3 4
06.01.2002 Plaats: Stadion Het Rooi

R Antwerp FC is misnoegd om verbod oefenmatch: Berchem als ultieme uitweg
BERCHEM - R Antwerp FC vernam vrijdagmiddag pas dat de oefenwedstrijd in Denderhoutem verboden was door de burgerneester van Haaltert. "We zijn hierover heel misnoegd," aldus Carl Geeraerts. "De jongste tijd zijn er veel oefenmatchen met R Antwerp FC geweest en telkens zonder rellen. We krijgen overal felicitaties, want we nemen onze eigen stewards mee, maar nu worden we alweer gestraft gewoon omdat we R Antwerp FC zijn. Op die manier doen ze al onze inspanningen teniet."

De Great Old verving de wedstrijd in Denderhoutem door een oefenpot in Berchem. Daarin debuteerden de twee Engelsen Alan Tate en Neil Wood. Gunter Ribus en William Verbeeck maakten hun wederoptreden.

Rood-wit speelde op het Rooi een erg nonchalante eerste helft. Na een mooie actie van Ibrahima Yattara scoorde Patje Goots makkelijk de eerste treffer. Abbeloos zorgde onmiddellijk voor een gepast antwoord. Iets voor het half uur schoot Ibrahima Yattara een afgeweerde hoekschop voorbij Verboven. Opnieuw lukte K Berchem Sport snel de gelijkmaker, ditmaal via Werdens. Vervaeke zette de zwartgelen net voor de rust zelfs op voorsprong met een enig mooie treffer.

Na rust speelde R Antwerp FC voortdurend op de Berchemhelft. De opbouw verliep echter veel te traag en met te weinig ideeën. Toch won het Bosuilteam dankzij twee doelpunten van Kurt Mertens, die Patje Goots aan de rust was komen vervangen. Woensdagavond volgt er nog een oefenduel tegen het Nederlandse NEC op de Bosuil.

19 Patrick Goots

46' Grommen (uit)/
Daniël Pasaoglu (in)

55' Nicky Verboven (uit)/
Bert Heynen (in)

55' Ken De Ravet (uit)/
El Mousati (in)

55' Hicham El Adoully (uit)/
Dave Praet (in)

55' Micha Werdens (uit)/
Aziz El Addouly (in)

55' Bas Vervaeke (uit)/
Tom Balemans (in)

5 Harald Pinxten (uit)/
3 Stefan Leleu (in)
46'

12 Sandro de Souza Yokota (uit)/
4 Bernt Evens (in)
46'

6 William Verbeeck (uit)/
16 Tom Peeters (in)
46'

24 Karel D'Haene (uit)/
10 Noureddine Ziyati (in)
46'

14 Tony Sergeant (uit)/
8 Giovanni Dekeyser (in)
46'

2 Young Rok Shin (uit)/
15 Neil Wood (in)
46'

19 Patrick Goots (uit)/
17 Kurt Mertens (in)
46'

13 Ibrahima Yattara (uit)/
7 Gunter Ribus (in)
60'

Patrick Goots 0-1 10'
12' Steven Abbeloos 1-1
      Ibrahima Yattara 1-2 27'
28' Micha Werdens 2-2
44' Bas Vervaeke 3-2
Ruststand 3-2
      Kurt Mertens 3-3 48'
      Kurt Mertens 3-4 84'
90' Eindstand 3-4 90'