3 2
02.06.1929 Plaats: Het Lisp

Scheidsrechter: Henri Maeck

Na Liersche S.K. - Royal Antwerp FC

Als verwacht werd, had deze hoogst belangrijke match het Liersche Stadion meer dan boordevol doen loopen. Heer Maeck stelde om 3 ure de ploegen in lijn. Liersche SK wint den toss en stelt Royal Antwerp FC met het gezicht tegen den fellen wind. Dit belet niet dat de rood-witten zich al dadelijk voor het Liersche doel nestelen met een vlug en schoon combinatiespel. De vleugels Dis Bastin en Frans Lodts zijn een bestendig gevaar voor Van Tongerloo. Het evenwicht herstelt zich. Aan de 8en minuut kan Louis Somers een grondscherend schot van Appeltandt nevens den paal in corner wegduikelen. Hierop ontstaat een gevaarlijke doelworsteling, maar het gevaar wijkt.

L.S.K. dringt nog aan. Louis Somers krijgt een keihard schot van Bervoets te stoppen. Rond de tiende minuut komt R.A.F.C. opnieuw op dreef. De combineerende voorlijn dwingt de bewondering der toeschouwers af. Van Tongerloo redt een schot van Willy Ulens, waarna twee corners voor R.A.F.C. zonder gevolg blijven. Een doorbraak van De Meyer wordt fel toegejuicht. Op een combinatie-aanval langs Willy Ulens, Frans Lodts en Dis Bastin scheert het leder dreigend voor het doel. L.S.K. is ingedrukt en moet zich beperken met af en toe te ontsnappen. Appeltandt schiet in de wolken. Weldra is de rust daar met blanken scoor.

Na de verwisseling der plaatsen, heeft R.A.F.C het voordeel van den wind. Willy Ulens scheert al dadelijk den doelpaal. Van Tongerloo heeft het erg te verduren, terwijl Vandenbosch een zeker doelpunt kan wegkoppen. Aan den 8en minuut schiet Appeltandt op center van Seymans langs den binnenkant van den doelpaal nummer een in het net van Louis Somers. De toejuichingen zijn nog niet gestild, wanneer Dis Bastin doorbreekt en gelijkstelt. Aan de 15en minuut op een door Dis Bastin gegeven corner, geeft Jos Van Beek den voorsprong aan R.A.F.C. Vijf minuten later stelt De Keyser op center van Seymans weer gelijk. Het spel is spannend, de omstaanders zijn in vervoering.

Aan de 33e minuut doelt Voorhoof den winning-goal. Hoewel R.A.F.C. nog aandringt en een corner bekomt, blijft de stand 3-2. De beste spelers waren Seymans en Voorhoof die met den wetenschappelijken De Keyser de overwinning voor Liersche SK behaald hebben. Bij R.A.F.C. was John Mortelmans de uitblinker.

(bron: GvA - historisch archief - 03/06/1929)

Jos Van Beeck

53' Raymond Appeltandt 1-0
      Désiré Bastin 1-1 54'
      Jos Van Beeck 1-2 60'
65' Gustaaf De Keyser 2-2
78' Bernard Voorhoof 3-2
90' Eindstand 3-2 90'