WIlly Boven - Ludo Verheyen
Toeschouwers: 2.000

Oefencampagne 1995-'96 (03)

Na R Antwerp FC - KSK Lierse - Bosuilen groeien naarmate partij vordert

Deurne - Voor een vrij behoorlijke opkomst zorgden R Antwerp FC en K Lierse SK in het Bosuilstadion voor een niet onaardige opener van de tiende uitgave van de Trofee Ludo Coeck. De Pallieters gingen het best van start, maar incasseerden in het zicht van de rust een typische Severeyns-doelpunt. Rood-wit trok zich op aan deze 1-0 en groeide verder naarmate de partij vorderde, in zoverre dat de zege niet onverdiend genoemd kan worden. In het vooruitzicht van de terugwedstrijd van volgende week dinsdag op het Lisp blijft het echter een erg kleine marge.

Aan een tempo dat zeker niet aan de hoge kant lag, hadden de Lierenaars het meeste balbezit. Veel gevaar leverde dat niet op. Bij een ondoordachte teruglegger van Sammy Greven zat Snelders op vinkenslag. De bezoekende libero devieerde het leder richting Ranko Stojic. Die had alle moeite van de wereld om zijn doel ongeschonden te houden. Meer zat er tijdens de eerste helft voor de gasten evenwel niet in. Aan de overzijde geraakte de Russische aanvaller David Kiviachvili slechts sporadisch uit de greep van Van Kerckhoven. Een kopbal in de handen van Moons en een te overhaast schot naast de kooi waren zijn enige wapenfeiten, zodat hij bij de rust in de kleedkamer werd gelaten. Ook Francis Severeyns kon zich tegen Serneels niet doorzetten. Cisse blijft echter een onberekenbaar iemand en drie minuten voor de pauze pakte de Antwerptopschutter uit met een magistraal stiftballetje over het hoofd van een hulpeloze doelman.

Het "Europese" K Lierse SK, bij wie Snoeckx reeds voor de rust vervangen diende te worden door Pauwels, keek meteen tegen een achterstand aan en zou die niet meer kunnen ophalen. R.A.F.C. met Peter Cestic als laatste man en kapitein Rudi Smidts wisten met het gekende enthousiasme het lokale vuur aan te wakkeren. De thuisploeg nam grotendeels het initiatief over. Rubenilson Monteiro schoof vanuit het middenveld naast Francis Severeyns en dat bleek zeker geen slechte zet. Moons had een prima reflex in huis om de spits van een tweede doelpunt te houden. Aan de overzijde ging Ranko Stojic gepast plat bij een poging van de ingekomen Wilkin (Jan Claessens - GvA - 13/07/1995).

6 José Santana De Sousa

46' 3 Nico Broeckaert (uit)/
12 Petar Cestic (in)

46' 10 David Kiziachvili (uit)/
15 Rudi Smidts (in)

7 Karel Snoeckx (uit)/
15 Raf Pauwels (in)
35'

6 José Santana De Sousa (uit)/
16 Frederic Wilkin (in)
60'

5 Stefan De Smet (uit)/
14 Bert De Roover (in)
65'

Sammy Greven
Carlo Lavigne
Geert Emmerechts
42' Cisse Severeyns 1-0
Ruststand 1-0
      Stefan De Smet 65'
75' Rudi Smidts
90' Eindstand 1-0 90'