Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Exc. Virton R. Antwerp F.C.
0 2
04.10.2008 Plaats: Stade Y. Georges

Scheidsrechter: Stéphane Breda

Lijnrechters:
Bernard Lepage - Christophe Berbiers
Toeschouwers: 3505

Wedstrijdverslag

Marco opnieuw wat blij met positieve prestatie
Eigen bericht - Pech, maar geen doemgedachten bij Marco Gbarssin. Net nu hij voor het eerst tegen 'zijn' R Exc. Virton mocht spelen smashte hij kop tegen kop met groenwitte Simon Dupuis. De nochtans stevige Fransman werd met de draagbaar afgevoerd, maar relativeerde achteraf bij RAFC.TV zijn mislopen kennismaking met het vernieuwde Yvan Georges. De nieuwe tribune in Zuid-Luxemburg oogt best mooi, maar heel veel zitjes bleven ook bij het bezoek van 'stamnummer één' jammer genoeg wel leeg. De Antwerpsupporters waren, gedragen door de spetterende prestatie tegen FC Brussels, naar het zuiden gereisd om er de roodwitte spelers te ondersteunen in hun zoektocht naar de driepunter. Beide coaches hadden moeten inleveren op hun topschutter, Darko Pivaljevic (ziek) en Moussa Koita (geschorst vanwege dubbele boeking). Antwerpcoach Dimi Davidovic had in Adamo Coulibaly de meest logische aanvallende oplossing gevonden. Dat was andere koek voor Sébastien Grandjean. Hij had de 'ouverture' van de nieuwe tribune sportief te vieren, maar had daarbij uiteraard geen alternatief in de lengte. Er werd dus geopteerd voor een paar snelheidsduiveltjes om de roodwitte defensie te ontwrichten.

Het speelveld mooi bespeelbaar. Scheidsrechter Bréda had daar net als de 22 acteurs geen bezwaar tegen. R Exc. Virton trapte af, roodwit nam gedecideerd, maar niet overhaast over. Adamo Coulibaly was de eerste speler om in de buitenspelval te duikelen. Marco Gbarssin leek al vlug uit een duel een enkelprobleempje mee te slepen, maar beet door. Beide teams bleven netjes in het opgelegde spelpatroon, al was de passing bij momenten niet echt oogstrelend. Een doorschietende vrijschop van Lamonaco zorgde voor een eerste gevaarlijke standje voor Predrag Ristovic. Net voor het kwartier kon Abdou Samb trappen op een terugvallende bal af Roel van Hemert. Het schot streelde het wolkendek. De kansen schaars. Het spel werd immers op het middenveld uitgevochten.

Niet letterlijk uiteraard, al vielen er in de zestiende minuut wel twee slachtoffers van een 'Bailly-incident' te betreuren. Hoofd tegen hoofd: Marco Gbarssin en Simon Dupuis lagen uitgeteld tegen het gras. Scheidsrechter Bréda zag direct de ernst: er zat inderdaad (te) weinig beweging in stoere Marco Gbarssin. Het einde van het (opruimings)werk bracht twee nieuwe gezichten tussen de lijnen. Bas Vervaeke mocht al heel vlug komen vervangen. R Antwerp FC leek het vlugst vertrouwd met de nieuwe situatie. Op pass van Slobodan Slovic ging Zarko Jelicic van ver zijn kans en ook nog een tweede keertje. De richting kwam helaas niet goed uit. Het gevaar schaars en toch twee poginkjes van de thuisspelers net na het half uur. Geen van de twee keren had Lamonaca de gepaste afwerking in de voeten. Adamo Coulibaly richtte zijn kopbal dan weer veel te hoog. V-aanvoerder Blaise vergreep zich aan Zarko Jelicic en kwam in het boekje van een uitstekend leidende Bréda.

Roel van Hemert bracht zijn doelman bijna in gevaar met een (onnodige) terugspeler, maar Predrag Ristovic loste het standje op. Zo leek de match finaal naar een gelijke ruststand te gaan. Niet zo, in de gedachten van Sebastian Setti. De verdedigende middenvelder haalde zelf het balverlies op, zag doelman Brolet verleidelijk ver uit zijn doel staan en knalde vanop zo'n 36m. Schoof die bal netjes onder de dwarsbalk tegen de tent. Bezoekervak aan het feest. De leiding liet de verloren tijd netjes ophalen, maar dat volstond niet meer voor de groenhemden om gevaarlijk te worden, zeg maar wat terug te doen. Roodwit dus met voorsprong de kleedkamer in!

R.E.V. kwam met overtuiging terug. Er moest en er zou vlug een gelijkmaker komen. Dat was zonder de onberispelijke (defensieve) inzet van de roodwitten gerekend. Elk op hun manier hielden de vier achterspelers en met hen de rest van het team van Davidovic het gevaar ver weg. Al vlug viel het lokale offensiefje stil. Roodwit stortte zich niet halsoverkop in het offensief, al was het uiteraard niet al verdedigen dat de klok sloeg. Zarko Jelicic vermocht de voorsprong bijna te verdubbelen. Het vluchtschot vloog nogal ver naast. De jongens van Grandjean probeerden ondertussen iemand in stelling te brengen via een van de nogal talrijke vrij- en hoekschoppen. De ongelukkige kopbal van Ivan Vukomanovic op eigen doel bezorgde zijn doelman Predrag Ristovic nog het meest kopbrekens. Aan de overkant zette de werklustige Manu Kenmogne zijn loopactie om in een schot op doel, maar de bal scheerde buitenkant linkerpaal.

Halverwege de tweede periode speelde V-coach Grandjean in zijn rush naar de gelijkmaker met Schoumaker een nieuwe troefkaart uit. Het bracht meer van hetzelfde: ballen vanaf de flanken voor doel pompen en dan merken de lange man er niet is. Adamo Coulibaly werd in volle inspanning onderbroken voor... een blessure van Roel van Hemert. Verzorging mocht niet meer baten en dus kreeg jongeling Bart De Corte minuten in de 'kolkende hel' van de Gaumes. Een weifelachtige tussenkomst van doelman Brolet op hoekschop van Slobodan Slovic, zette opnieuw vaart in het Antwerpse aanvalsspel. Adamo Coulibaly week op pass van Bas Vervaeke uit naar de rechterflank en zette netjes af in de zestien. Zarko Jelicic verlengde de assist in doel. Roodwit had de bevrijdende treffer beet en kon zich opmaken voor een bevlogen laatste kwartier. Toch raapten Ivan Vukomanovic (onsportief gedrag) en Bart De Corte (forse fout op Abdou Samb) elk nog een (onnodige) gele kaart. De score zorgde voor feestgedruis in het roodwitte kamp, het verhaal van Marco Gbarssin door hemzelf verteld bij RAFC.TV voor opluchting, de (mogelijk zware) blessure op zijn minst voor een pijnlijke grimas bij Roel van Hemert.
(EmWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/10/2008)

Statistieken

R. Exc. Virton R. Antwerp F.C.

Elftallen

16 Gerald Brolet
19 Matthieu Godard
14 Guy Blaise
20 Mael Lepicier
6 Steve Gustin
10 Sébastien Hareau
15 Simon Dupuis
28 Cyril Detremmerie
8 Gaetan Lamonaca
24 Abdou Samb
9 Yves Ngassen
1 Predrag Ristovic
2 Roel van Hemert
3 Ray Fränkel
5 Ivan Vukomanovic
20 Matthias Trenson
12 Slobodan Slovic
33 Marco Gbarssin
6 Sebastián Setti
52 Zarko Jelicic
18 Manu Kenmogne
10 Adamo Coulibaly

Wissels

19' 15 Simon Dupuis (uit)/
5 Adrien Lespagnard (in)
 
66' 9 Yves Ngassen (uit)/
7 David Schoumaker (in)
 
84' 5 Adrien Lespagnard (uit)/
22 Romain Grevisse (in)
 
33 Marco Gbarssin (uit)/
19 Bas Vervaeke (in)
19'
 
2 Roel van Hemert (uit)/
26 Bart De Corte (in)
73'
 
52 Zarko Jelicic (uit)/
8 Darko Lukanovic (in)
87'
 

Begin Match
37' Guy Blaise      
      Sebastián Setti 0-1 44'
Ruststand 0-1
      Zarko Jelicic 0-2 76'
      Ivan Vukomanovic 82'
      Bart De Corte 93'
94' Eindstand 0-2 94'
TERUG