Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Antonia R. Antwerp F.C.
0 4
28.07.2009 Plaats: René Gijselsstadion

Scheidsrechter: Jan De Vrij

Lijnrechters:
Maarten Coeck - Jan Vermeiren

Wedstrijdverslag

Wedstrijd eindigt dramatisch

Eigen bericht - Ondanks het moedige en bij momenten snedige weerwerk van KFC Antonia, was de sfeer bij de groen-roden bijzonder bedrukt na afloop van de oefenpot tegen de jongens van Ratko Svilar. Pas hersteld van een ernstig knieprobleem en niet langer dan een weekje terug op het trainingsveld, zal de club Jorg De Pooter allicht opnieuw maanden moeten missen met een nieuwe knieblessure. Neergegaan in wat een onschuldig duel leek, werd de spits sekonden voor het einde per draagbaar weggedragen. Enkele minuten na het laatste fluitsignaal werd hij al naar een lokaal ziekenhuis gebracht. Daarmee bevestigt het gras van het René Gijselsstadion zijn wat trieste reputatie. Wie herinnert zich immers niet de dubbele beenbreuk die Zoran Ljubinkovic (waar zou de toenmalige belofte ondertussen uithangen?) er enkele seizoenen geleden opliep? De stemming onder de Antwerpfans was evenmin echt top na afloop, maar dat had veelal te maken met wedstrijd- en scoreverloop.

Het is nog even koffiedik kijken waar Antwerpcoach Ratko Svilar met zijn selectiewerk naartoe wil. Enkele (mogelijke) sterkhouders als Matthias Trenson, Bas Vervaeke of nog Benjamin Lambot (al lijkt de middenvelder te sukkelen met een weerbarstige kuit) haalden het matchblad niet. Stonden er ook veel traditionele namen aan de aftrap, er bleven net zoveel gevestigde waarden als Spencer Verbiest, Kevin Baert, Marco Gbarssin en Bart De Corte op de bank voor een invalbeurt in de tweede helft. Keuze voor tweede doelman, in afwezigheid van Kevin Wauthy, viel dit keer op Ben Algoet die bij de volgers van het reservenelftal toch al enige reputatie geniet. R Antwerp FC trapte af en probeerde onmiddellijk enige druk op vijandig doelgebied te forceren. Het was behoorlijk zoeken langs de flanken en in de zestien was het voor de beide testers Goran Antelj en Eldin Adilovic zelfs met een vergrootglas speuren naar een gaatje in de afweer. Pas na vier minuten een eerste poging op doel van Roel van Hemert, helaas nogal fors hoog gericht. Onmiddellijk gevolgd door een stevige trap op doel van Manu Kenmogne die helaas niets meer dan een door Thomas Phibel overgekopte corner opleverde. Darko Pivaljevic, een stukje beter in zijn hum dan afgelopen weekeinde in Kapellen, richtte zijn schot voorlangs.

Bij zijn eerste actie in de zestien werd tester Eldin Adilovic neergehaald. Volgens de lokale fans wees de scheidsrechter nogal voorbarig naar de stip, waar hij het bij twee latere gelegenheden dan weer naliet. Manu Kenmogne joeg de doelman de verkeerde kant op en stuurde doorgemoedereerd in de rechterbenedenhoek. Marquinhos werd niet veel later van de sokken gelopen, maar nu reageerde de fluitenier niet. Roodwit dus opnieuw aan het werk op jacht naar verdere doelpunten, maar liet zich op nogal wat slordig passenspel betrappen. Marquinhos haalde zich de gram van de achterban op de hals door steeds maar weer van te ver te proberen. Thomas Phibel werd daarentegen meermaals op een open doekje getrakteerd. Marquinhos wrong zich voorbij twee opponenten, maar zocht opnieuw de verkeerde kant van de staak. Roel van Hemert deed dat helaas ter linker zijde over. Net voorbij het half uur stond Eldin Adilovic ideaal om de voorbereidende slalom van Manu Kenmogne staalhard in doel te verlengen. Amper drie minuten later klopte de tester op aangeven van Darko Pivaljevic de lokale doelman een derde keer. 'King Darko' zorgde ei zo na nog voor een vierde treffer, maar de stifter zoefde net naast.

Roel van Hemert en Marquinhos bleven, voor de overige posities was het nieuwe namen invullen. In de centrale as 'veteranen' Spencer Verbiest en Marco Gbarssin, omringd door veel jeugdig talent van eigen bodem. Ben Algoet mocht bij zijn eerste selectie meteen een halve wedstrijdhelft onder de lat. Mede geholpen door het voortreffelijke werk van het centrale duo Bart De Corte-Spencer Verbiest werd de jonge doelman pas heel laat in de partij voor het eerst bedreigd. De uithaal van invaller (14) ging fors voorlangs. Dan hadden de bezoekers de tussenstand net tevoren op 0-4 gebracht dank zij de Braziliaanse stagiair Caio, die het net als enkele dagen geleden bijzonder moeilijk had om zich door te zetten. Zijn doelpogingen waren eveneens een beetje ondermaats, al heeft hij wel de verdienste het meermaals geprobeerd te hebben. Marco Gbarssin verplaatste het spel naar de flanken en knalde net zo graag zelf vanuit alle hoeken en vanaf elke afstand. Hij was helaas geen enkele keer precies genoeg. Kevin Baert flitste op links en verdiende een goal. Zijn vluchtschot spetterde op de dwarsbalk. Wie zoveel kansen mist, kan echt geen karton bij mekaar voetballen!

Volgde nog het dramatische ongeval waarvan Jorg De Pooter het slachtoffer werd. De wedstrijd eindigde zodoende helemaal in mineur.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/07/2009)

Statistieken

K.F.C. Antonia R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Dave Kempenaers (K)
6 Jesse Huygen
16 Sam Vaninderdael
19 Ben Bellekens
7 Ilja De Ridder
11 Steve Mattheeussen
20 Maarten Smeulders
12 Bart Corluy
13 Manuel Bogaerts
24 Jorg De Pooter
9 Steven Sijsmans
1 Vincent Van Trier
29 Roel van Hemert
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel
52 Zarko Jelicic
12 'Marquinhos' Roberto Rocha
6 Sebastián Setti
9 Darko Pivaljevic (K)
18 Manu Kenmogne
15 Goran Antelj (T.)
27 Eldin Adilovic (T.)

Wissels

46' 7 Ilja De Ridder (uit)/
10 Timmo Huygen (in)
 
52 Zarko Jelicic (uit)/
4 Icham El Messaoudi (in)
46'
 
2 Thomas Phibel (uit)/
14 Spencer Verbiest (in)
46'
 
16 Ransford Addo (uit)/
26 Bart De Corte (in)
46'
 
1 Vincent Van Trier (uit)/
Ben Algoet (in)
46'
 
27 Eldin Adilovic (T.) (uit)/
28 Caio Goncalves de Jesus (in)
46'
 
15 Goran Antelj (T.) (uit)/
23 Geoffry Hairemans (in)
46'
 
6 Sebastián Setti (uit)/
33 Marco Gbarssin (in)
46'
 
9 Darko Pivaljevic (uit)/
7 Kevin Baert (in)
46'
 

Begin Match
      Manu Kenmogne (penalty) 0-1 10'
      Eldin Adilovic 0-2 33'
      Eldin Adilovic 0-3 36'
Ruststand 0-3
      Caio Goncalves de Jesus 0-4 84'
95' Eindstand 0-4 95'
TERUG