Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. St.-Truidense V.V.
1 3
06.12.2000 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Eric Blareau
Toeschouwers: 4.000

Wedstrijdverslag

STVV maakt zijn bekerreputatie waar
DEURNE - Na KRC Genk en Lommel heeft nu ook K Sint-Truidense VV zijn bekerreputatie bevestigd. Twee jaar geleden kwartfinalist, vorig seizoen bij de laatste vier en nu opnieuw bij de laatste acht. Met de Kanaries moet de laatste seizoenen terdege rekening worden gehouden in de beker. "We're gonna win the cup," klonk het woensdag op de Bosuil uit een duizendtal Haspengouwse kelen. Een beetje voorbarig, maar Brussel ligt niet meer zo ver weg...

Een plaats in de kwartfinales van de beker van België krijg je in principe niet cadeau. Die van 't Stad waren woensdag, op sinterklaasdag nota bene, echter in een gulle bui. Het team van coach Regi Van Acker speelde in de eerste helft als een ouwe krant en rolde de rode loper uit voor de Kanaries. Die wisten allicht niet goed wat ze overkwam, maar ze profiteerden wel maximaal van die Antwerpse vrijgevigheid. Onder impuls van strateeg Gunter Verjans trok een gretig en offensief ingesteld STVV richting Oldrich Parizek. De combinaties verliepen vlot en het daaruit resulterende overwicht leverde een resem doelkansen op. Met al heel snel twee goals als beloning.

Voets
Opvallend bij beide treffers was de beslissende inbreng van Voets, die het tactisch plannetje van Regi Van Acker compleet in de prullenmand kieperde. De Antwerpcoach leefde allicht in de overtuiging dat Voets op die rechterflank toch geen potten zou breken en gaf hem alle vrijheid. De Truiense kapitein dankte met twee heerlijke assists, die door Mbonabucya en Schockaert in doel werden verlengd. De thuisploeg leek helemaal rijp voor de slachtbank. Aansluiting van achter uit was er nauwelijks, zodat de spitsen Patje Goots en Ki-Hyeon Seol op een eiland voetbalden. In de duels waren de Limburgse voeten telkens net dat tikje sneller op de bal.

De verhouding inzake balbezit moet na een half uur twintig-tachtig zijn geweest. Het signaal voor de Antwerpfans om hun ongenoegen kenbaar te maken. Regi Van Acker reageerde met de inbreng van een bijkomende spits Sead Salahovic voor Zoran Campara. Op het middenveld werden de pionnen wat herschikt en dat had toch één consequentie: er kwam meer strijd. S.T.V.V. verloor zelfs de greep op het gebeuren en plooide gewillig terug. Op slag van rust kroop het zelfs door het oog van de naald, toen Patje Goots na een tackle van Lenglois neerging in het strafschopgebied. Blareau bedacht de duik van de Desselse spits met een... gele kaart.

Spanning
De aansluitingstreffer kwam er desondanks heel snel in de tweede helft. Beste Antwerpenaar Gunter Ribus ploegde op rechts naar voren. Zijn voorzet werd door Sead Salahovic binnengeknikt. De spanning was meteen terug en dreigde de bezoekers te versmachten. Verjans, nu geregeld in de greep van nieuwkomer Marc Van Britsom, kon de lijnen niet langer ongehinderd uitzetten.

De Great Old dwong veldoverwicht af. De acties verliepen echter dermate ongeordend dat een counterend S.T.V.V. veruit de beste kansen afdwong. Tegen de snelheid van Koen Schockaert had de statische thuisverdediging geen verhaal. Oldrich Parizek en onnauwkeurigheid bij het besluiten van de Oost-Vlaming voorkwamen het nekschot. Dat mocht invaller Filip Fiers kort voor tijd afvuren. Met drie ploegen bij de laatste acht (Lommel en KRC Genk plaatsten zich vorige week al) doet Limburg in de beker een fantastische zaak.
(bron: sportnet - 06/12/2000)
 
Minuut per minuut
01' Net voor de aftrap haakt Vrancken af wegens een enkelblessure. Zijn plaats wordt ingenomen door een andere belofteninternational, Delorge. De grasmat is, gezien de omstandigheden, vrij goed bespeelbaar.
10' Sandro Da Silva schiet pal in de armen van Schollen.
11' G O A L: Voets zet voor vanop de rechterflank, Mbonabucya kopt de bal onhoudbaar binnen: 0-1.
14' G O A L: Voets mag opnieuw voorzetten en bereikt deze keer aan de tweede paal Schockaert, die simpel binnen tikt: 0-2.
16' Sint-Truiden gaat door op zijn elan. Een schitterend schot van Isaias wordt door Oldrich Parizek in hoekschop gezweefd.
20' Delorge schiet van buiten de zestien meter net naast.
28' Een ver schot van Gunter Ribus gaat over het doel van Schollen.
44' Patje Goots gaat in een duel met Lenglois in het strafschopgebied neer. Scheidsrechter Blareau geeft geen strafschop aan R Antwerp FC, wel een gele kaart aan Patje Goots.
45' Schockaert mag alleen op Oldrich Parizek af gaan maar besluit op de doelman.
48' R Antwerp FC scoort al snel in de tweede helft de aansluitingstreffer. Gunter Ribus bereikt de ingevallen Sead Salahovic die met een kopbal doelman Schollen kansloos laat.
51' Mbonabucya legt de bal klaar voor Schockaert. Het schot van de Truiense spits gaat naast.
61' Schockaert wint een spurtduel van Stefan Leleu en knalt op doel. Oldrich Parizek redt met de voet.
73' Schollen gaat goed plat op een schot van Patje Goots.
79' Een poging van Sead Salahovic gaat voorlangs, Patje Goots komt net tekort om de bal binnen te tikken.
81' G O A L: Mbonabucya is eerder bij de bal dan Oldrich Parizek en bereikt de ingevallen Fiers. Hij beslist de wedstrijd beslist: 1-3.
83' Een volley van Fiers gaat centimeters voorlangs.
(Bron: sportnet - 06/12/2000)
 

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. St.-Truidense V.V.

Elftallen

1 Oldrich Parizek
7 Gunter Ribus
3 Stefan Leleu
4 Bernt Evens
18 Zoran Campara
20 Jurgen De Neys
10 Noureddine Ziyati
14 Tony Sergeant
11 Sandro da Silva
26 Ki-Hyeon Seol
19 Patrick Goots
22 Davy Schollen
4 Peter Voets
3 Nicky Hayen
7 Philippe Lenglois
5 Dirk Van Oekelen
17 Peter Delorge
8 Gunter Verjans
16 Patrick Teppers
10 Magelhaes Da Silva Isaias
15 Désiré Mbonabucya
11 Koen Schockaert

Wissels

32' 18 Zoran Campara (uit)/
9 Sead Salahovic (in)
 
46' 10 Noureddine Ziyati (uit)/
8 Marc Van Britsom (in)
 
76' 11 Sandro da Silva (uit)/
13 Ibrahima Yattara (in)
 
11 Koen Schockaert (uit)/
9 Filip Fiers (in)
67'
 
16 Patrick Teppers (uit)/
18 Samuel Aerts (in)
75'
 
15 Désiré Mbonabucya (uit)/
24 Robbie Dello (in)
86'
 

Begin Match
Stefan Leleu      
      Peter Voets
Patrick Goots      
      Gunter Verjans
      Désiré Mbonabucya 0-1 11'
      Koen Schockaert 0-2 14'
Ruststand 0-2
48' Sead Salahovic 1-2      
      Filip Fiers 1-3 81'
90' Eindstand 1-3 90'
TERUG