Scheidsrechter: Harry Laenens
Toeschouwers: 1.000

Callebaut Cup - K Beerschot VAV-R Antwerp FC

Geen derby zonder uitsluiting

ANTWERPEN - Verdiende zege van de bezoekers na een wedstrijd waarin K Beerschot VAV een uitgebluste indruk liet. De Mannekens klommen met een goal van Lambert nochtans op voorsprong. Gunther Van Eyck kon van op de strafschopstip gelijk stellen toen Talbut Francis Severeyns foutief van de bal hield.

Via invaller Serge Van Wijngaerden geraakte R.A.F.C. net na de rust op 1-2. Een kwartier voor affluiten kreeg ook de thuisploeg haar strafschop na fout van Rudi Taeymans op Goossens. Swinnen zette om. In de slotfaze scoorde een snel counterend R.A.F.C. nog tweemaal. In de allerlaatste minuut kreeg Talbut de rode kaart te zien na een obsceen gebaar aan het adres van de grensrechter (Danny Geerts - D.N.G. - 20/05/1986).

Bezoekers aan de winst op het Kiel

De rust van wedstrijd ging in met een gelijke stand. Het eerste half uur was voor K Beerschot VAV. Nicky Schippers had heel wat werk op te knappen, wat hij feilloos deed. Na een mooie actie van Telen opende Lambert de score. Gunther Van Eyck kon na een fout van Talbut op Cisse Severeyns de strafschop omzetten.

Tien minuten na de rust klom R.A.F.C. voor de eerste maal op voorsprong toen Swinnen een schot van Serge Van Wijngaerden deed afwijken. De thuisploeg kwam opnieuw gelijk toen Swinnen ook een strafschop mocht nemen. In de slotfase glipten Albert Van Den Bergh en Rony Van Rethy door de buitenspelval om de eindstand op 2-4 te zetten. Talbut liep nog tegen de rode kaart aan (bron: onbekend - 20/05/1986).

15 Serge van Wijngaerden (in)
46'

2 Erik Diels (uit)/
14 Patrick Vermeulen (in)
46'

11 Cisse Severeyns (uit)/
13 Werner Struyf (in)
83'

Yves Vanderveeren
      Nicky Schippers
20' Paul Lambert 1-0
      Gunter Van Eyck 1-1 41'
Ruststand 1-1
      Serge van Wijngaerden 1-2 55'
75' Guido Swinnen 2-2
      Albert Van den Bergh 2-3 78'
      Rony Van Rethy 2-4 81'
89' Marc Talbut
90' Eindstand 2-4 90'