Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Exc. Virton R. Antwerp F.C.
1 0
18.12.2004 Plaats: Stade Yvan Georges

Scheidsrechter: Marc Goudeseune

Lijnrechters:
Eric Thiry - Johny Kiesekoms
Toeschouwers: 2.250

Wedstrijdverslag

R Antwerp FC lijdt vijfde nederlaag, maar blijft op kop
Fangzhuo mist beste kans
VIRTON - Coquelet verplichtte R Antwerp FC even over het kwartier tot achtervolgen. R Antwerp FC kreeg enkele kansen, maar Di Gregorio trapte op de paal en Imagbudu vond Leyder op zijn weg. Fanzghuo miste de beste mogelijkheid. De Chinees kopte aan de tweede paal onbegrijpelijk naast. Feys hield Coquelet twee keer van zijn tweede goal. Na de rust drukte R Antwerp FC, maar de enige echte kans was voor Di Gregorio. Leyders redde knap. R Antwerp FC zette alles op de aanval en ontsnapte in de slotfase twee keer aan een tweede doelpunt.
"Met kater de feestdagen in"
R Antwerp verloor in Virton zijn tweede uitwedstrijd op rij, de vijfde nederlaag al van het seizoen. Toch gaat de Great Old als leider de winterstop in, want ook Zulte-Waregem kon niet winnen in Waasland. "Dat is het enige positieve," zei Dejan Mitrovic. "Voor de rest is er alleen ontgoocheling en een rotgevoel."
Dejan Mitrovic was als centrale verdediger één van de betere Antwerpspelers in Virton. Omdat Van Mieghem in extremis ziek afmeldde en Pinxten geschorst was, moest trainer Tipuric op zoek naar een nieuw centraal duo. Het werd Mitrovic-Evens. "Geen probleem voor mij," zei Mitrovic. "Ik speelde nog nooit op die plaats, tenzij een keer bij de jeugd in Joegoslavië. Het liep aardig, denk ik. Bij het tegendoelpunt was ik verrast dat Eddy (Ouon, nvdr) in de fout ging. Ik tackelde nog, maar de bal viel goed voor Virton. Het was niet de enige keer.
Het doelpunt van Virton kwam er na een kleine twintig minuten. De Walen waren zoals verwacht zeer scherp en agressief van stapel gelopen. Opnieuw had R Antwerp FC veel moeite met die aanpak.
"Virton kan het alleen op die manier, maar ze doen dat goed," zei Mitrovic. "Wij waren minder agressief, maar dat was niet het belangrijkste verschil volgens mij. Het ontbrak vooraan aan power, karakter, de echte wil om de tegenstander onder druk te zetten. Ik heb het nog gezegd, Dong rendeert op dit moment alleen als joker. Als hij in de basis start, heb je er weinig aan. In het begin van het seizoen viel hij in, was meteen scherp en scoorde regelmatig. Het is duidelijk dat hij nog veel moet leren, maar het is niet alleen zijn schuld. Er waren meer spelers die het lieten afweten. Dat mag niet op dit niveau. Sommigen hadden wat meer strijdlust mogen tonen. Alleen door even scherp te spelen als de tegenstander kun je op Virton iets rapen. En door de kansen niet te missen. Want voor de zoveelste keer dit seizoen konden we het niet afmaken. Hopelijk was die 4-0 tegen Waasland geen eenmalig feit."
Dat R Antwerp FC als leider de tweede seizoenshelft aanvat in januari, kan Mitrovic nauwelijks troosten. "We gaan met een kater de feestdagen in. De vijfde nederlaag al. En bijna allemaal waren ze dom en onnodig. Alleen tegen Eupen was het verlies logisch. Maar goed, we moeten nu de batterijen weer opladen en klaar zijn voor een sterke terugronde. We hebben geen keuze."
(Jan VAN CRAEN - bron: GvA - 20/12/2004)

Statistieken

R. Exc. Virton R. Antwerp F.C.

Elftallen

Michael Leyder
Mathieu Godart
Guy Blaise
Ghislain Favier
Steve Gustin
Aurélien Joachim
Cédric Bockhorni
Dimitri Wavreille
Jérôme Marechal
Michaël Wiggers
Emmanuel Coquelet
1 Yves Feys
2 Edwin Ouon
11 Dejan Mitrovic
4 Bernt Evens
19 Nana Asare
13 Souleymane Mamam
12 Gideon Imagbudu
6 Moumou Cisse
7 Alexandre Di Gregorio
9 Fangzhuo Dong
26 Asanda Sishuba

Wissels

61' Dimitri Wavreille (uit)/
Philippe Simonis (in)
 
84' Cédric Bockhorni (uit)/
Noumouke Sissoko (in)
 
13 Souleymane Mamam (uit)/
15 Arthur Gomez (in)
65'
 
6 Moumou Cisse (uit)/
18 Jordan Opoku (in)
70'
 
7 Alexandre Di Gregorio (uit)/
20 Giovanni Fedorow (in)
79'
 

Begin Match
18' Emmanuel Coquelet 1-0      
Ruststand 1-0
      Bernt Evens 50'
      Edwin Ouon 89'
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG