Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R. Exc. Virton
2 1
21.02.2009 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Kenny Snoeck

Lijnrechters:
Eric Thiry - Michael Gerard
Toeschouwers: 4009

Wedstrijdverslag

Supporters, bedankt! (D. Pivaljevic)
Eigen bericht - Minder, veel minder volk dan de afgelopen maanden en jaren gebruikelijk was in het Bosuilstadion. Toch heeft de twaalfde man meegeholpen een loden last van de spelersruggen af te halen. "I lost a thousand kilos, thanks to our fans", dixit Darko Pivaljevic. De fans deelden eveneens in de complimenten van de overige Antwerpspelers die hun captain voor de camera's bij RAFC.TV bijsprongen. De roodwitte achterban was nochtans niet helemaal gelijkgestemd aan de partij begonnen. De spandoeken waren immers kristalklaar en de protestliederen golden vooral het roodwitte bestuur. Leentjebuur gespeeld bij het grote FC Liverpool en een volledige tweede helft volgehouden.

Bijna allemaal dezelfde namen op het wedstrijdblad. Samen met Slobodan Slovic en Kevin Wauthy bleven dit keer Marco Gbarssin en Spencer Verbiest wel lange tijd verstoken van beweging. Ransford Addo werd van onder het stof vandaan gehaald en ook Emmerik De Vriese kreeg een plaatsje bij de starterself in een nog zelden beoefende 3-5-2 aanvangsopstelling. Roel van Hemert (links), Ray Fršnkel (centraal) en Ransford Addo (rechts) moesten de Virtonezen in hun dadendrang afstoppen. Matthias Trenson en Ivan Vukomanovic sloten vanuit het middenveld bij. Zarko Jelicic, box-to-box Darko Pivaljevic en Emerik De Vriese (op rechts!) mochten zich in steun van Adamo Coulibaly en Manu Kenmogne offensief uitleven. De beide spitsen zouden zich als aanspeelpunten opvallend vaak in en rond het vijandelijke strafschopgebied ophouden. Zelfde namen en toch helemaal anders. Dat bleek al vlug. Penetratie in de centrale as en al onmiddellijk gevaar. Matthias Trenson kwam de benen van Leyder tegen die hem van succes hielden. Ook de botsende corner van Zarko Jelicic kon slechts in hoge nood weggewerkt worden. Dat het achteraan bij roodwit nog niet helemaal snor zat, maakte Lamonaca duidelijk. Het schot op doel miste evenwel elk richtinggevoel. Sein voor de roodwitte flankverdedigers om van positie te wisselen.

Ook Ivan Vukomanovic, afwisselend met Matthias Trenson, zakte dieper uit om het bezoekende raderwerk te ontregelen. Positiewijzigingen ŗ volontť zijn volgens kenners een beproefde aanpak van de nieuwe Bosuilcoach. Wie zich daar weinig tot niets aan gelegen liet, was Adamo Coulibaly. Hij kreeg van Manu Kenmogne de ideale bal. De loopactie was formidabel, de afwerking op de benen van Leyder alweer een afknapper voor de achterban. Zarko Jelicic was de volgende om het te proberen. Zijn schot klom het (donkere) wolkendek tegemoet. Predrag Ristovic beleefde ondertussen een rustig wedstrijdbegin, al had de doelman geluk dat een vallend schot van Lambot op het dak van zijn doel belandde. 'Les Verts de Gaume' verloren vervolgens Lamonaca wegens blessure en dat werkte op hun cool. Rechterverdediger Godart foulde Matthias Trenson en kwam voorlopig nog weg met de spreekwoordelijke bolwassing van scheidsrechter Snoeck. Het schuivende schot van Manu Kenmogne bracht Leyder niet in problemen. En
plots weer volk op een heel onverwachte plaats. Ray Fršnkel liet zich al langer opmerken in de middenzone, maar in een combinatie over de rechterflank haalde hij zelfs de achterlijn. Hij sleepte er een hoekschop uit die hij zelf over het doel kopte. En de roodwitte druk kwam van alle kanten.

Roel van Hemert dropte de bal in de zestien. Leyder was er eerder bij dan Adamo Coulibaly. Emmerik De Vriese bestormde via aflossingspunt Zarko Jelicic de linkerflank. De raket van Ray Fršnkel landde in de business-seats. Roel van Hemert knalde op de boks van Leyder over het doel. Adamo Coulibaly bewerkte een knappe center van Darko Pivaljevic met links, maar het vizier stond alweer slechtgericht. Rusten met 0-0 en dat was niet zo'n comfortabele tussenstand voor de nieuwe coach. Roodwit begon opnieuw gedecideerd, maar ook bij de bezoekers was het idee gerijpt dat het maar eens moest gaan gebeuren... De duels werden slag op slinger scherper. Godart de eerste bezoeker in een reeks van vier om op de bon te vliegen, volgden later ook Gustin, Detremmerie, KoÔta en... ook Darko Pivaljevic die meteen zijn ticket voor Charleroi mag verscheuren. Diens landgenoot Zarko Jelicic had toen al lang voor de voorsprong gezorgd. Een knap doelpunt van de linkspoot staalhard in de linkerbenedenhoek, ook de voorbereiding van Roel van Hemert en Manu Kenmogne was op niveau. L'Excel had dus harde noten om kraken en de gele rekening cijferde dus op. Mooi plaatsje voor een vrije trap met rechts. Manu Kenmogne krulde over de muur in de handen van Leyder. Roel van Hemert knokte zich in de gunst van de achterban en knalde op de vuisten van Leyder.

Een vrije trap van Zarko Jelicic schoot gevaarlijk door in de zestien, maar ook nu wist Leyder te klemmen. De inbreng van de jonge Schoumaker, pas 20 eind volgende maand en een groot talent volgens alle kenners, haalde de bezoekers onder hun oncomfortabele defensieve situatie uit. Het roodwitte middenveld kreeg het plots moeilijk de acties te verleggen. Toch een treffer halverwege de tweede periode, zo leek het even. Adamo Coulibaly of Manu Kenmogne? De treffer van de topschutter werd vanwege buitenspel afgekeurd. Gustin zocht het doel, maar het vallende projectiel knalde flink naast. KoÔta meldde zich, maar ook hij besloot naast. De Virtonezen kregen plots een reeks hoekschoppen te trappen. Druk op de gelederen. Coach Ratko Svilar bracht prompt Marco Gbarssin. De robuuste ex-Virtonees moest even op temperatuur komen en dus gingen de bezoekers nog wel even door. Toch liet roodwit zich niet wegdrummen. De tegenprikjes beslisten de partij. Manu Kenmogne dwong de corner af. Zarko Jelicic bediende Darko Pivaljevic die op weg naar doel een hand tegenkwam. De ass.-scheidsrechter vlagde de bal naar en Kenny Snoeck volgde gedwee op de stip, maar liet zich vervolgens de belegering van zijn assistent helemaal welgevallen. Aanloop Darko Pivaljevic en goal! Afgekeurd. Aanloop Darko Pivaljevic en op dezelfde manier met een gestrekt schot door het midden: goal!

In een alles-en-niets slotoffensief knalde Vandesande een balverlies van Ivan Vukomanovic in de linkerkruising. Er zijn zo van die onvergetelijke doelpunten! Dichter kwamen de Virtonezen niet meer en dat leidde onder het toeziende oog van het scheidrechterlijk trio tot verbale en fysieke dreigementen richting Antwerpspelers. Een (geoorloofd) gebaar van protest, dixit Sťbastien Grandjean? We begrijpen steeds minder van de communautaire hersenkronkels in het zuiden des lands. Ook de in GvA onlangs nog fel bekritiseerde infrastructuur moest er aan geloven. Jammer, dit keer geen beroepsfotograaf te zien om de deuren in het rond te zien vliegen. Eens de rust weergekeerd, kwamen de roodwitte spelers hun fans bedanken voor de steun. "I lost a thousand kilos, thanks to our fans", vatte Darko Pivaljevic het beknopt samen. Meer bij RAFC.TV online en vrijdag in RAFC.TV @ Exqi Sport als RTL-TVi in steun van de Waalse broederclub het de nationale televisie toestaat, tenminste...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/02/2009)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R. Exc. Virton

Elftallen

1 Predrag Ristovic
16 Ransford Addo
3 Ray Fršnkel
2 Roel van Hemert
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic
5 Ivan Vukomanovic
20 Matthias Trenson
52 Zarko Jelicic
18 Manu Kenmogne
10 Adamo Coulibaly
16 MichaŽl Leyder
2 Cyril Detremmerie
15 Simon Dupuis
20 MaŽl Lepicier
6 Steve Gustin
32 Benjamin Lambot
10 Sťbastien Hareau
19 Mathieu Godart
28 GaŽtano Lamonaca
11 Barek Bendaha
39 Moussa KoÔta

Wissels

77' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
33 Marco Gbarssin (in)
 
89' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
14 Spencer Verbiest (in)
 
28 GaŽtano Lamonaca (uit)/
17 Kevin Jacmot (in)
21'
 
10 Sťbastien Hareau (uit)/
7 David Schoumaker (in)
64'
 
20 MaŽl Lepicier (uit)/
4 Stťphane Vandesande (in)
84'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Mathieu Godart 49'
51' Zarko Jelicic 1-0      
      Steve Gustin 53'
      Cyril Detremmerie 55'
      Moussa KoÔta 57'
72' Darko Pivaljevic      
88' Darko Pivaljevic (penalty) 2-0      
      Stťphane Vandesande 2-1 89'
89' Zarko Jelicic      
94' Eindstand 2-1 94'
TERUG