscherend schot, pal onder doelman Ledent door. Amper een minuutje later bekroonde Kerem Zevne een persoonlijke inspanning met een knaller in de pin of daaromtrent. Roodwit nam vervolgens wat gas terug, bracht nog twee verse krachten en kon dank zij nog een mooie redding in de rechteronderhoek van Kevin Wauthy met deze dubbelverdiende 0-3 zege terug huiswaarts.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 19/07/2011)

Statistieken

K. Berchem Sport R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Youri De Wilde
22 Barry Budts
3 Michael Dierckx
2 Senne Willems
18 Tim Thyssen
7 Jelle De Wilde
15 Murat Kocak
17 Stef Van den Heuvel
8 Rogerio Pereira
9 Ben Mbemba
10 Thierry Flies
1 Kevin Wauthy
22 Kai Bastian Evers (T.)
17 Jari Verhaegen
5 Lee Colin
20 Gianni Leemans
4 Bart Van Zundert
27 Franky Pelgrims
23 Dudu De Assis (T.)
3 Viktor Bopp (T.)
12 Gilberto Renan Da Silva Fonseca (T.)
19 Yens Peeters

Wissels

46' 10 Thierry Flies (uit)/
11 Miles Vissers (in)
 
46' 1 Youri De Wilde (uit)/
25 Frederik Ledent (in)
 
46' 18 Tim Thyssen (uit)/
6 Miguel Quintana (in)
 
69' 22 Barry Budts (uit)/
33 Ticho Van Uffelen (in)
 
79' 17 Stef Van den Heuvel (uit)/
19 Joeri Schoelynck (in)
 
79' 9 Ben Mbemba (uit)/
20 Mathias Van Houweghen (in)
 
22 Kai Bastian Evers (T.) (uit)/
28 Kerem Zevne (in)
46'
 
27 Franky Pelgrims (uit)/
30 Jordi Nijs (in)
75'
 
20 Gianni Leemans (uit)/
9 Varin Mehta (in)
81'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
55' Jelle De Wilde      
      Yens Peeters 0-1 59'
      Dudu De Assis 0-2 72'
      Kerem Zevne 0-3 73'
91' Eindstand 0-3 91'
TERUG