Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Exc. Virton R. Antwerp F.C.
1 1
17.12.2005 Plaats: Stade Yvan Georges

Scheidsrechter: Gino De Belder

Lijnrechters:
Bernard Lepage - Peter De Bast
Toeschouwers: 965

Wedstrijdverslag

Fangzhuo Dong vergeet het af te maken

Eigen bericht - Ondanks de nogal forse sneeuwvoorspellingen oogde het terrein in het Yvan Georgesstadion nog redelijk bespeelbaar. Hier en daar kleurde een strookje groen, de lijnen waren flink geborsteld, maar het grootste gedeelte van het veld was desalniettemin bedekt met een pappige laag plakkerige sneeuw. Geen ideaal om er onmiddellijk de beuk in te gooien. De beide ploegen leken daar evenmin direct toe bereid. De aanvangsfaze vormde een nogal langgerokken aanpassingsperiode. De thuisploeg combineerde vrij aardig over een aantal verdedigende stations tot aan de middellijn om de aanval voor te bereiden. Telkens opnieuw gooiden ze, eens zo ver, de gele bal diep. Soms heel onprecies buiten, soms ook tot in het bezoekende verdedigende kamp. Heel af en toe beroerde een eigen speler de bal richting Antwerpdoelman, maar die stond eerder werkloos toe te kijken.

Ook diens overbuur moest niet te vaak optreden in die eerste periode. Het lokale voorbeeld strekte tot navolgen. De Antwerpbezoekers groepeerden zich inderdaad in dicht opeengepakte linies rond Yvan Willockx. Vingen de prikjes dus gedecideerd op. Linkerflank Fangzhuo Dong was ze daarbij zeker behulpzaam. Hij redde in de aanvangsfaze zelfs in het eigen strafschopgebied ten koste van een corner. Om de aanval op gang te trekken ging het ook hier over en weer. Tussen Sam Lavan, Alain Van Mieghem, Ahmed Biga of nog in mindere mate Dries Jacquemyn die als vervolg meestal de voet van Yvan Willockx verkoos. Alain Van Mieghem lanceerde ook een aantal keren een uitzwaaierende bal naar de flank. Op rechts trok Kevin Jansen zich op gang. Met een corner tot gevolg of een verdedigende ingreep of nog een intrap die telkens kort bleef. In opbouwend opzicht viel de Chinese linkerflank niet heel bijzonder mee. Spits Darko Lukanovic werd wel enkele keren in de diepte aangespeeld, maar zijn werk raakte bijna telkens verstrikt in de buitenspelval. De duels waren overigens tamelijk scherp, al zat de staat van 't veld daar ook voor veel tussen. Zo kreeg Gunter Verjans af te rekenen met potige tegenspelers.

Een elleboog tegen het hoofd deed geen deugd en er nog een ijskoude spons bovenop tijdens de verzorging aan de zijlijn? Dat ging even niet lekker. Gelukkig begrepen de Virtonezen na twee gele kaarten. Twee stuks waren er ook voor R Antwerp FC, maar dan was het kamp al lang gekeerd. Nog in de eerste periode, maar toch al dicht tegen rusten aan, vloeide een combinatie Alain Van Mieghem, Alex Di Gregorio, Goran Stankovski netjes ineen en zette Kevin Jansen door de groenwitte defensie voor de beste kans uit de eerste periode. De controle net voor de fatale zone was minder zodat Werner onheil kon voorkomen. Even in blessuretijd raapte Bendaha een afgeweerde bal van Ahmed Biga op. De verre knal ging via de reclame in het zijnet. Er steeg een voorzichtig hoera op, maar dat werd op typisch Antwerpse manier gesmoord.

Na de kampwissel twee identieke elftallen, al gaf de geelzwarte Antwerpuitrusting opnieuw een stralend verse aanblik. R Antwerp FC opende de tweede periode met een infiltratie van Fangzhuo Dong die de doelman voor problemen stelde en ... een gele kaart voor Ahmed Biga. De teller komt op vijf. Het stoere lijf van de gelegenheidslinksachter was al de hele wedstrijd geen voordeel geweest. De jongens van Van Acker stoorden nu een stuk hoger en pakten het beduidend offensiever aan. Net dan wordt de achterlijn (bijzonder) kwetsbaar. Ook nu. Een diepe bal viel tussen defensie en doelman. En hoe YvanWillockx ook spurtte, Bendaha was sneller en legde het leer binnen. Er restte de Antwerp-XI nog iets meer dan een half uur om de winterstop en de feestdagen te redden. Op aangeven van Fangzhuo Dong, knalde aanvoerder Verjans van ver nipt naast. De gelijkmaker was maar uitgesteld. Kevin Jansen was amper vervangen of Alain Van Mieghem recupereerde en stak meteen door richting spits. Alex Di Gregorio kwam er nog even aan. Darko Lukanovic ging er in gestrekte draf achteraan. Sneller dan iedereen. Hij prikte vanuit een scherpe hoek tegen de touwen.

De wedstrijd brak eindelijk open. Het was R Antwerp FC dat voluit op de aanvalstrom roffelde. Fangzhuo Dong kreeg van invaller Giovanni Fedorow, maar knalde over. Diezelfde Fedorow had blijkbaar te weinig ruimte om van de corners die hij te trappen kreeg ook iets te maken. Alex Di Gregorio vocht en brieste, maar het aangeven was te onzuiver. Goran Stankovski verplichtte doelman Werner tot vuistenwerk. Giovanni Fedorow miste van een niets. Hij punterde de strakke voorzet vanop rechts een half metertje naast de linkerpaal. De beste mogelijkheid van de partij begon bij de pas ingevallen Mohammed Cisse. Fangzhuo Dong op de loop. De afwerking belandde op de Virtondoelman Werner die knap laag gegaan was. De bal iets liften en R Antwerp FC deed een goeie zaak i.p.v. de halfmislukte eenpunter die nu richting Deurne-Noord meegenomen werd. In de slotfaze eens te meer een geweldig incident. Op aangeven van de ass.-scheidsrechter die eerder al een verbaal robbertje uitvocht met R.V.A., vloog ass.-coach Wim Coremans achter de tralies.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/12/2004)

Statistieken

R. Exc. Virton R. Antwerp F.C.

Elftallen

20 Olivier Werner
19 Mathieu Godart
3 Philippe Simonis
14 Guy Blaise
8 Johann Culianez
13 Cédric Bockhorni
10 Cédric Clerc
21 Karim Belhocine (K)
25 Charles Druet
7 Steve Carvalho
11 Bareck Bendaha
1 Ivan Willockx
2 Dries Jacquemyn
5 Sam Lavan
4 Alain Van Mieghem
3 Ahmed Biga
7 Kevin Jansen
6 Gunter Verjans (K)
10 Goran Stankovski
8 Alexandre Di Gregorio
9 Fangzhuo Dong
11 Darko Lukanovic

Wissels

70' 25 Charles Druet (uit)/
22 Quentin Vandermaelen (in)
 
89' 7 Steve Carvalho (uit)/
9 Vivien Guerman (in)
 
7 Kevin Jansen (uit)/
14 Giovanni Fedorow (in)
60'
 
5 Sam Lavan (uit)/
12 Moumou Cisse (in)
80'
 
8 Alexandre Di Gregorio (uit)/
13 Spencer Verbiest (in)
86'
 

Begin Match
18' Karim Belhocine      
44' Steve Carvalho      
Ruststand 0-0
      Ahmed Biga 50'
57' Bareck Bendaha 1-0      
      Darko Lukanovic 1-1 61'
89' Cédric Clerc      
      Gunter Verjans 89'
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG