Scheidsrechter: Johan Verbist

Robby Keuleers - Joël De Bruyn
Toeschouwers: 12.256

R Antwerp wint den derby, maar verliest Kevin Baert

Eigen bericht - De rood-witte groep van Colin Andrews speelde fris van de lever, ging gretig in duel, scoorde en hield de opponent verbazend gemakkelijk weg van het eigen doel. Daarvoor kon het o.a. rekenen op enkele jonge elementen uit de kweekschool van... GBA zelf. Eens op voorsprong, kwam de jarige Great Old dichter bij een dubbele voorsprong, dan de bezoekers bij de gelijkmaker. Antwerpdoelman Kevin Wauthy moest slechts een keer gevat tussenbeide komen en kon verder rekenen op zijn kader. Feesteling R Antwerp FC mag zich dus dank zij een doelpunt van Yannick Put tenminste een jaar 'Ploeg van 't Stad' noemen. Toch werd het feest overschaduwd door de zware blessure van Kevin Baert. Na een onschuldig ogend duel waarbij de rechterflyer een zetje kreeg van opponent Moneyne ging de jonge middenvelder neer met naar alle waarschijnlijkheid een zware enkelfractuur die nog dezelfde avond operatief behandeld diende te worden.

GBA-coach De Boeck kon na de sullige boycot slechts rekenen op enkele honderden trouwe fans die echter op geen enkel ogenblik het volume van de rood-witte thuisaanhang konden benaderen, laat staan overstemmen. De Kielse coach liet bovendien om onduidelijke redenen sterkhouder Bart Goor aan de kant. Antwerpcoach Colin Andrews kon, het transferverbod van zijn club ten spijt, een ervaren gids en enkele jonge welpen uit de kweekschool van het Veltwijckpark in stelling brengen. Sedert woensdag op de Bosuil, mocht ex-Ekerenaar Bart Van Zundert meteen debuteren op rechtsachter, centraal schoof de jonge Jasper Vermeerbergen in de ploeg. Marvin Peersman begon aan zijn tweede optreden op linksachter, al blijft er iets vreemds aan de kleurencombinatie van zijn voetbalschoenen! Onder aanvoering van een herboren Thomas Phibel en met ruggesteun van doelman Kevin Wauthy zou de rood-witte achterhoede overigens een belfotevolle prestatie neerzetten. Alex Di Gregorio geniet zoveel aanzien bij de club dat hij het met onmiddellijke ingang tot aanvoerder wist te schoppen. Middenveld en aanvalslinie waren voor het overige gestoffeerd met vertrouwde namen. Ook jongeling Yannick Put mocht van bij aanvang van zijn allereerste stadsderby de wei in!

Ouderdomsdeken Richard Gedopt trapte af en de rood-witte fans zagen hun kleuren bevlogen en met een gezonde dosis realisme van start gaan. Eerste kans was voor het jarige R Antwerp FC. De knal van Emmerik De Vriese zocht echter te snel hoogte. Bezoeker GbA antwoordde enige minuten later met een slechtgerichte knal van Wanyama. Gb-doelman verslikte zich in Kevin Oris, maar het leverde nog geen resultaat op. Veelvuldig balbezit leidde ook naar de eerste corner van de wedstrijd voor de lokalen. Emmerik De Vriese trapte met links, Thomas Phibel buffelde centraal over het doel van Maes. De eerste controle was misschien niet top, maar Yannick Put knalde 'm desondanks net voor het half uur in de pin. Rood-wit op voorsprong en de Great Old overvleugelde de Kielse brigade. Jammer genoeg verloor het even later in een licht contact met Monteyne rechtspoot Kevin Baert met een bijzonder pijnlijke blessure aan de linkerenkel. Coach Colin Andrews bracht onmiddellijk Niels Martin, maar zag hoe zijn team door een bijzonder moeilijke periode ging. Toch slaagde de eersteklasser er op geen enkel ogenblik in daarvan gebruik maken om dichterbij te kruipen. Logische lokale 1-0 voorsprong aan de rust.

Bezoeker GbA schrok zich tijdens de eerste helft een kleurtje, kwam met spierwitte uitrusting terug en bracht ook Tshibuabua als nieuw speerpunt in de plaats van een tegenvallende François. GbA bleef worstelen met de buitenspelval. Yannick Put verdubbelde ei zo na de voorsprong. Antwerpdoelman Kevin Wauthy smoorde de bezoekende reactie met de vuisten. Junior moest voor meer aanvallende impulsen zorgen, het waren integendeel Niels Martin op de vuisten van doelman Maes en jeugdinternational Kerem Zevne die dreigden. Kevin Oris kopte, maar kende evenmin succes. De jonge Niels Martin richtte op de korte hoek, maar ook nu greep de bezoekende doelman in. Saïd Abbou zag zijn eerste balbehandeling bijna in doel belanden. "De controle was goed, maar de bal sprong iets te ver weg om doelgericht af te ronden", analyseerde de nieuweling achteraf. In de slotfaze hield Antwerpdoelman Kevin Wauthy met een knappe reactie zijn team overeind. Junior borstelde zijn vrijschop tegen de dwarsligger. De rood-witte fans bouwden een feestje: hun club mag zich opnieuw 'Ploeg van 't Stad' noemen...

Na de partij deden de beide coaches helemaal 'live' een boekje open. Colin Andrews was in tegenstelling tot zijn collega een tevreden coach, ook al moet hij nu al rekening houden met de langdurige onbeschikbaarheid van een zijner beste spelers...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/07/2010)

24 Guillaume François

34' 7 Kevin Baert (uit)/
30 Niels Martin (in)

59' 12 Bart Van Zundert (uit)/
3 Thomas De Corte (in)

59'
Notice: Trying to get property of non-object in /home/rafcmuse/domains/rafcmuseum.be/public_html/wedstrijdarchief/wedstrijdfiche.php on line 516
15 Jasper Vermeerbergen (uit)/

Pascal Bissé (T.) (in)

59' 24 Yannick Put (uit)/
14 Kerem Zevne (in)

74' 23 Alexandre Di Gregorio (uit)/
28 Franky Pelgrims (in)

80' 10 Kevin Oris (uit)/
26 Mike Van der Linden (in)

80' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
11 Said Abbou (in)

24 Guillaume François (uit)/
21 Bavon Tshibuabua (in)
46'

86 Mats Rits (uit)/
11 Junior (in)
63'

12 Victor Wanyama (uit)/
13 Jean Acosta Soares (in)
74'

27' Yannick Put 1-0
Ruststand 1-0
92' Eindstand 1-0 92'