01.09.1992 Plaats: Bosuilstadion
Toeschouwers: 1000

Round-up Vriendschappelijk 1992 (02)

Na Royal Antwerp FC - WAC Casablanca

Tegen een verrassend sterk WAC Casablanca met klasse-doelman Achab als sluitstuk, heeft R Antwerp FC zonder Rudi Smidts, Alex Czerniatynski, Ratko Svilar, Willy Vincent en Dragan Jakovljevic verdiend gezegevierd, al kreeg die zege pas vorm in het slotkwartier.

De eerste helft werden Hans-Peter Lehnhoff, Didier Segers, Cisse Severeyns en Noureddine Moukrim met enkele wonderbaarlijke reddingen van de Marokkaanse keeper gedwarsboomd.

Ook tijdens het vierde kwartier was Achab niet te verschalken. Hij had in de 47' het geluk aan zijn zijde bij een schot van Cisse Severeyns tegen de zijstaak. In de 63' kwam R Antwerp FC uiteindelijk toch op voorsprong. Een schot van Kari Ukkonen week af en Achab was totaal kansloos was (1-0). Eén minuut later bracht echter Ndaw na een enig mooi uitgevoerde counter zijn team langszij (1-1).

Bij het ingaan van het laatste kwartier maakte Cisse Severeyns met twee treffers in evenveel minuten het verschil. Vooral het derde rood-witte doelpunt van de avond was een pareltje. De spits kopte een loepzuivere center van H.-P. Lehnhoff enig mooi in. Drie minuten vóór tijd trof Postnov nog de staak. WAC Casablanca bleef ultiem steken op twee doelpunten verschil.
(bron: Antwerp Clubblad (3) - 19/09/1992)

5 Fadel Jilal

46' 3 Nico Broeckaert (uit)/
12 Rudi Taeymans (in)

46' 5 Didier Segers (uit)/
16 Kari Ukkonen (in)

46' 9 Zsolt Muzsnay (uit)/
14 Garry De Graef (in)

46' 1 Stewan Stojanovic (uit)/
18 Wim De Coninck (in)

75' 8 Patrick Van Veirdeghem (uit)/
17 Peter Van Hout (in)

2 Lahcen Abrami (uit)/
16 Abdellatif Tamani (in)
66'

5 Fadel Jilal (uit)/
15 Adil Chbouki (in)
66'

Adil Chbouki
      Abdellatif Tamani
63' Kari Ukkonen 1-0
      Moussa Ndaw 1-1 64'
75' Cisse Severeyns 2-1
77' Cisse Severeyns 3-1
90' Eindstand 3-1 90'