14.11.2010 Plaats: Marcel De Kerpelstadion

Scheidsrechter: Jurgen Brinckman

Cedric Waroux - Patrick Plumes
Toeschouwers: 1756

Rood-wit komt gehavend uit de strijd om Wetteren

Eigen bericht - Jef Vogels, door Antwerpcoach Colin Andrews sedert vorig weekeinde op rechtsachter geposteerd, zal allicht eens twee keer geslikt hebben bij de naam van Jurgen Brinckman als scheidsrechter voor deze wedstrijd in het Marcel De Kerpelstadion. En de superlichte rode kaart van blonde Jef werd dit keer dubbel herhaald! Nu viel Bart Van Zundert slachtoffer van de inbeelding van de fluitenier. Dit kan geen toeval meer zijn, al had de thuisgezinde pers hierover een heel andere mening! Bovendien werd ook Thomas Phibel voor een vederlichte overtreding geboekt en dat betekent straffe defensieve zorgen voor de roodwitte technische staf. Gelukkig bleef de jonge bende van Colin Andrews dit keer na een sterke eerste helft en dubbele voorsprong bij de rust wel half overeind. Roodwit kon het superverdiende punt vasthouden en meepakken richting Deurne-Noord.

Kevin Oris keerde weer uit schorsing, Yannick Put en Kerem Zevne trainden zonder hinder. De technische staf had (in aanvallend opzicht) dus weer wat meer keuze. De dug-out kreeg een offensieve make-over met naast doelman Kevin Wauthy, de aanvallers Stavros Glouftsis en Kerem Zevne en allrounder Washilly Tshibasu die vorige week een veelbelovend debuut maakte in de hoofdmacht van de Great Old. Het roodwitte effectief op orde, was de staat van het waterdoorzopen terrein bron van zorg voor de bezoekende technische staf. De inspectie afgerond en de bespeelbaarheid (niet zonder een scheidsrechterlijke aanmaning om het zichtbaar voorzichtig aan te doen) goed bevonden, kreeg KS Wetteren de aftrap. De thuisploeg gaf naar analogie met heel veel tegenstanders het initiatief onmiddellijk af aan R Antwerp FC in de hoop de roodwitte verdediging counterend uit verband te halen. Dat leverde aanvankelijk enkele halve kansjes op. Kevin Oris zag zijn kopbal op het dak van het doel van Devroe vallen. De kopbal van Niels Martin op corner van Bart Van Zundert ging dezelfde richting uit. Het streepje van Marvin Peersman belandde naast doel.

Beter verging het de vlotte combinatie begonnen bij Jef Vogels over Bart Van Zundert en Yannick Put die Kevin Oris door de groengele verdediging hielp. Tegen het overhoekse schot van de clubtopschutter was niemand bij KSW opgewassen. De vroege voorsprong inspireerde de Bosuilboys om de rek niet te laten schieten. Marvin Peersman belandde evenwel in het zijnet. Pas na het half uur kwam de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk in het stuk voor. Ferhat Kaya moest met de vuist de vallende kopbal van topschutter De Langhe onder de dwarsbalk vandaan halen. Centrale verdediger Claeys kopte de corner naast. In de omschakeling bereikte de Antwerpdoelman draaischijf Bart Van Zundert. Vervolgens stuurde Yannick Put Emmerik De Vriese aan. De linkspoot stak in de rechterbenedenhoek (0-2). De thuisploeg probeerde de bakens te verzetten, maar kreeg geen poot aan grond. Niels Martin kwam nog dicht bij een derde treffer, het bleef evenwel bij een verdiende en overtuigende 0-2 voorsprong. Aan een scenario zoals in het Stadsparkstadion te Turnhout dacht uiteraard niemand.

Ondanks een zekere start van R Antwerp FC met een afgeblokt schot van Kevin Oris en een hoekschop van Emmerik De Vriese, viel er toch een vroege tegengoal. Claessens rolde over de linkerflank en Servais verlengde in doel. R Antwerp FC scoorde uit een mooie beweging nog een derde keer, maar het feestje werd verstoord door de buitenspelvlag! De Great Old bleef het offensief opzoeken tot Antwerpcoach Colin Andrews net voor het uur geelgeboekte Thomas Phibel terugriep. KSW maakte van de verwarring in de herschikte roodwitte defensie gebruik om in de zestien neder te duiken. De schwalbe die voor de rust niet opleverde, werd door scheidsrechter Brinckman nu wel gehonoreerd. De bal belandde op de stip en plots stond de gelijkmaker op het bord. De scheidsrechterlijke hulp was daarmee nog niet voorbij. Bij een incidentje na een onbestrafte fout op Bart Van Zundert, haalde hij ook dit keer de rode kaart uit de achterzak. R Antwerp FC alweer met z'n tienen verder en moest ook na de inbreng van Washilly Tshibasu (op rechtsachter!) en Stavros Glouftsis terugplooien.

KSW probeerde het numerieke overwicht uit te buiten, maar slaagde er pas in de slotfaze in het Antwerpdoel te bedreigen. De afwerking van De Langhe was evenwel te ondermaats om Farhat Kaya te vloeren. Er heerste desondanks opnieuw droefenis in het roodwitte kamp omwille van het puntenverlies, al kon coach Colin Andrews tijdens de persbabbel met heel veel woorden zijn waardering voor zijn spelersgroep en de steun van de achterban uitspreken.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 14/11/2010)

10 Kevin Oris (K)

40' 12 Sam De Munter (uit)/
6 Davy Claessens (in)

46' 5 Jonas Heymans (uit)/
17 Sander Maertens (in)

80' 32 Benjamin Dewilde (uit)/
28 Frederik De Winne (in)

2 Thomas Phibel (uit)/
28 Kerem Zevne (in)
60'

30 Niels Martin (uit)/
25 Washilly Tshibasu (in)
80'

24 Yannick Put (uit)/
14 Stavros Glouftsis (in)
85'

Kevin Oris 0-1 12'
      Emmerik De Vriese 0-2 32'
      Thomas Phibel 34'
Ruststand 0-2
51' Gil Servaes 1-2
60' Jan De Langhe (penalty) 2-2
64' Bas Vervaeke
      Bart Van Zundert 67'
81' Sander Maertens
82' Frederik De Winne
      Kerem Zevne 90'
92' Eindstand 2-2 92'