Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Royal Excelsior Mouscron R. Antwerp F.C.
5 0
11.02.1998 Plaats: Stade du Canonnier

Scheidsrechter: Jozef Hus

Lijnrechters:
Louis-Marie Paul - Guido Nuyens
Toeschouwers: 7.000

Wedstrijdverslag

Royal Excelsior Mouscron - R Antwerp FC

Halve finales boeien R Antwerp FC niet - R.E. Moeskroen walst na rode kaart van Verjans over ongemotiveerde Sinjoren heen en mist nog een pak kansen

MOESKROEN - Als de bekermatch tegen R Exc. Moeskroen voor R Antwerp FC de manier moest zijn om het vertrouwen te herwinnen voor de degradatiestrijd, hoeven de Sinjoren zich niet veel illusies te maken.

Voor de rust lukte verdedigen nog net wel, na de rode kaart voor Gunther Verjans stortte de Great Old als een kaartenhuisje ineen. Op sommige momenten leek het wel of de halve finales van de Beker van België de jongens van George Kessler niet interesseerden. Voor R Exc. Moeskroen, dat zonder uitblinken vijfmaal meer had kunnen scoren, moet het plaatsje bij de laatste vier het kleurloze seizoen wat opfleuren. Beide trainers maakten in hun ploegsamenstelling duidelijk van wie ze in de cruciale komende weken meer verwachten dan ze de laatste weken brachten. George Kessler liet Sandro Da Silva in de tribune, topscorer Darko Pivaljevic en Andrei Chernyshow op de bank. Broos deed hetzelfde met zijn sterkhouders Casto en Verspaille. De 22 acteurs ervaarden het signaal van hun coaches nauwelijks als een stimulans. Vooral de Antwerpenaars voetbalden ongemotiveerd, zonder enige precisie en diepgang in het spel.

Hun kansen waren dan ook onbestaand. Voor een eerste schot was het wachten tot de veertigste minuut, toen Gunther Verjans via een Moeskroens been net naast schoot. Defensief zat het systeem van Kessler wel snor. Geert Emmerechts en Wim Kiekens hadden haast nooit moeite met de weinig balvaste jongeren El Idrissi en Vandooren, die de afwezigheid van het aanvalsduo Pierre-Ban niet konden compenseren. Kwam daarbij dat de Bosuiljongens hun tegenstander tot ver op hun helft lieten doordringen, om dan pas stevig te verdedigen. Het schouwspel dat dat opleverde, was het kijken niet waard. Een gemotiveerde tweedeklasser had brandhout gemaakt van beide kwartfinalisten. Ook Moeskroen versierde daardoor voor de rust maar enkele kansjes, bijna allen op stilstaande fasen. De opvallendste was een intikker van Vandooren na hoekschop van Isaias. De Antwerpverdediging keerde het leer op de lijn.

Rogerio Da Costa verving Darko Pivaljevic diep in de spits, maar kwam nooit in het stuk voor. Enkel Gunther Verjans probeerde de machine op gang te trekken. Ook zijn pogingen kenden geen succes. Tot overmaat van ramp werd de strijdlust van de ex-Bruggeling na twee zware tackles door ref Hus met twee gele kaarten bestraft. De rode kaart voor Gunther Verjans betekende het einde voor R Antwerp FC. Net na de pauze voerde R Exc. Moeskroen onder impuls van de ingevallen Verspaille het tempo op. De twee doelpunten die daaruit resulteerden, waren nochtans vermijdbaar. Bij het eerste, een botsende bal van Isaias vanop 25 meter, ging doelman Oldrich Parizek niet vrijuit. Bij het tweede mocht kopbalspecialist Verspaille in de kleine rechthoek vrij inkoppen.

De repliek van R Antwerp FC, nu wel met Darko Pivaljevic, was mager. Tomas Ramelis verscheen eenmaal zonder succes oog in oog met Feys. De beste kansen waren voor R Exc. Moeskroen, dat uit zijn vele mogelijkheden slechts drie keer scoorde (bron: GvA - 12/02/1998).

(bron: de pers - 12/02/1998)

Statistieken

Royal Excelsior Mouscron R. Antwerp F.C.

Elftallen

21 Yves Feys
2 Donald Van Durme (K)
4 Steve Dugardein
15 Gordan Vidovic
12 Olivier Besengez
23 Yves Vanderhaeghe
18 Stefaan Tanghe
17 Giovanni Seynhaeve
16 Isaias Magelaes da Silva
6 Gonzague Vandooren
24 Mustapha El Idrissi
1 Oldrich Parizek
2 Wim Kiekens
3 Igor Nikolovski
4 Geert Emmerechts (K)
5 Rudi Taeymans
6 Ivan Ilic
16 Zbigniew Wyciszkiewicz
23 Gunter Verjans
8 Manu Godfroid
7 Tomas Ramelis
18 Rogério Oliveira da Costa

Wissels

46' 24 Mustapha El Idrissi (uit)/
10 Claude Verspaille (in)
 
84' 6 Gonzague Vandooren (uit)/
5 Marco Casto (in)
 
18 Rogério Oliveira da Costa (uit)/
17 Zoran Campara (in)
46'
 
6 Ivan Ilic (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
54'
 

Begin Match
      Gunter Verjans 4'
      Ivan Ilic 20'
      Rogério Oliveira da Costa 25'
      Gunter Verjans 44'
Ruststand 0-0
47' Isaias Magelaes da Silva 1-0      
      Manu Godfroid 50'
57' Claude Verspaille 2-0      
      Geert Emmerechts 60'
72' Gordan Vidovic 3-0      
85' Stefaan Tanghe 4-0      
89' Stefaan Tanghe 5-0      
90' Eindstand 5-0 90'
TERUG