Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Royal Standard Club Liégeois R. Antwerp F.C.
0 0
09.12.1928 Plaats: Stade Maurice Dufrasne

Wedstrijdverslag

Na Royal Standard CL - Royal Antwerp FC

Voor een groote massa had deze match plaats, die op een draw eindigde, als wanneer Royal Standard CL verdiende te winnen. R Standard CL wint den toss en heeft wind in den rug.

Louis Somers krijgt een schot van Gillis te houden. R Standard CL valt aan, maar de ontsnappingen langs Dis Bastin maken impressie. Op een rush van Dis Bastin teekent R.A.F.C. een doel aan, dat voor off-side afgekeurd wordt. Het publiek huilt tegen de beslissingen van den scheidsrechter. R Standard CL bekomt meerdere corners, amar de kalmte van Louis Somers redt menig kritiek standje. R.A.F.C. werkt op ontsnappingen. De rust komt met 0-0 scoor.

De tweede helft is beter verdeeld. R.A.F.C. leidt een eersten aanval zonder gevaar. Paty moet op zijn beurt tusschenkomen. R. Ledent neemt een free-kick die niets opbrengt. Dis Bastin brengt de lokale verdediging soms in groot gevaar. Beide ploegen spelen nu op off-side. Het spel wordt dikwijls opgehouden en is weinig interessant. Willy Ulens mist een bijna gemaakt doel. Gillis lost dan een schot dat rakelings nevenvliegt. R Standard CL dwint die corner op rij af. Het publiek blijft heel woelig. Het eind komt met een gevleiden 0-0 scoor voor R.A.F.C.
(bron: GvA - historisch archief - 10/12/1928)

Statistieken

Royal Standard Club Liégeois R. Antwerp F.C.

Elftallen

Joseph Paty
Marcelin Waroux
Gaston Couquelet
René Ledent
Arthur Delgrange
Dieudonné Couquelet
Matthieu Bonhivers
Joseph Ledent
Maurice Gillis
François Ledent
Guillaume Degueldere
Louis Somers
Charles Pincket
Rik De Deken
Charles Simons
John Mortelmans
Jean De Clercq
Frans Lodts
Louis (Bob) De Deken
Willy Ulens
Florent Van Mechelen
Désiré Bastin

Wissels


Begin Match
Ruststand 0-0
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG