25.08.2001 Plaats: Herman Vanderpoortenstadion

Dirk Vanhoutte - Peter Hermans

Vierde official: Luc Wouters
Toeschouwers: 8.000

Laat doelpunt bezorgt thuisploeg volle buit
K Lierse SK heeft dankzij een doelpunt in de slotfaze van R Antwerp FC gewonnen. De Lierenaars begonnen het aanvallendst aan de partij, maar de bezoekers kenden aanvankelijk geen problemen. Frigard knalde een kans knullig over. Doelman Aleks Klak moest ook nog eens in de voeten. De Noor bood daarna Leen de 1-0 aan. Het was een verdiende voorsprong voor een dominerend K Lierse SK.

In het begin van de tweede periode kon R Antwerp FC zich naast K Lierse SK hijsen dankzij een doelpunt van Omar Mussa. Het waren nochtans de Lierenaars die in de slotminuut via een lucky goal van Sikimic de overwinning binnenhaalden.
(bron: sport24 - 25/08/2001)

Minuut per minuut
00' Vooraf: bij K Lierse SK is doelman Van der Straeten nog steeds geblesseerd. Huysegems en Imschoot speelden met de invallers. R Antwerp FC speelt met het elftal dat vorige week KRC Genk voetballes gaf. Giovanni Dekeyser herneemt op de bank.
00' Begin wedstrijd.
10' K Lierse SK gaat het felst van start. Het zet R.A.F.C. weg, maar het slaagt er vooralsnog niet in voor gevaar te zorgen. Doelman Aleks Klak kreeg nog geen werk.
15' De Great Old probeert uit te voetballen en komt geen moment in moeilijkheden.
23' Het offensieve werk van K Lierse SK levert eindelijk een heerlijke kans op. Frigard wordt afgezonderd voor doelman Aleks Klak, de Deense spits mist. De bezoekers krijgen het moeilijker.
35' Kansjes aan beide kanten. Mardulier redt na een doorbraak van Noureddine Ziyati. Aleks Klak reageert attent op een actie van Janssens.
43' G O A L: K Lierse SK komt op voorsprong. Frigard zorgt voor de opening en Leen maakt er dankbaar gebruik van om zijn ploeg op winst te zetten.
45' Rust. Het is 1-0 op het Lisp. Lierse verdient die voorsprong best, want het is de hardst werkende en meest aanvallende ploeg. Veel kansen kreeg Lierse niet, een keer lukte het toch.
47' G O A L: kort na de herneming wordt het 1-1. Nadat Frigard wordt teruggefloten wegens buitenspel, krijgt Tony Sergeant plots veel vrijheid aan de andere kant. Hij is niet egoïstisch en legt de bal klaar voor Omar Mussa die inschiet. 1-1.
59' Nog een kansje voor rood-wit, Bernt Evens schiet over.
75' Het is en blijft 1-1. Weinig goed voetbal overigens, weinig kansen ook. Het gaat heen en weer, maar veel is er niet te zien.
89' G O A L: K Lierse SK is op weg naar een eerste competitiezege. Ietwat gelukkig komt het aan de tweede goal. Het is invaller Simikic die er op een diefje 2-1 van maakt. K Lierse SK is door het dolle heen.
90' Einstand: 2-1.

11 Omar Mussa

36' 9 Werry Sels (uit)/
11 Archie Thompson (in)

53' 19 Stijn Janssens (uit)/
23 Predrag Sikimic (in)

82' 18 Geir Frigard (uit)/
2 Steve Laeremans (in)

6 William Verbeeck (uit)/
8 Giovanni Dekeyser (in)
73'

11 Omar Mussa (uit)/
25 Ousmane Sanda Sanda (in)
73'

10 Noureddine Ziyati (uit)/
19 Patrick Goots (in)
85'

44' Frank Leen 1-0
Ruststand 1-0
      Omar Mussa 1-1 47'
      Zoran Campara 52'
      Stefan Leleu 67'
75' Igor Nikolovski
89' Predrag Sikimic 2-1
90' Eindstand 2-1 90'