Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.F.C. Dessel Sport
1 1
04.03.2006 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Johny Ver Eecke

Lijnrechters:
Walter Vromans - Tony Simons
Toeschouwers: 4.000

Wedstrijdverslag

Ook Alex Di Gregorio ontgoocheld na puntenverlies
Eigen bericht - Alex Di Gregorio was de meest gesolliciteerde Antwerpspeler na afloop van de partij tegen KFC Dessel Sport. IJzig kalm nette de Waalse Antwerpenaar opnieuw een uiterst belangrijke elfmeter. Gevraagd hoe hem dat telkens weer lukte, moest hij, ondanks de woordenvloed, het antwoord halvelings schuldig blijven. "De doelman goed in 't oog houden en dan in de hoek plaatsen," was de even logische als simpele uitleg. Een verklaring voor het gedeeltelijk mislukte resultaat ondanks de gedreven voorbereiding, was er wel. "We misten scherpte voor doel en dan was er die ongelooflijk sterke muur die Dessel Sport optrok voor zijn doelman," merkte hij op. "We bleven proberen, maar het lukte net niet... en dus is iedereen ontgoocheld."

Regi Van Acker had nochtans niets aan het toeval overgelaten. Samen met de volledige Antwerpkern was hij woensdagmiddag de inhaalmatch van de komende tegenstander gaan scouten. De Antwerpcoach moest enkel rekening houden met de onbeschikbaarheid van gele zondaar Kevin Jansen. Kon eveneens beschikken over het gevaar uit het Verre Oosten Fangzhuo Dong. Het gezegde indachtig 'never change a winning team' gaf hij de voorkeur aan de elf die vorige zaterdag in Tubize wonnen, aangevuld door Cedric Tomsin. Dessel Sport begon op papier met een offensief sterk elftal aan de partij op de Bosuil. Daarvan was helaas bitter weinig te zien. Al van bij aanvang van de partij kropen de groenwitten in egelstelling achter de middellijn. De buitenspelval ontsierde bovendien het wedstrijdbegin. Liefst drie keren lieten de Bosuilen zich vangen binnen de eerste drie minuten. Bij de doelman geraken, was zo een schier onmogelijke taak. Dat lukte ex-Antwerpspits Persa wel. Bij zijn eerste schot zette hij Predrag Ristovic aan het plukken. En dat zou zo de hele eerste speelhelft voortduren. Alafu leidde de (weinige) tegenprikjes tot voor doel. Zijn teamgenoten Persa, De Langhe of nog een aanvallende kracht van Dessel Sport zetten de grijparmen van de Antwerpdoelman aan het werk.

Een keer nog vroeg in de partij moest de roodwitte doelman met de voet keren... De Bosuil-XI drukten na die eerste twijfelminuten het gas wat dieper in en dus moesten de bezoekers wel terugplooien en een resem wat vieze overtredinkjes begaan. "Zeventien, alleen op Lee Martin," zette coach Van Acker zijn telwerk uiteen voor de verzamelde pers na afloop. "En dat vind ik wel wat veel," voegde hij er nog aan toe. Veel doelkansen waren er helaas niet te zien. Onderweg richting goal liep het wel vlot, maar doelman Heilmann bedreigen was bijzonder moeilijk. De aanvoer miste een verlengstuk, of de verdediging ruimde op of... de buitenspelvlag wapperde sky high. Ook R.A.F.C. maakte van het verderfelijke wapen gebruik. Een keer liepen de Desselnaars zelfs vast op amper een meter over de middellijn. Pas iets voor de tiende minuut zette Alex Di Gregorio met een terugspringer van de doelman naast. Het eerste roodwitte gevaar. Alain Van Mieghem verrraste de Desselse doelman met een kopslag vanuit een wel bijzonder scherpe hoek. De bal ging in het zijnet. Op vrijschop van Adam Eckersley klom Darko Lukanovic mooi hoog. Zijn kopbal streelde helaas het dak van het doel aan de bovenkant.

De linksachter verplichtte bij zijn poging naar de eerste paal Heilmann tot een schitterende zweefsprong. Met de rust in zicht mocht Goran Stankovski nog twee keren aanleggen, maar telkens werd zijn poging afgeblokt voor de doellijn. En er was ook een reeksje hoekschoppen van Lee Martin geweest, maar dit keer vond hij geen kopkrachtig aanspeelpunt. Het bilan van een wat tegenvallende eerste periode.

De kampwissel bracht inspiratie voor beide teams. Wat in 45' niet was gelukt, gebeurde nu in amper drie minuten. Bij de eerste Desselse tegenprik miste Moumou Cisse nogal nonchalant zijn interceptie. De bal kwam voor de voeten van Persa die geen seconde aarzelde om in het dak van het doel te knallen (0-1). Dessel Sport kreeg nauwelijks de kans te genieten van de voorsprong. Bij de eerste tegenaanval werd Lee Martin in de fatale zone gepakt. Alex Di Gregorio stuurde de doelman de verkeerde kant op en plaatste simpel in de hoek (1-1). Twee doelpunten, meer dan drie minuten had het niet gekost of de gelijke stand was hersteld. Al vlug herwon de partij nadien het patroon van de eerste periode. Een dominant R Antwerp FC op zoek naar een verlossende goal. De tegengoal vereiste nochtans ook wat defensieve aandacht. Op het uur zorgde Pellegriti bijna opnieuw voor achterstand, maar knalde over. Er ging de enige aarzeling van de Antwerpdoelman aan vooraf die voor het overige een onberispelijke partij vertolkte. En dat was ook zijn coach niet ontgaan. Actie en reactie op het terrein en ook er naast. Elke roodwitte vervanging werd gevolgd door een nieuwe naam bij de bezoekers.

De komst van Souleymane Mamam hernieuwde de aanvoer vanop de flank. Ook nu bleef Heilmann bij de pinken. Darko Lukanovic kon bijna profiteren, maar trapte te zacht op doel. Lee Martin kon alleen opstomen, maar werd helaas ten onrechte afgevlagd en teruggefloten. Het boze publiek zette de overijverige vlaggenman te kakken. De corners van 'super Martin' zorgden helaas al evenmin voor resultaat. Met de inbreng van die andere publiekslieveling Fangzhuo Dong kwam roodwit zich nog een kwartier gevaarlijk aanstellen. Pas in de allerlaatste minuten leek dat ook effect te zullen sorteren. De kopbal van Fangzhuo Dong verdiende beter dan op de vuisten van Heilmann uiteen te spatten. In blessuretijd knalde de kopbal van Goran Stankovski op de bovenkant van de lat. Souleymane Mamam miste de kalmte om een opgelegde kans te kaderen. Nu ging het wilde schot over doel en daarmee ook (bijna) eeuwige roem. Een keertje bracht Lee Martin himself door jeugdige overmoed zijn team nog bijna in problemen, maar de jonge Mancunian herstelde na een snelle spurt en een propere tackle de aangerichte schade. Geen doelpunten dus en daarmee overheerste na afloop toch een gevoel van ontgoocheling in het Antwerpkamp.

Desselcoach Serneels was uiteraard tevreden. Regi Van Acker probeerde zich kwaadschiks met het behaalde resultaat te verzoenen, al ging dat niet echt van harte.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/03/2006)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.F.C. Dessel Sport

Elftallen

21 Predrag Ristovic
2 Danny Simpson
6 Gunter Verjans
4 Moumou Cisse
3 Adam Eckersley
8 Alexandre Di Gregorio
10 Goran Stankovski
14 Alain Van Mieghem
5 Cťdric Tomsin
11 Lee Martin
16 Darko Lukanovic
1 Davy Heilmann
6 Georgica Vamesu
13 Dieter Conderaerts
4 Gerd Heylen
2 Dries Vandenwijngaert
12 Bjorn Janssen
15 Agatino Pellegriti
8 Gideon Imagbudu
9 Jan De Langhe
18 Bula Bula Alafu
10 GabriŽl Persa

Wissels

61' 5 Cťdric Tomsin (uit)/
13 Souleymane Mamam (in)
 
73' 16 Darko Lukanovic (uit)/
9 Fangzhuo Dong (in)
 
15 Agatino Pellegriti (uit)/
11 Philip Piedfort (in)
71'
 
9 Jan De Langhe (uit)/
14 Aschwin Christina (in)
80'
 

Begin Match
      Georgica Vamesu 43'
Ruststand 0-0
      GabriŽl Persa 0-1 46'
      Agatino Pellegriti 48'
49' Alexandre Di Gregorio
(penalty) 1-1
     
61' Darko Lukanovic      
83' Alain Van Mieghem      
94' Eindstand 1-1 94'
TERUG