3 6
28.08.1932 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Henri Christophe

Na Royal Antwerp FC - K Liersche SK

Slechts weinig volk. Heer Christophe stelt de ploegen in lijn. K Liersche SK wint den opgooi. Na enkele afwisselende aanvallen zet John Mortelmans gepast voor en Flor Lambrechts opent den scoor aan de zesde minuut. Louis Somers houdt een keihard schot van Voorhoof. De Keyser zendt voor open doel op den paal. Aan de 12e minuut op algemeenen aanval der rood-witten centert Dis Bastin in en Flor Lambrechts doelt nummer twee. Jos Van Beeck trekt mooi op doel, Christiaens houdt. Aan de 17e minuut lukt De Keyser op center van Symaes een eerste tegenpunt. De verdediging der rood-witten boezemt ons weinig vertrouwen in. K Liersche SK is ten aanval en dwingt drie corners te reke af. Aan de 28e minuut centert Symaes in, Klockaerts onderschept met het hoofd en De Keyser stelt de ploegen gelijk. K Liersche SK is op dreef en verontrust meermaals de Antwerpverdediging. Op een onbeschrijflijk geharrewar voor de netten van Christiaens, zendt Jos Van Beeck over. Christiaens houdt een bliksemschot van Dis Bastin. Brugghe zet Louis Somers op de proef. Dis Bastin komt alleen voor doel, maar schiet juist over. Waarop rust met 2-2.

Na de herneming zijn de Sportkringers eerst op dreef. Aan de vijfde minuut veinzen Klockaerts en Voorhoof op voorzet van Symaes en De Keyser bezorgt de zwart-gelen den voorsprong. Dis Bastin ontsnapt mooi, doch zendt nevens. Aan de 14e minuut weet Brugghe op persoonlijke poging den stand op 2-4 te brengen. Voorhoof kopt rakelings naast. Twee minuten later doelt Voorhoof nummer vijf op pas van Klockaerts. Christiaens moet corner toestaan. Gegeven door Sooi(ke) De Vries, wordt John Mortelmans in doel omgezet aan de 22e minuut. Het spel is niettegenstaande de warmte, nog zeer vlug. Langs beide kanten wordt hevig doorgegeven. Aan de 27e minuut breekt Voorhoof door en weet nummer zes te doelen. John Mortelmans verkijkt een eenige kans op pas van Flor Lambrechts. Christiaens houdt een kei van Flor Lambrechts. Hij zet nogmaals op den paal. Het einde ziet K Liersche SK verdiend met 3-6 winnen. Simons, Kiebooms, Brugghe, De Keyser en Voorhoof waren de uitblinkers. Bij R.A.F.C. zijn Louis Somers, Flor Lambrechts en Dis Bastin te vermelden.

(bron: GvA - historisch archief - 29/08/1932)

Joseph Brugghe

6' Flor Lambrechts 1-0
12' Flor Lambrechts 2-0
      Gustaaf De Keyser 2-1 17'
      Pieter Klockaerts 2-2 28'
Ruststand 2-2
      Gustaaf De Keyser 2-3 50'
      Joseph Brugghe 2-4 59'
      Bernard Voorhoof 2-5 61'
67' John Mortelmans 3-5
90' Eindstand 3-5 90'