1 2
16.11.1930 Plaats: Stade Maurice Dufrasne

Scheidsrechter: O. Leroy

Na Royal Standard CL - Royal Antwerp FC

Royal Antwerp FC is moeilijk, maar niettemin zeer verdiend gaan winnen bij R Standard CL. Heer O. Leroy riep de spelers in lijn. Het spel is aanvankelijk verdeeld, doch weldra neemt R.S.C.L. een licht territoriaal voordeel. R.A.F.C. is niettemin wetenschappelijk de meerdere. Beide keepers hebben beurtelings gelegenheid hun talent te toonen. Aan de 24e minuut op een door R. Ledent goed gegeven corner, heeft Louis Somers wel drie maal te verwerken. Lambert zendt onder donderend applaus het eerste punt in 't net. R.S.C.L. speelt zoo mogelijk nog vuriger.

Gelukkiglijk is Louis Somers beter dan ooit op dreef. Herhaadelijk onderscheidt de doelman zich, zoowel bij hooge als lage als verrassende schoten. Aan de 30e minuut ontstaat een incident dat erge gevolgen had kunnen hebben. Op een aanval langs R. Ledent en Capelle, wordt deze gefould twee meter voor de backlijn. De scheidsrechter kent free-kick toe. Het leder vliegt rechtstreeks in 't net nadat het doelpunt goedgekeurd is, vernietigt de scheidsrechter het alsnog na tusschenkomst van een der grenswachters. Dit brengt het publiek aan 't huilen.

Het is onder een tempeest van gewoel en spanning dat de match vervolgt. Aan de 39e minuut kan Flor Lambrechts op corner gelijk stellen. De rust komt alzoo met gelijken 1-1 stand.

Het spel herneemt onder onverminderde woeling en opgehitste stemming tengevolge van het afgekeurde doelpunt. Louis Somers houdt een kopbal van Capelle, terwijl Bollen een wijd schot van Alfons Mertens redt. R.A.F.C. domineert een tijd lang. Bollen stopt een center van Dis Bastin. R.S.C.L. regaeert en bekomt twee corners. Weer moet Louis Somers alle onmogelijkste toestanden opklaren. Men denkt reeds den 1-1 stand als definitief, wanneer Flor Lambrechts samen met Sooi(ke) De Vries bij een aanval gepremuteerd hebben en deze laatste de winning-goal inzendt.

R.A.F.C zegepraalt aldus. Als eenerzijds de best voetballende ploeg de beide punten behaalt, had R.S.C.L. door moedig optreden en territoriaal voordeel, ook wel een puntje verdiend.

(bron: GvA - historisch archief - 17/11/1930)

Alfons Mertens

24' Raymond Lambert 1-0
      Sooi(ke) De Vries 1-1 39'
Ruststand 1-1
      Flor Lambrechts 1-2 86'
90' Eindstand 1-2 90'