0 0
13.01.1929 Plaats: Olympisch Stadion

Scheidsrechter: M. Charlier

Na Royal Antwerp FC - FC Malinois

De talrijke bezoekers hebben in het Olympisch Stadion een schoonen en vluggen kamp bijgewoond tusschen het ongeslagen Royal Antwerp FC en de vlugg Mechelaars. De plotselinge verandering van 't weder had veel tot den bijval bijgedragen, want niet alleen was de temperatuur heel wat beter voor spelers en toeschouwers, maar ook was het terrein in goeden staat. Ten drie ure roep heer Charlier de ploegen tusschen de lijnen. Sterckx wint den toss van FC Malinois en brengt niet het minste voordeel aan. Na een eerste afgeslagen aanval van de bezoekers, ontsnapt Dis Bastin, maar schiet op den buitenkant van 't net. FC Malinois is baas en bekomt twee cornes, echter zonder voordeel. Louis Somers had evenwel een mooien kopbal van Hellemans te pakken en moet even later ook uitloopend zich op den bal werpen om zijn net zuiver te houden. Truyts klaart een doelworsteling op, waarna Louis Somers een free-kick houdt, gegeven door Dierckx op fout van John Mortelmans.

Louis Somers slaat met de vuist een center van Dierckx weg. R.A.F.C. waagt op haar beurt enkele schoone aanvallen. Op center van Frans Lodts schiet Willy Ulens op doel. Het leder raakt de hand van een van de Mechelse backs. Heer Charlier bekijkt die actie als onvrijwillig. Truyts houdt zijn net zuiver. De Mechelse keeper redt nog een paar schoten Willy Ulens. Weldra is de rust daar met blanken scoor.

Na de herneming is FC Malinois weer in de buurt van Louis Somers, maar kan geen nut werken uit twee hoekschoppen. Het spel verplaatst zich met onverminderde snelheid. Frans Lodts dwingt den eerste hoekschop voor R.A.F.C. af. Op een algemeenen aanval der bezoekers, kruipt R.A.F.C. door het oog van de naald, wanneer de goedgeplaatste Andries den bal overlaat aan Sterckx, die op den paal schiet. FC Malinois bekomt nog een hoekschop zonder gevolg. Eindelijk komt R.A.F.C. uit haar schelp. Op center van Frans Lodts scheert Willy Ulens de lat. Louis Somers houdt een keihard schot van Noels. Dis Bastin is niet gelukkiger met een schuin schot dat Truyts onschadelijk maakt. R.A.F.C. bekomt nu twee coners, waarop John Mortelmans rakelijks neven den doelpaal schiet. Op een nieuwen hoekschop kan Truyts fortuinlijk redden. Even later denkt men dat R.A.F.C. een doel telt, Truyts kan juist op de doellijn het schot van Louis (Bob) De Deken in corner wegduikelen.

R.A.F.C. dringt nog aan, maar Dis Bastin verkijkt een schoone kans, wanneer hij ontsnapt, doch van te wijd nevens het doel zendt. Louis Somers krijgt ook nog schot, doch de stand blijft 0-0.

Onze beschouwingen
Schoon een voetbalpartij zonder doelpunten een afwisseling mist, mogen toeschouwers en spelers zich uiterst tevreden over den uitslag en het vertoonde spel achten. Het was een aantrekkelijk voetbalspel met FC Malinois tot vijf minuten voor de rust afgeteekend in de meerderheid, wanneer R.A.F.C. een krachtig tegenoffensief inzette. De tweede helft zag FC Malinois nog in de meerderheid. R.A.F.C. mag van geluk spreken dat het scoorbord toen nog 0-0 aanwees. De laatste twintig minuten domineerde R.A.F.C. en FC Malinois had het geluk aan hare zijde, zoodat de draw de beide teams mag bevredigen. De Antwerpverdediging en de Mechelse voorlijn met centerhalf Hellemans waren de markante deelen der ploegen.

(bron: GvA - historisch archief - 14/01/1929)

Arthur Sterckx

90' Eindstand 0-0 90'