Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. F.C. Denderleeuw
2 0
14.01.1998 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Luc Huyghe

Lijnrechters:
Vanhoutte - Janssens
Toeschouwers: 3.000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - FC Denderleeuw

Da Costa vroeg, Fatokun laat - R Antwerp FC start goed met snel doelpunt en plaatst zich ondanks vele gemiste kansen

R Antwerp FC kon zich geen betere start bedenken. Na vijf minuten mocht Sandro Da Silva een hoekschop trappen. Hij vond het hoofd van Iwan Ilic, De Ryck redde op de lijn. Rogerio Da Costa was er als de kippen bij om met de voet binnen te schieten. Het tor-instinct uit de oefenwedstrijden is er dus ook als het er op aankomt.

De Bosuilploeg, met de Tsjech Oldrich Parizek als nieuwe fanionkeeper en verder in de verwachte opstelling, kon zich door die vroege voorsprong veroorloven het spel te controleren. Buiten een kopbal van Darko Pivaljevic dreigde er geen gevaar meer voor het bezoekende doel. Aanvallend duurde het een tijdje vooraleer FC Denderleeuw aan zijn trekken kwam. Bij een afstandschot van Van der Heyden toonde Antwerpdoelman Oldrich Parizek alvast zijn kwaliteiten. Naarmate de eerste helft vorderde, gingen de Oost-Vlamingen meer druk uitoefenen. Dat speelde dan weer in de kaart van de thuisaanvallers die constant op de loer lagen.

De bediening vanuit het middenveld verliep echter niet zoals gewenst. Veel spanning zat er dan ook niet in de match. Daarin kwam enigszins verandering toen FC Denderleeuw na de kampwisseling twee doelrijpe kansen afdwong. Eerst ging een kopbal van Vanderheyden slechts centimeters naast, daarna mikte Dillens veel te hoog. R Antwerp FC had moeite om het heft weer in handen te nemen. Pas op het uur kon roodwit zich nog eens tonen. Een vrijschop van Sandro Da Silva werd door Detienne in corner geduwd. Weinige minuten later verkeek Darko Pivaljevic de kans zijn ploeg op rozen te schieten. Met een fraaie schijnbeweging zonderde de Serviër zich af voor Detienne, maar schoot dan tegen de Denderleeuwdoelman aan.

Awoert-geroep was zijn deel. Toen Wim Kiekens een pegel loste, stond er een bezoekende verdediger in de weg. Ondertussen zat de tweedeklasser ook niet stil. Buelinckx en de ingekomen Simmes hadden de gelijkmaker aan de voet, maar mikten naar de verkeerde kant van de paal. Dat zou FC Denderleeuw zuur opbreken, want kort daarna dweilde Wim Kiekens de linkerflank af terwijl de voor een weggedeemsterde Rogerio Da Costa ingevallen Bimbo Fatokun zonder bewaker in het centrum meespurtte. De logische voorzet werd door de jonge Nigeriaan mooi boven de armen van Detienne tegen de touwen gekopt: 2-0. R Antwerp FC bij de laatste acht in de beker van België (bron: GvA - 15/01/1998).

(bron: de pers - 15/01/1998)

Statistieken

R. Antwerp F.C. F.C. Denderleeuw

Elftallen

1 Oldrich Parizek
6 Ivan Ilic
3 Igor Nikolovski
4 Geert Emmerechts (K)
2 Wim Kiekens
8 Manu Godfroid
16 Zbigniew Wyciszkiewicz
10 Sandro da Silva
23 Gunter Verjans
9 Darko Pivaljevic
25 Rogério Oliveira da Costa
1 Patrice Detienne
2 Peter Vanderheyden
3 Jean-Philippe Schrynen
4 Alain Van Lint
5 Milko De Ryck (K)
7 Peter Van Wambeke
9 Yves Buelinckx
10 Peter Van Der Heyden
12 Mario Roelandts
13 Glenn Dillens
18 David Geeroms

Wissels

70' 25 Rogério Oliveira da Costa (uit)/
19 Bimbo Fatokun (in)
 
80' 10 Sandro da Silva (uit)/
5 Rudi Taeymans (in)
 
83' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
11 Argent Beciri (in)
 
10 Peter Van Der Heyden (uit)/
17 Daniel Simmes (in)
60'
 
7 Peter Van Wambeke (uit)/
8 Lieven Heymans (in)
75'
 
18 David Geeroms (uit)/
6 Cleiton Rodrigues Da Silva (in)
75'
 

Begin Match
5' Rogério Oliveira da Costa 1-0      
      Jean-Philippe Schrynen 12'
Ruststand 1-0
55' Darko Pivaljevic      
      Mario Roelandts 61'
70' Zbigniew Wyciszkiewicz      
82' Bimbo Fatokun 2-0      
      Cleiton Rodrigues Da Silva 89'
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG